gabor

Alla inlägg under september 2012

Av gabor - 29 september 2012 09:29


Fläsk Recept för 4 personer Ingredienser:. 4 benfria fläskkotletter, 16 lämpliga svamp champinjon, 2 msk socker, 3 msk smör, 500ml mörk öl, vitlök, salt, paprika
Värm en matsked smör i en panorera och bruna kotletter på båda sidor. Under stekning strö varje kotlett paprika och en matsked socker. När de bruna på båda sidor tillsätt salt och 150 ml mörk öl. I en annan kastrull värme resterande smör och svamp dras tidigare skär i fyra. Dra pannan att vända en gyllene färg. Tillsätt lite paprika över dem, återstående socker, en nypa salt och resterande öl svart. När Kastruller båda föll, överföring och kotletter och svamp i en ugnsform, tillsätt några vitlöksklyftor och låt det koka i en varm ugn i 20 minuter

Av gabor - 29 september 2012 09:23

ciorba de burta, reteta de ciorba de burta

För 10 portioner: 2 kg kokage eller kalvmage , 3 liter vatten, 1 kg ben av nöt, 150 gram morötter, 150 gram lök, 100 gram selleri, 50 g vitlök, svartpeppar 2 gram bönor, 500 gram yoghurt eller gräddfil, 3 ägg, 50 g mjöl, 100 ml vinäger, 100ml olja eller ister, salt

Förberedelser:

Ko mage och fötter ren hud och senor, skölj noga, kokt, sedan sespala nytt med kallt vatten och lägg i en gryta. Bryt benen lägger dem på botten och magen roll och ordna över fötterna. Fyll krukan med vatten att koka med salt sepune. Grädde under kokningen. När magen nästan kokas, lägga morötter, selleri och lök skalad, tvättas och skärs i halvor eller fjärdedelar. Tillsätt vitlök och hackad ulcuratat och peppar. När magen och benen kokas bort och cool. Ställ i magen skivor av 4-5 cm och upp köttet styckas när du väljer, introducin potten soppa, som var spända och fortsätta att ge en varm kokning.  yoghurt eller gräddfil och mjöl med lite citron sås smaksatt förbereder och sätt in i grytan.

Av gabor - 28 september 2012 17:59


 Livsmedelsingredienser
  • 8 kycklingvingar
  • 100 g färska eller konserverade ärter
  • 100 g färska eller konserverade bönor
  • 2 små lökar
  • en morot
  • en palsternacka
  • en pumpa
  • en röd paprika
  • hälften av färsk kål
  • 200 ml tomatjuice
  • 2 potatisar
  • 2 ägg
  • 100 g gräddfilkräm
  • färsk soppa
  • örter (libbsticka, persilja)
  • salt
  • Kycling buljong

Hur man lagar recept

 tvätta vingarna och koka med salt i 3 liter vatten.  lägg lök, morötter, palsternacka, grön paprika finhackad (bönor och ärtor läggs endast som färska).

Efter 10-15 minuter av kokning, lägg i tärnad potatis och hackad kål,  2 matskedar olja.

Låt det fortsätta att koka tillsätt sedan tärnad zucchini, bönor och ärtor , Kycling buljong.

När vingar och grönsaker kokas, kan du hälla och tomatjuice , salt.

Slutligen Vispa äggen och tillsätt i kokande soppan i en tunn tråd, rör med en gaffel för att bilda trasiga strimlor.

 tag kastrullen från värmen. Servera i varje talrik och sätta en matsked gräddfil.


Bon aptit!

Av gabor - 24 september 2012 08:43

Ingredienser för degen:   250 g mjöl 25-30 g torrjäst 1 tråd av extra jungfruolja 2 krm salt liten nog varmt vatten för att knåda

Ingredienser för fyllningen:   250 g champinjoner 300 g morötter 300 g vitkål

Tillvägagångssätt:   Gör degen ska vara mjuk nog, täck med en fuktig trasa och låt jäsa i 2-3 timmar. Skär morötterna i små fyrkanter och sätta att laga mat i en kastrull med vitlök och olivolja. Samtidigt rengör och skiva champinjoner. När morötterna börjar bli nästan helt kokta, tillsätt svamp och 1 handfull finhackad selleri. Täck och koka, om du vill, strö med vitt vin. Ta kål (för dem som inte är bekant med långa blad, mörkgröna mycket trevligt, jag använder det ofta i soppor!) Tvätta och skär bladen i små bitar inte små. Låt koka i 10 minuter i kokande vatten och torka sedan i en kastrull med olivolja, vitlök och salt. När degen är klar dela den i 3 delar av vilka 2 delar av samma storlek och i en mindre del. Applicera det första lagret med en brödkavel och plats i bakning pan som tidigare smord med olja. Till kant-barriär dra blandningen väl och häll sedan svamp och morötter. Kavla ut den mindre delen av blandningen, vilket skapar en tunn tunn att du kommer att lägga på toppen av lagret av grönsaker. Sedan borsta med lite vatten och täck med ett tunt lager kål. Vid denna punkt tar den sista biten av degen rulla ut och täcka allt. . Placera i förvärmd ugn på 180 grader i 25 minuter Obs:  Det verkar långt men det är verkligen enkelt och smaskiga!

Av gabor - 24 september 2012 08:40

 ingredienser och dessa doser:

Ingredienser:

3 rågade matskedar av omedelbar seitan

1 tsk majsstärkelse

1 tsk rismjöl

1 tesked kikärtsmjöl

1 rågad matsked av tomatpuré

1 tsk tamari

1/2 tsk miso ris

1/2 tsk lök flingor

1 nypa chilipulver

1 nypa paprikapulver

1 msk tärnad tofu

vatten som behövs

peppar

2 tsk extra jungfruolja

Förfarande:

Först sålla det ögonblick seitan, rismjöl, kikärtsmjöl och majsstärkelse och blanda ihop. Gör sedan den klassiska fontän i mitten och sätta alla de andra ingredienserna slå samman, vidare smulade tofu med en gaffel och blanda väl, medan ingredienserna umidivengono absorberas av mjölet tillsätt vatten lite i taget tills allt blandas väl och du fick en pall glutinosa. (Degen bör ha absorberat vatten och är väl packas)

Ges formen av en blandning salomotto och oleatelo sedan slå in den mycket snäva i en våt handduk och kramade stängd i ändarna med kök garn.

Koka i ca 30 - 35 min. i kokande vatten.

Klipp endast när den kyls, och försiktigt med en slät kniv.

salamotto

Det är lättare att göra ...

organ skivad

Att presentera en idé ... du kan doppa en pensel i solrosolja och gnid skivorna 

salami anläggning

snart jag kan ska jag lägga den skivade grönsaker kryddig, rikare i smak och ingredienser.

Hur som helst det smakar såsen seitan (mycket välsmakande) för närvaro av tomat.

Av gabor - 23 september 2012 06:26

Förberedelser: 15 minuter + 8 minuter av matlagning

Svårighetsgrad:

stekt ansjovis

 ansjovis eller skarpsill är bland de blå fisk vanligare. Vi definierar "blå" som fisk från den dorsala färgen mörkblå. Även om det kan verka som en mindre fisk innehåller funktioner viktiga näringsämnen för hjärnans utveckling och skydd av hjärta och kärl.

De ansjovis är i själva verket en källa till omega 3, vitamin E och vitamin B som skyddar huden från   fria radikaler och förhindrar åldrande och spelar en viktig roll i cellernas ämnesomsättning. De ger också en god källa av mineraler (jod, fluor, selen och fosfor).

Några enkla ingredienser gör detta recept en god maträtt och lätt att tillaga. En idé för en maträtt? omge dem med en enkel grön sallad och gott bröd.


Ingredienser för 4 personer:

  • 800 gram ansjovis
  • Mjöl som behövs
  • Olja till stekning
  • Salt och peppar

Förberedelser:

_ Rengör ansjovis genom att ta bort huvudet och inälvor. Skölj väl i vatten och sedan placera dem i synnerhet.

_ Go ansjovis i mjöl. Samtidigt förvärma oljan i en stekpanna med höga sidor. (Typ wok)

_ Avlägsna överflödigt mjöl och stek ansjovis i olja.

_ Samla ansjovis med en hålslev och lägg dem på hushållspapper.

_ Krydda med salt och peppar. 

_ Servera varm.

Hur man förvarar den blå fisken

Ansjovis, sardiner, makrill och andra arter av fet fisk har goda näringsmässiga egenskaper när de konsumeras färska. Vid förvaring är viktigt att veta att förändra deras egenskaper. Dessa arter, i själva verket har en fetthalt i allmänhet högre än vit fisk och det är därför vi måste vara mycket noga med att hålla det på rätt sätt för att undvika försämring.

Om förvaras i kylskåp är bra att konsumera det snabbt, om du vill frysa är det viktigt att det är färsk eller hålla den i frysen i mer än tre månader. Kom ihåg att rensning och tvätta ansjovis någonsin förvaring i kylskåp eller frys. Vidare i kylskåpet är att hålla väl det i en mellanliggande position i hyllorna och förpackas i transparent film eller i en sluten behållare för att undvika att resten av maten ta lukten av fisk.

Av gabor - 23 september 2012 06:19

Tillagningstid: 120 min

Svårighetsgrad:

Den nougat är en söt traditionell jul, som föddes i Cremona under 1400 och sedan sprider under resten av Italien. Det är en delikatess älskad av unga och gamla, tack vare sin söta och mandel och hasselnötter alla att mumsa på.

Det finns alla typer av nougat: Nougat mjuk eller hård nougat, nougat eller nougat täckt i choklad, till exempel. Detta är den klassiska receptet för mjuk vit nougat med mandel och hasselnötter. Bra förberedelse!

Ingredienser:

  • 400 gram honung
  • 350 gram socker
  • 350 gram rostade hasselnötter
  • 350 gram skållade mandlar
  • Vita av 3 ägg
  • 2 obehandlade citroner för zest
  • 35 rån bakverk

Förberedelser:

_ Först koka honungen i ett vattenbad i ca 90 minuter på låg värme och rör då och då med en träslev. Samtidigt satte sockret i en kastrull och tillsätt 100 gram vatten löser sockret och rör tills det är något krispiga.

_ Då Vispa tills äggvitorna och kombinera med varm honung, fortfarande i brand, omrörning i några minuter. Lägg i socker och blanda allt i ca 5 minuter, avslutar matlagning värme.

_ Nästa, tillsätt mandeln och hasselnötter. Sedan riv skalet av två citroner och uniscila blandningen. Blanda allt väl tills blandningen är relativt fast.

_ Vid denna punkt linje en fyrkantig ugnsform med bakverk wafers, häll inne i nougat och med en sked, tryck bra och jämna eventuella ojämna kanter. Sedan täcka nougat med kvarvarande rån, tryck dem försiktigt och låt den vila i ca 30/40 minuter.

_ Vänd slutligen nougat på en arbetsyta och skär den i stora kontroller. Njut av din nougat! För att spara den, linda in den i aluminiumfolie och förvara den på en sval, mörk plats.


Rekommenderat vin: nougat går bra med en Moscato di Pantelleria , söt, aromatisk och smakrik, eller med en Vernaccia di San Gimignano för sin fräscha, harmonisk och något bitter eftersmak.

Av gabor - 23 september 2012 06:17

Guacamole är rik på vitaminer och mineraler och är ett livsmedel ganska lätt: en del av guacamole innehåller ca 170 kalorier med en hel del bra fetter. Guacamole innehåller även kalium, vitamin A, vitamin C, vitamin D, kalcium och järn.

Drick rekommendation: drick den rekommenderade guacamole är Margarita cocktail, frusen och med styrelsen beströdda med salt. Hur man förbereder Margarita? Det är verkligen enkelt: blanda 50 ml tequila, Cointreau 25 ml och 25 ml citronsaft i en shaker med is. Samtidigt väter med citronsaft kanten av ett glas för Margarita (är i form av sombrero med en avlång axel) och sedan strö kanten av salt. Häll blandningen av alkohol i glaset och servera kyld med en skiva lime.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards