gabor

Alla inlägg under september 2012

Av gabor - 8 september 2012 08:34

Receptet avser 4 portioner 
  
Det här behöver Du: 
10 råa vinterpotatisar 
2 gula lökar 
20 ansjovisfiléer (2 burkar á 100 g) 
3 dl grädde 
ströbröd 
2 msk smör 
  

Så här gör Du:

Sätt ugnen på medelstark värme ( ca 225 grader)
Skala potatis och lök. Skär löken i tunna skivor och potatisen i fina strimlor
Varva på smort ugnssäkert fat potatis, ansjovis och lök. OBS! Spara spadet!
Avsluta med potatis.
Häll över grädden, spara lite grand som du häller på i slutet av gräddningen
Häll över allt ansjovisspadet.
Lägg några klickar smör överst. Strö över lite ströbröd
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Av gabor - 8 september 2012 08:27


Det här behöver Du:

  • 2 kg blandfärs
  • 1 kg halvkokt potatis
  • 2 liter kokt mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vitpeppar
  • 1 msk nejlika (krossad)
  • 1 msk kryddpeppar (krossad)
  • 1 näve salt
  • 6 meter fjälster

Så här gör Du:

Passera potatisen först Kör sedan hela smeten med alla ingredienser, ca 30 minuter i en maskin Smaka av Sätt igång och gör korv! Jag fryser alltid korven och när jag skall tillaga den lägger jag den fryst i kallt vatten Låter det koka upp tillsammans med lagerblad och några kryddpepparkorn Sjud i ca 20 minuter, picka med en nål under koktiden Njut tillsammans med potatismos!

Av gabor - 8 september 2012 08:27

Ingredienser

  • 2 kg fläskfärs
  • 1 kg kokt kall potatis
  • Salt
  • Vitpeppar, finmalen
  • Kryddpeppar, finmalen
  • Lättmjölk
  • 1-2 påsar fjälster

Gör så här

  1. Du behöver förutom ingredienserna en assistent med tillbehör avsedda till att göra korv med.
  2. Lägg fjälstern i vatten (Se förpackningen).Riv den kokta kalla potatisen. Blanda färs och potatis.
  3. Tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt mjölk tills smeten är ganska lös. (Lösare än till t ex köttbullar.) Gör korvarna.

Går bra att frysa och sedan tina upp till jul.

Bryns i margarin. Tillsätt lite vatten och efterstek på svag värme tills korven är klar.

Av gabor - 8 september 2012 08:21

  • 1 kg Fläskkött, magert
  • 0,5 kg Späck
  • 0,5 kg Potatis, kokt, kall
  • 2,5 dl Fläskspad (buljong från fläskkok eller skinkspad)
  • 1,5 tsk Vitpeppar, mald
  • 0,5 tsk Nejlika, mald
  • 1 tsk Ingefära, mald
  • 0,5 tsk Socker
  • 1 nypa Kanel, mald
  • 0,5 msk Potatismjöl
  • 3 m Krokfjälster

Till ingnidning:

  • 0,5 tsk Salpeter
  • 2,5 msk Salt
  • 1 msk Socker

1. Mal köttet två gånger, sista gången tillsammans med potatis och späck. Blanda i potatismjöl och kryddor. Arbeta smeten och spä med vätskan, lite i sänder. Koka en liten klick smet i saltat vatten och smaka av noga. Justera kryddningen.

2. Stoppa korven löst i fjälstren. Bind korven ordentligt i ändarna.

3. Gnid in korven med saltblandningen och låt ligga kallt i ett dygn. Vill du förvara den längre bör du frysa in eller lagra den i en saltlake.

Av gabor - 6 september 2012 18:38

 


500 g mjöl
250 ml varmt vatten
75 g smör
salt
1/2 tsk bakpulver
Blanda alla ingrendientele sedan sprida runda blad (gruvan är inte som skyndar) att baka ett par minuter i en kastrull anti-adhesiv. är inte nödvändigt att smörja pannan eftersom smeten har fettkompositionen. Håll omfattas så det inte hårdnar.
Jag steker dom på en glashäll.
 


Av gabor - 6 september 2012 18:22

 

Ingredienser:
250 g majsmjöl
200 ml varmt vatten
1 tsk salt
Blanda ingredienserna och knåda för att få lite deg. Täck den med folie  och låt den stå i en halvtimme.
 
 
Sedan dela upp den i 10 bitar och varje boll, sträcka en bit 15 cm diameter. Som du kan sträcka använda 2 bakplåtspapper. Att sätta en skål form och skär. Dela upp cirkeln i 8 skivor och sedan steka i lite het olja.
leverera en servett absorberande. Lägg lite på en tallrik och sedan strö lite ost och bakade som fyllning 1 minut för att smälta ost.
 
 

Av gabor - 4 september 2012 18:28



Behövs: 400gr kanin från de rengjorda ben, salt, peppar, olja, cayennepeppar, 1 stor purjolök, 2 lökar, grönsakssoppa, 1 grön paprika, 2 msk tomatjuice, grönsaksbuljong, muskot, kryddnejlika, 2 Tomat

Kanin från de rengjorda ben, skuren i små bitar och stek i mycket het olja på alla sidor med konstant omrörning. Krydda med salt, tillsätt lite peppar, lägg de hackade purjolök i ringar och tillsätt hackad lök. Koka lite, komma bort från sidan, gå tillbaka till elden. I lite grönsakssoppa utspädda tomatjuice och häll över köttet, lägg de rengjorda och skivade paprika utan frön, lagerblad, hackad skalade tomater, riven muskot, kryddnejlika, och stek tills alla mjuka. Om det är nödvändigt under operationen stewing grönsakssoppa. Servera med grönsaker sallader.

Av gabor - 4 september 2012 17:31

 

björnköttet skuren i skivor ca 250 g biffar drar väl ner, strö över salt och peppar, strö över röd paprika och tillsätt hackad vitlök. Allt väl nere biffar som sedan rulla i mjöl och stek i het olja gyllene färg på båda sidor.

När biffar krispiga, häll dem och lägga nötkött buljong utspädda burkar matsked tomat. Lägg till andra kryddor efter smak. Biffar sjuda på låg värme i 2 till 3 timmar. Förutom att uppläggningsfat polenta, palt, dumplings bröd eller nudlar.

Ingredienser:

  • 1 kg björnkött
  • 150 g vitlök
  • 10 g peppar
  • 10 g salt
  • 10 g röd paprika
  • 1 msk konserverade tomater
  • 100 g mjöl
  • 200 ml olja

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards