gabor

Alla inlägg under september 2012

Av gabor - 11 september 2012 07:54

Ingredienser

500 gblandfärs av nöt och fläsk
0,5 dlvispgrädde
1 dlmjölk
0,5 dlströbröd
1 stliten gul       lök
1 stvitlöksklyfta
3 msksmör
1 stägg
2 tskmald       kanel
1,5 tsksalt
2 krmsvartpeppar

Tillagning

Kanel är en av julens härligaste  kryddor och att här blanda den med köttbullar är en smakupplevelse.
1. Blanda grädde och mjölk med ströbröd. Låt svälla ca 5  minuter. 2. Finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i smör. Låt svalna. 3.  Lägg färsen i en bunke och tillsätt ströbrödsblandningen, lök, ägg och kanel.  Smaksätt med salt och peppar. 4. Rulla små fina köttbullar och stek i smör.  Ta inte för många åt gången - då är det lätt att de kokar i stället för att  stekas.
 
Av gabor - 11 september 2012 07:53

Ingredienser

3,75 dlhavregryn
33 clvichyvatten, i       flaska
4 dlvatten, kallt
3 stägg
2 msksalt
0,5 tskvitpeppar, mald    
1 tskkryddpeppar,       mald
1 tsksvartpeppar,       mald
1 strödlök,       finhackad, lättfräst i smör
1 stgul       lök, riven
1,75 kgnötfärs
800 gfläskfärs
5 mskpotatismjöl

Tillagning

Det blir mycket att trilla, men i  sällskap går det lätt.
1. Blanda havregryn med vichyvatten och kallt  vatten. Låt stå 15 minuter. 2. Vispa upp äggen och blanda dem med  havregrynen. Tillsätt kryddor och lök. 3. Rör ner färserna och  potatismjölet och blanda ordentligt. 4. Forma köttbullar och stek dem i smör  eller lägg dem i smord långpanna och stek dem mitt i 250° varm ugn gyllenbruna,  8-10 minuter. Låt kallna och lösfrys köttbullarna på en bricka innan de läggs i  frysplastpåsar
Av gabor - 11 september 2012 07:51

Ingredienser

0,5 dlströbröd
1 dlmatlagningsgrädde
2 stschalottenlökar
5 stsvartpepparkorn
5 stkryddpepparkorn
1 stägg
1 tsksalt
0,5 tskspiskummin,       mald
500 gnötfärs

Till stekning

2 msksmör

Tillagning

Farfar i familjen använder mycket  spiskummin i matlagningen. Nu har den till och med hamnat i  julköttbullarna!
1. Blanda ströbröd och grädde i en skål. Låt svälla 5 min.  Skala och finhacka löken. Stöt de båda pepparsorterna fint. Blanda ner ägg, lök  och kryddor i ströbrödet. Rör blandningen med färsen tills allt är väl  blandat. 2. Forma till små köttbullar med vattensköljda händer. Stek  köttbullarna runt om i omgångar i smör i en stekpanna på medelvärme ca 7  min.
 
Av gabor - 11 september 2012 07:49

Ingredienser

300 gpasta       (penne)
1 paketfryst       hel spenat, (250 g)
200 grökt skinka eller kalkon
4 stägg
250 gkesella (10%)
2 dlmjölk
1 tsksalt
1 krmsvartpeppar
1 dlriven       lagrad ost

Tillbehör

stekta tomater

Tillagning

En variant på makaronipudding som vi  lagar med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och  spenat. Den är också god att värma nästa dag.
1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka  pastan. 2. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och  peppar. 3. Rör ner skinka och spenat i äggsmeten. 4. Låt pastan rinna av  ordentligt. Häll den i botten på en ugnssäker form. 5. Häll över äggsmeten  och strö över osten. 6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter
Av gabor - 9 september 2012 06:50


Chicago Style Pizza

 
Chicago stil pizza skapades tillbaka i 1943. i en pizzeria Uno i Chicago. Vad skiljer den från den klassiska italiensk pizza deg som tjockare höjs kanten så att det ser ut som en stor mängd kakor och fyllning. Det finns två versioner av denna pizza, Deep Dish, eller dricka från en djup panna där endast den nedre degen och fyllda och fyllda presenteras är att det finns ett extra lager över provplatsen kö som placeras över tomatsås och ost. Det bakas i två timmar, det vill säga den första att baka med locket av testet, och därefter till tomatsås och ost, och gick sedan tillbaka in i ugnen för att vara bakad ost fint. Båda pizzor är alltför rika ost, tomatsås, kallskuret, svamp, om du vill, kan du lägga till paprika och lök. Från härdad proutvoda Jag gillar att använda korv eller någon annan vinter korv och oumbärlig tillägg till den färska korven som är i oss som nästan inte används som fyllning. Färska korv, korv sremska eller krjanska t.ex bakning Crain, bort från omslag och sedan först mark grovt och stekt, och sedan kött av överflödigt fett rinna av ordentligt och läggs till pizza.


för 25cm rund våren form tårta pan - Gör 6 portioner



DEG runt 700g mjöl 1 tsk full av torrjäst 1 även tesked socker 1 tesked salt och med 4 msk olivolja 400 ml vatten

Lägg alla ovanstående ingredienser i 300 g vatten och blanda med en gaffel. Låt vila i ca 20 minuter. Tillsätt i resten av mjölet och knåda till en fin och elastisk deg som inte fastnar på fingrarna. Låt degen vila i 45 minuter eller mer. Du kommer att få appen. 1100g av degen. För kastrull med 25cm i diameter har du runt 250 g deg kvar, så när du är klar baka pizza använda återstående degen lägga i rosmarin, oregano och basilika torka lite olja, knåda igen Lägg i vitlök pulver och göra bröd pinnar.

Tomatsås

400g av konserverade tomater 200 ml tomatjuice 3 msk olivolja 2 vitlöksklyftor 1 tsk socker 1 tsk salt 1 tsk torkad basilika 1 tsk torr oregano par matskedar rött vin

Hetta upp oljan och lägg i den hackade vitlöken. Stek i en minut och sedan lägga i alla ingredienserna. Koka tills såsen reduceras så det är trevligt och tjock.
 

FYLLNING

400 g av fint riven ost 400 g av skivade champinjoner 300g färsk italiensk korv 100g av italiensk pepperoni 100 g skinka 80 g riven Parmigiano-Reggiano färsk röd eller grön paprika (om du vill) lök (om du vill)

Medan degen vilar, stek svampen på lite olja. Sätt ett lock på toppen av pannan och låt dem steka i ånga för att släppa ut allt överflödigt vatten, sedan avslöja och rör om tills allt vatten avdunstar. Salt i slutet och överföring till en sil för att låta alla av överskottet fukt.
 
Ta korven ur dess hölje och skars i mindre bitar. Stek och medan stekning skär på ännu mindre bitar. Överföring till en sil för att låta all överflödig olja ut och sedan överföra till en pappersservett att plocka upp alla kvarvarande oljan.  knåda degen ta ett snitt som mäter ca. 700g. Rulla ut det på mjölat bakbord till en cirkel 40cm i diameter ca. Överföra den till en väl oljad tårta pan eller någon annan form. Tryck degen mot botten och sidor. Låt degen hänga över kanten fritt. Placera en tredjedel av den rivna osten på botten och tryck lätt. Placera hälften av tomatsåsen på toppen och sedan placera korv, pepperoni och skinka på toppen och avsluta med svamp. Du kan lägga till paprika och lök om du vill. Tryck lätt med händerna för de ingående ämnena för att ställa fint. Placera lite ost på toppen.
Nu rulla ut den andra pizza degen till en cirkel 25cm app. Överföring ovanpå fyllningen. Vik in kanterna genom att vika i degen som hänger med den övre degen. Se till att kanten sticker ut minst 2 cm.  Grädda i 200 grader ca. 25 minuter. Ta ut ur ugnen och täck toppen av pannan med aluminiumfolie, slå på bara den nedre värmaren och grädda i 25 minuter. Ta ut ur ugnen och p spetsar den återstående tomatsås ovanpå och resterande ost och Parmigano reggiano. Vrid ner temperaturen till 170 grader och grädda med endast den övre värmaren tills osten smälter. Du kan slå på grillen alternativet av ugnen nära slutet för att få fina bubblor. Låt pizza vila i minst en timme före servering.
 
Av gabor - 8 september 2012 11:18

Bakgrund: När avokadon är som bäst!

 
Det här behöver Du: 
2 avokador, skivade på längden och urkärnade1½ tärnad lök
3 msk färsk citronsaft1 dl hackad tomat
2 msk worcestersåsFinhackade koriander blad

Så här gör Du:

  • Gör ur fruktköttet ur avokadorna med en sked
  • Häll på citronsaften och mosa med gaffel
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör om
  • Smaka av med salt och peppar Servera genast!

Av gabor - 8 september 2012 11:16

Fajitas

Bakgrund: Helt rätt, fajitas är inte amerikansk mat utan kommer ursprungligen från Mexiko. Ursprungligen gjordes faktiskt fajitas av djuravfall som cowboyer fick efter slakten. Alltså inte alls särskilt glamoröst. Den här fajitan med kyckling är från Amerika och mycket god.

Receptet avser 4-6 portioner 
Det här behöver Du: 
1kg kycklingfilé

2-3 jalapenochili, urkärnade, finhackade

1 1/4 dl olivolja

1 tsk hackad färsk oregano

½ dl färskpressad lime

1 kruka hackad koriander

1liten lök, skuren i tunna skivor

½tsk salt

4 vitlöksklyftor som du mosar med en bred kniv och sedan hackar

Tortillas


 

Så här gör Du:

  • Blanda alla ingredienser i en vid men låg skål av porslin eller glas Låt kycklingen stå och marineras i kylskåp i minst 4 timmar
  • Grilla eller stek kycklingfiléerna tills saften som sipprar fram är klar
  • Skär i tunna diagonala skivor
  • Lägg kycklingköttet på varma tortillas, tillsätt salsa och guacamole och rulla ihop tortillan Servera med salsa och guacamole och gräddfil

Av gabor - 8 september 2012 11:14

Chicken fingers


Receptet avser 6 portioner 
Det här behöver Du: 
  
ca 7 hg kycklingfilé (strimlas som fingrar :) 
1.2 dl vetemjöl 
1 tsk paprikapulver 
1/2 tsk salt 
lite svartpeppar 
2 ägg 

Så här gör Du:

 

Blanda ihop mjöl, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik

I en annan tallrik, vispar du ihop äggen med en gaffel
 
 
Doppa "fingrarna" i äggen och sedan i mjölblandningen.
 
Stek i smör eller olja på medelstark värme tills "fingrarna" är gyllenbruna. Det tar ca 10 minuter.
 
Servera med Barbecue-sås, Chips (!!!!), Pommes Frites och Coleslaw

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards