Alla inlägg under september 2012
Receptet avser 6 portioner | |
Det här behöver Du: | |
500 g blandfärs (el oxfärs) | 2 st. stora gula lökar som du hackar |
5 st. potatisar som du tärnar | 2 st. olikfärgade paprikor, strimlas |
1 krossad vitlöksklyfta | 2 msk paprikapulver |
3 msk tomatpuré | 1 liter köttbuljong gjord på tärning |
1 krm cayennepeppar | 1 tsk mejram |
salt, peppar och smör | |
Så här gör Du: | |
Fräs köttfärsen, krydda med lite salt och peppar | |
Fräst potatis, lök och paprika lätt | |
Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, pressad vitlök, cayennepeppar och låt allt fräsa en stund tillsammans | |
Häll över buljong och låt allt sjuda i ca 20 minuter | |
Smaka av med mejram, salt och peppar. | |
Till detta serverar du vitt bröd, toppa soppan med lite crème fraiche. God dryck är jägermaister och öl | |
Njut! Den här soppa gör Dig varm och behaglig! |
(Mozzarella med tomater) | |
Det här behöver Du: | |
4 medelstora bifftomater | 1 dl olivolja |
2 Mozzarella (av buffelmjölk) | 1 kruka färsk basilika |
Salt, nymalen peppar | |
Så här gör Du: | |
Skölj tomaterna och skiva dem tvärs över. Skär mozzarellan i skivor | |
Fördela tomater och ost på ett uppläggningsfat. Lägg dem som takpannor. | |
Droppa olivolja över. | |
Salta lätt och smaksätt med grovmalen peppar | |
Dela basilikan lätt och strö över |
Bakgrund: Grekisk husmanskost är det godaste. Den lilla tavernan som fortfarande inte är helt turistisk har ofta denna rätt på sin meny. Egentligen är rätt ursprungligen italiensk men sättet att laga en pudding med pasta och kött är ju väldigt grekiskt. Lätt att göra och populär även hos barn. | |
Det här behöver Du: | |
500 gr pasta, vilken du vill - själv har jag funnit att makaroner är enkelt att använda | |
8 hg nötfärs | |
1 gul lök | |
3 vitlöksklyftor | |
1 burk krossade tomater | |
Persilja | |
1 dl vitt vin | |
Salt, peppar, kanel, nejlika (helt efter smak - prova dig fram) | |
2 äggvitor | |
Ströbröd | |
Riven ost, gärna feta | |
Olivolja | |
Sås | |
8 msk vetemjöl | |
9 dl mjölk | |
Smör | |
2 äggulor | |
Salt, peppar | |
Riven ost, gärna feta | |
Så här gör Du: | |
|
Receptet avser 4 portioner | |
Det här behöver Du: | |
1kg nötkött | 4 klyftor vitlök |
1 dl olivolja | 2-3 nejlikor, 1 lagerblad |
2-3 dl rött vin | 1 timjankvist |
1/2 kg tomater | salt, peppar |
1 kg små vita pärllökar | Klippt persilja |
Så här gör Du: | |
Skala löken och bryn den i olja, i en stekgryta. Tag upp den med en hålslev | |
Skär köttet i 3 cm långa strimlor och bryn dem i oljan | |
Tillsätt kryddorna, de flådda tomaterna, delade i 4 klyftor och vinet | |
Sätt ett lock på grytan och låt den stå och puttra på svag värme i ca 2 timmar | |
Lägg i löken och fortsätt kokningen ytterligare 30 minuter | |
tills köttet känns riktigt mört och såsen kokat samman till hälften och är ganska tjock | |
Strö på persiljan och servera med bandspagetti eller kokt potatis | |
Alltid en succé! |
Bakgrund: Min stora favorit bland alla recept. Sätt dig ned och blunda - tänk på den lilla italienska eller grekiska fiskebyn, ett bord för två, denna maten och en flaska kallt vitt vin. | |
Receptet avser 4 portioner | |
Det här behöver Du: | |
Ett halvt kilo bläckfisk (OBS! inte panerade ringar) | |
400 g pasta - gärna Penne eller Farfalle | |
3 vitlöksklyftor | |
4 msk olivolja | |
1 burk krossade tomater | |
3 msk hackad färsk oregano eller 3 tsk torkad | |
3 msk hackad persilja | |
1 chilifrukt | |
1 dl vitt vin | |
salt, peppar | |
2 citroner | |
Så här gör Du: | |
| |
|
Receptet avser 6 portioner | |
Bakgrund: Det här är jättegott och ett alternativ till pommes frites. Skär potatisen i klyftor eller stavar. | |
Det här behöver Du: | |
1 kg potatis | |
½ dl olivolja | |
1 dl färsk pressad citronsaft | |
2 msk torkad oregano | |
3 finhackade vitlöksklyftor | |
salt och nymald svartpeppar att smaka av | |
1 dl vatten | |
Så här gör Du: | |
Sätt ugnen på 225 grader och skär potatisen i klyftor eller stavar. | |
Rör ihop övriga ingredienser och rör om i potatisen så att den täcks. | |
Steg hög upp i ugnen i ca en timma eller tills potatisen är gyllenbrun, knaprig utanpå och mjuk inuti. |
| ||||||||||||||||||||||
Så här gör Du: | ||||||||||||||||||||||
Till detta serverar du honungsslungad potatis |
Det här behöver Du: | 4 pers. |
4 st. koljafiléer (torsk går förståss också men kolja har fastare kött) | |
4 st. hela havskräftor | |
1 citron, saften från | |
1 stor knippe koriander, hackas | |
Salt och peppar | |
500-800 g potatis, gärna mandelpotatis | |
2 st. gula lökar, skär i båtar | |
1 röd chilipeppar | |
2 kvistar rosmarin | |
1 tvättad citron | |
1 dl hela svarta oliver | |
Olivolja | |
Salt, vitpeppar, svartpeppar | |
Så här gör Du: | |
|
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||
|