gabor

Alla inlägg under september 2012

Av gabor - 22 september 2012 05:37

Korv kex


Korv kex

För 6 personer Förberedelse 20 minuter ::
Svårighetsgrad :: låg
:: matlagning 5 minuter
Ingredienser: - 300 g mörk kex
- 150 g smör
- 200 g mörk choklad, minst 70% kakao
- 2 ägg - 100 g socker
- rom
- 50 g russin
- 50g hasselnötter lätt brynt
 
Korv kex
Förberedelser: hälften av kex göra dem till smulor med hjälp av roboten eller om du inte sätter kex i en påse med kavel och pressa väl att förvandla det till ströbröd. Du intr0un skål och häll resterande kex dela upp dem i små bitar handen. gnida smör i en stor skål med socker i rumstemperatur, under tiden Bain Marie smälta chokladen. Under smörkräm lägga lätt misshandlad ägg och blanda väl och vänder allt upp i grädde. Häll den smälta chokladen. Omogenisati väl. Jag har lagt några krossade valnötter och russin indränkt i rom parti. Häll grädde över chokladkex krossa och blanda väl tills det blir en pasta. Häll pasta över bakplåtspapper eller folie livsmedel och korv form. Kör, dra ändarna och ge kallt i minst 2 timmar.
Av gabor - 13 september 2012 09:11

förberedelsetid: 1 timme och 30 minuter (medelhög komplexitet)                 

  Ingredienser:  

   1/2 kg. fläsk       

   1/4 kg. nötkött     

    1/4 kg. fårkött eller rökt fläsk hals     

    ris       

   lök       

   paprika       

   tomatsås       

   kyndel        

  dill  

    Förberedelser:

Välj tunna kålblad, hacka kött, stoppa några skivor rökt hals. Koka riset i halv, hacka löken och koka lite separat maskin. Lägg allt i en stor skål, blanda, lägga till smak, kryddor och kål är små. koka en knoge är rengjorda och lätt rökt kött, väl tvättas. Placera kål, då beställde i rader överlappande kåldolmar. Strö tomatjuice, täck med kål och baka liten brand, efter läggning eller kallt, enkel eller kombinerad med tomatsås och vid behov till fett. Koka kål rullar låg värme i ugnen, täckt, och när de är redo, låt grytan avslöjade 10 minuter. Ovan, lägg tunna skivor av något rostat hals och även ett par skivor av stekt korv. Servera med varm polenta och gräddfil

RO

Ingrediente:   

  1/2 kg. carne de porc    

    1/4 kg. carne de vita       

  1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata    

    orez       

  ceapa      

   piper  

       suc de rosii    

    cimbru   

      marar    
Mod de preparare:

Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici.
Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata si se da la cuptor cu focul mic, dupa ce s-a pus fie apa rece, simpla, fie combinata cu sucul de rosii si, daca mai este nevoie, cu grasime.
Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite, si, cind sint gata, se lasa 10 minute vasul fara capac. Deasupra, se pun felii subtiri de ceafa putin prajite si chiar citeva felioare de cirnaciori prajiti. Serviti cu mamaliguta calda si cu smintina

 
 
 
 
Av gabor - 13 september 2012 08:43

Ingredienser

1 ankbröst, ca 350 g salt 100 g chorizo korv 150 g rökt sidfläsk 200 g vitkål, hackad 1 fänkål 1/2 isbergssallad 3 pickles, val 1 rödlök 4 hela vetetortillas 4 msk majonnäs 4 tråd gräslök

Förberedelser

Värm ugnen till 150 grader. Säsong Anka bröst och yngel det något på båda sidor tills de är gyllenbruna. Ta bort den från pannan och ge det till ugnen i 20 minuter.

Samtidigt skalad och skuren i tunna skivor chorizo. Hetta lite olja i en stekpanna och stek chorizo skivor.

Skinka skär tunna remsor och stek det och det i en annan kastrull. Lämna åt sidan.

Strö salt över hackad kål och blanda det med händerna. Rengör fänkål och skär den i tärningar, med pickles.

Tvätta och rengör sallad och lök, sedan hacka dem fint.

Ta bort ankbröst från ugnen och skär den i strimlor. Ge lite bakade tortilla att värma.

Borsta varje tortilla med en matsked majonnäs. Häll i alla ingredienser på varje tortilla, hålla 1/3 till garnering. Rulla ihop tortillas och binda dem med garn gräslök.

Av gabor - 12 september 2012 08:45


6-8 portioner Tid 30-60 minuter Ingredienser:1 burk 5-minuterssill (420 gr) med spadet bortsilat och skuren i mindre bitar.

Senapssill En sats senapsås blandas med den skurna sillen . Låt allt marinera över natten. Vitlöksill 1 dl majonnäs 1,5 dl gräddfil 2-3 st vitlöksklyftor pressade 0,5 dl gräslök, grovhackad 0,5 dl dill grovhackad rivet skal från ½ citron (endast det gula) eventuellt lite salt Blanda alla ingredienser till såsen, lägg i den skivade sillen och låt marinera över natten. Citronsill 4 msk dill finhackad 1 rödlök skivad 1 lagerblad i bitar 1 morot i tunna skivor rivet eller strimlat skal från en av citronerna (endast det gula) Citronlag 1,5 dl ättiksprit (12%) 1,5 dl strösocker saften av 2 citroner Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna. Varva sill grönsaker och kryddor i en glasburk och slå den kalla lagen över. Marinera över natten.

Av gabor - 12 september 2012 08:37


Ingredienser                           1 sats

                        1 dl                   gula senapsfrön
                        0,75 dl                                           guinness, (eller annat mörkt öl)                   
                        0,5 dl                                           lundgrens lager, (eller annan mörk lager) eller 1 dl valfritt mörkt öl                   
                        1 msk                   ättika, ren (24 %)                   
                        3 msk                   farin, brun, eller flytande honung                   
                        1 tsk                   gurkmeja
                        1 dl                   rapsolja
 

                    Tillagning               

                    1. Lägg senapsfröna i blöt i ölen över natten. 2. Häll dem i mixer och blanda till en gröt. 3. Blanda i ättika, farin eller honung och gurkmeja och blanda några varv. Tillsätt oljan, lite i taget, och blanda till en smidig senapsblandning. Häll upp på burk och låt stå och mogna i smak i rumstemperatur 2-3 dagar. Smaka ev av med mer öl, ättika, farin eller honung eller olja

Senapen ska stå minst 2 dagar före servering, då smakar den så mycket mer.


Av gabor - 12 september 2012 08:33

Senapen blir godast om den får stå ca 2 veckor och mogna

Ingredienser                          10 person 

                        80 g                   senapsfrön, gula och bruna                   
1 mskströsocker
                        1 msk                   vitvinsvinäger
                        1 msk                   vatten
                        3 msk                   rapsolja
                        3 msk                   honung, flytande                   
 

                    Tillagning               

                    1. Krossa senapsfröna i mortel eller matberedare. 2. Tillsätt socker och vinäger. 3. Rör ner vatten, olja och honung, lite i taget. 4. Låt stå kallt i 2 veckor för att mogna.
Av gabor - 11 september 2012 08:17

Julens goda cheesecake som inte behöver gräddas i ugn smakar apelsin och pepparkaka


Ingredienser        10 bitar                   

                        100 g                   digestivekex
                        100 g                   pepparkakor
                        100 g                   smör
                        500 g                   kesella
                        5 st                   gelatinblad
                         rivet skal av en apelsin                   
                        2 dl                   socker
                        3 dl                   grädde
 vinterfrukter, (fikon, granatäpple, ananas)                   
 

                    Tillagning               

                    1 Smält smöret. Krossa eller mixa digestivekex och pepparkakor till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (22–24 cm). 2 Blötlägg gelatinet. Blanda kesella med apelsinskal och socker. Vispa grädden. 3 Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme med 1/4 av kesellablandningen. Vispa ner gelatinblandningen i resten av kesellan. 4 Rör med lätt hand ner grädden i kesellablandningen och häll i formen. Låt stelna i kyl. Dekorera med valfria frukter
Av gabor - 11 september 2012 08:14

4 - 6 portioner                                         
                       Ingredienser                   

                        1 st                   äpple
                        0,5 st                   purjolök, liten                   
                        2 dl                   inlagda rödbetor, fintärnade                   
                        250 g                   kesella
                        2 tsk                   pepparrot, riven                   
                        1 msk                                           rödbetslag                   
 salt
 

                    Tillagning               

                    1 Dela äpplet, ta bort kärnhusen och skär det i fina tärningar. Finstrimla purjolöken. 2 Blanda äpple, purjolök, rödbetor, kesella, pepparrot och rödbetslag. Smaka av med salt.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards