gabor

Alla inlägg under september 2012

Av gabor - 23 september 2012 06:15

Förberedelser: 15 minuter

Svårighetsgrad:

Guacamole är en avokado-baserade sås som kommer från Mexiko och vars ursprung går tillbaka till aztekiska folket . Tack vare de spanska erövrarna, blev guacamole populär i Spanien. Det är traditionellt görs med mogen avokado, lök, tomat, paprika, salt, svartpeppar och lime juice.

Guacamole brukar åtföljas av tortillas marker och frysta margaritas och denna blandning gör det till en exotisk smak sås som går absolut provat det minst en gång under sin livstid. Namnet kommer från ordet avokado guacamole (ahuacatl) Ordet salsa (mjuk), i forntida Aztec dialekt.


Ingredienser för 4 personer:

  • 2 mogna avokado och färska
  • 1 söt vit lök
  • 1 färsk serrano peppar
  • ½ mogen tomat
  • ½ tsk kummin
  • 2 msk färsk lime juice
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Förfarande:

_ Skär avokado i hälften, ta bort gropen och skal noggrant. Sedan skär avokado i tärningar och posizionane halv i en mortel eller i en stor skål om du inte har en mortel tillgänglig. Med en stöt eller en gaffel minska avokado i en krämig kött, med mjuka rörelser och rotationer.

_ Sedan skala lök och fint tritala, tvätta sedan tomaterna och skär i tärningar efter avlägsnande av skal. Efter tvättar serrano peppar, skiva den fint och hacka den. Pressa en färsk limejuice och hålla undan.

_ Nu tillsätt hackad lök, de tärnade tomater, krossad röd paprika, lime juice, kummin och svartpeppar krämig avokado i tid. Tillsätt resten av avokado, skuren i tärningar: säregenhet guacamole autentiska lögner i att det är enkelt och lite "grov, med några bitar av avokado inte krossas. Rör försiktigt, tillsätt sedan salt och smaka guacamole att kontrollera smaken.

Av gabor - 23 september 2012 06:05

Förberedelsetid: 10 minuter + 10 minuter av matlagning

Svårighetsgrad:

Ibland kan du behöva uppfinna en välsmakande recept med endast det som är i kylskåpet, utan att kunna gå till mataffären. Detta hände mig i går kväll, hittade jag i frysen av frysta torskfiléer och jag beslutat att lägga dem på bordet, men hur skulle jag kunna laga mat?

Några saftiga apelsiner har inspirerat mig och jag blev så uppfann ett recept skaldjur och citrusfrukter: resultatet var fantastiskt och jag tror att snart upprepa receptet. Om du är en älskare av fisk och citrusfrukter som mig, bör du prova denna maträtt lätt men sofistikerad!


Ingredienser för 4 personer:

  • 4 torskfiléer
  • 2 medelstora citroner
  • 2 apelsiner
  • 2 rödlökar
  • 2 klyftor färsk vitlök
  • extra jungfruolja att smaka
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Förfarande:

_ Skala vitlök och lök, sedan GROVHACKA  alla med månskäran att hugga allt rätt. Lägg sedan en tesked olja i en stekpanna och låt det värmas upp, och när oljan är varm häll i stekpannan i hackad vitlök och lök och låt steka i ca tre minuter.

_ Under tiden halveras citroner och apelsiner efter tvätt, sedan skär en skiva apelsin och en citron skiva och lagra dem i ett fat. Efter squeeze citroner och apelsiner och behålla även lite "kött som skall läggas senare till fisken under kokningen.

_ När såsen är klar sätta torsk filéer i pannan och tillsätt citronsaft och orange. Jag använde fryst torsk, men du kan använda färsk torsk om du har tillgängligt. Koka i cirka fem minuter under omrörning fisk, tillsätt sedan salt och peppar över massa av apelsin och citron och koka tills fisken är kokt. Om juicen minskar för mycket, tillsätt mer citronsaft eller orange.

_ Lägg kokt fisk på tallrikar, lägga såsen och placera en skiva apelsin eller citron över filén. Servera varm, beströdda med extra jungfrulig olivolja kallt.

Av gabor - 23 september 2012 05:57

Vem har aldrig ätit minst en gång i livet, en Big Mac ? Den Big Mac smörgås är en symbol för den snabbmatskedja McDonalds.

Denna smörgås kallades ursprungligen Aristocrat , sedan bytte namn till Blue Ribbon Burger och definitivt döpa Big Mac var en tjej som arbetade för en McDonalds i Chicago.

Jag ska ge er det ursprungliga receptet, ingredienserna är lättillgängliga och lätta att laga mat. McDonalds tar bara 30 sekunder att förbereda, försöker vi också?


Ingredienser:

För sandwich

  • 1 sesam bulle (mjuka dem för hamburgare)
  • Big Mac sås (se recept nedan)
  • 1 lök, hackad
  • 3 blad sallad, hackad
  • 1 skiva ost ( cheddar ost , om du inte kan hitta det är bra nog 's Edammer holländska, den med röd hud)
  • 2 hamburgare
  • 2 skivor av gurka

Godhet Big Mac har hemligheten i sin speciella sås, om du inte vill spendera mycket tid, kan du ersätta den med majonnäs klassiker, men inte riktigt samma sak!

För såsen Big Mac

  • 250 gram majonnäs
  • 80 gram vinägrett sås (förbereda det så här: emulgerar 50grammi extra jungfruolja, saften av en citron, 20 g vit vinäger, en nypa salt)
  • 60 gram inlagda pickles-
  • 1 msk socker
  • 1 tesked hackad lök
  • 1 nypa peppar

Förfarande:

Gör såsen:

_Tagliuzzare Pickles och blanda alla ingredienser väl med en gaffel. Låt såsen i kylskåp över natten.

Förbered smörgås:

1) Dela rullen i 3 delar, sedan grillas på en PANNKAKSLAGG eller stekpanna

2) Koka hamburgare

3) Ordna på en platta basen av bulle och placera ett lager sås Big Mac

4) Tillsätt hackad lök och sallad

5) då den del av ost och burgare ovan

6) Sätt delning smörgås och börja om från steg 4 och 5 slutar med två gurkor och krona smörgås.

Smaklig måltid!

Av gabor - 23 september 2012 05:56

Har du dålig hy och finnar och akne problem? Försök att lösa situationen med en te gjort av kardborre, nässlor och salvia. Dessa örter hjälper till att avgifta och rena kroppen, även rensa huden från orenheter.

Ibland är det lättare och mer omedelbar bot från ett problem, eftersom krämer och skönhetsprodukter bidra till att minska föroreningarna från utsidan, medan te verkar direkt på orsakerna och hjälper kroppen att avgifta. Här är ingredienserna och metod för att göra en te avgiftar oren hud och akne problem.


Ingredienser:

  • 20 gram kardborre rot
  • 10 gram nässlor blad
  • 10 gram salviablad

Förfarande:

_ Lägg 1 liter kallt vatten i en kastrull, häll sedan de torkade örter i den och koka i 20 minuter på medelvärme.

_ Stäng sedan av värmen och filtrera te klämma ingredienserna (krossa sked på örter samlades i durkslag). Nu kan du dricka ditt te avgiftar oren hud och akne. Drick ett glas om dagen på morgonen på fastande mage.

Av gabor - 22 september 2012 06:26

Ingredienser:

kaffe, vanilj ¼ stick, 400g alkohol på  40 -90 grader, 200g socker, 150g vatten

Förberedelser:

En 700g flaska fylld fjärdedel av kaffe slipmaskiner bästa kvalitet och lägga vanilj käpp, alkohol och vatten till dess att (fyll flaskan till halsen). Låt stå 2-3 månader sedan stam och filtrera. Sedan lägga 200g socker sirap och 150 g vatten.

Av gabor - 22 september 2012 06:17

Förberedelser:

Blanda socker och kakao, sedan lägga varmt vatten för att blanda bättre med kakao och sätta på spisen. Koka 2 minuter (tills sockret smälter). Ta bort från värmen, låt svalna något och tillsätt alkohol. Jag som regel, låt svalna väl för att inte lägga alkohol recept. Gör det smak och om sprit är ganska cool, jag kan inte laga tillräckligt bra. Detta är ett snabbt sätt att förbereda något bra om vi har oväntade gäster.

Ingredienser:

500 g socker 300 ml vatten 4-6 msk kakaopulver (bra kvalitet) 300 ml raffinerad alkohol eller vodk


Kakaomassa - Bild 3


Av gabor - 22 september 2012 05:50


 

Ingredienser:

-600 G mjöl -1 kopp mjölk -2 hela ägg äggula -2 -1 / 2 tsk salt -140 g smör 2 tsk socker -20 g jäst -2 till 3 dospåsar vaniljsocker Fyllning: -500 g malda valnötter -350 g pudersocker -1 tsk salt -1 / 2 dl mjölk


Förberedelser:

Blötlägg det ordentligt med gnugga jäst 1 tsk socker tills det blir flytande, sedan lösa det på lite varm mjölk och låt den stiga. Separat gnugga smör mousse med vaniljsocker och 2 msk socker tills det smälter . på siktade mjöl 2 gånger, häll i mitten Maia (blandning med jäst odlas), hela ägg, äggulor separerade gnids med 1/2 tsk salt och lite i taget i kopp varm mjölk tills du får en deg länkad homogent. knåda den väl, lägga lite smör i taget skum skrubbning tills degen är en byggnad från blåsor och handen. Låt knåda degen i skålen bildar en boll. Strö det med mycket lite mjöl, täck skålen med en kökshandduk och låt på varm plats, fri från drag, tog upp och fördubblades i volym. Dela degen i två halvor. Ligg på bänken infainata minst en bit deg, plats 1/2 av blandningen med nötter, jämnt, vilket ger en ram runt kanterna ca 2 avslöjade inches. Kör Road, väcker uppmärksamhet och plats degen i smord med smör. Gör likadant med den andra halvan av degen. Vispa äggulor lätt och omedelbart väl uppvärmd ugn på medelvärme tills den är mogen och vacker brynt. Vi får inte låta denna kaka att stiga i pannan eftersom den bildar luckor mellan mutter och smet. fyllning: I en skål, blanda strösocker, valnötter mark och 1 tsk salt. Skållning varm mjölk blandning, sedan gnugga väl tills pastan blir rätt konsistens så att den kan spridas på degplattan. längre om det behövs kan lägga lite mjölk, men mycket försiktigt, eftersom mjuk pasta blir mycket lätt.



 



Förberedelsetid: inte nämns Komplexitet: Låg

Bilder Förberedelser:

  • Valnöt tårta - Bild 1
  • Valnöt tårta - Bild 2
  • Valnöt kaka - Bild 3

Ingrediente:

-600 g faina -1 ceasca lapte -2 oua intregi -2 galbenusuri -1/2 lingurita sare -140 g unt -2 linguri zahar -20 g drojdie proaspata -2-3 plicuri zahar vanilat
Umplutura :
-500 g nuca macinata -350 g zahar pudra -1 praf de sare -1/2 ceasca lapte


Preparare:

Inmuiati drojdia frecand-o bine cu 1 lingurita de zahar pana devine lichida, apoi dizolvati-o in putin lapte caldut si lasati-o la crescut.
Separat, frecati untul spuma, cu zaharul vanilat si 2 linguri de zahar, pana ce acesta se topeste.
In faina cernuta de 2 ori, turnati la mijloc maiaua (amestecul cu drojdia crescuta), ouale intregi, galbenusurile frecate separat cu 1/2 lingurita sare si putin cate putin din cesca de lapte caldut, pana ce obtineti un aluat legat, omogen.
Framantati-l bine, adaugand pe rand cate putin din untul frecat spuma, pana ce aluatul face besici si se desprinde de pe mana. Lasati aluatul in vasul de framantat sub forma unei mingi. Presarati-l cu foarte putina faina, acoperiti vasul cu prosoape de bucatarie si lasati-l in loc cald, fara curenti de aer, la crescut, pana-si dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in doua. Intindeti pe masa de lucru putin infainata, cate o foaie de aluat, puneti 1/2 din compozitia cu nuca, repartizata uniform, lasand pe margini o bordura de circa 2 cm neacoperita. Rulati foaia, inchideti capetele si asezati cozonacul in tava unsa cu unt. Procedati identic si cu a doua parte de aluat. Ungeti cu galbenus de ou usor batut si dati imediat la cuptorul foarte bine incalzit, la foc potrivit, pana ce este copt si frumos rumenit. Nu trebuie sa lasati acest cozonac la crescut in tava, deoarece se formeaza goluri intre nuca si aluat.
Umplutura:
Intr-un bol, amestecati nuca macinata cu zaharul pudra si 1 praf de sare. Opariti amestecul cu laptele clocotit, apoi frecati bine pana cand pasta devine potrivit de consistenta astfel incat sa poata fi intinsa pe foaia de aluat.
Daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte, dar cu mare grija, deoarece pasta devine foarte usor moale.

Av gabor - 22 september 2012 05:44


 
Pepparkakor latte
En mycket god drink, som vi kan frossa i jul. Som drack något på Starbucks vet vad jag menar. För att förbereda denna läckra drink, behöver vi bara ett fåtal ingredienser och kryddor, kaffe och mjölk. Samtidigt förbereda smaksatt sirap, kommer hela huset luktar fest och glädje. Ingredienserna nedan är för korrekt dricker en stor kopp, men hur mycket du vill klar. Jag har mätt alla ingredienser i koppen, om du inte, kan du använda en kopp 250 ml.

 
 
För 1 person 5 minuter ::
Snabba :: Förberedelser ::
Koka 15 minuter
Ingredienser:
- 1/3 kopp vatten
- 1/3 dl socker
- lite färskriven ingefära
- 1/4 tsk mald kanel
- 1/4 tsk vaniljsocker
- 1/2 kopp espresso
- 1 kopp varm mjölk
- frivillig vispgrädde
 
Pepparkakor latte
Förberedelser: i en liten kastrull kombinera vatten, socker, kanel, ingefära och vanilj. Rör om tills sockret löser sig och låt koka upp. När det börjar koka, vrid värmen till låg och låt sjuda i 15 minuter. Kombinera espresso med mjölk och 1/4 kopp varmt sirap. Häll i en kopp. Skratta lite muskot. Efter som du kan lägga vispad grädde och en rosett. Vem du post kan ersätta mjölken med soja.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards