gabor

Alla inlägg under september 2012

Av gabor - 8 september 2012 08:51

Bakgrund: Mycket gott och lätt att laga - samtidigt kalorisnål.

Det här behöver Du:4 portioner
 
400g finstrimlad biff
2 vitlöksklyftor
1 röd eller gul paprika

2 msk finhackad  röd chili

1½ msk fisksås (Vad är det?)
2 msk kinesisk soja
2 msk socker
½ pressad citronsaft
1 kruka färsk basilika

 
Så här gör Du:
  • Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin
  • Strimla biffköttet fint. Grovstrimla basilikan
  • Kära ur och strimla paprikorna
  • Fräs vitlök i en wok i lite matolja, en minut eller så
  • Tillsätt biff och chili. Stek ca 3minuter
  • Tillsätt fisksås, soja, socker, pressad citron och strimlad paprika
  • Låt det här steka minst fem minuter eller tills paprikan blivit mjuk
  • Tillsätt basilika, rör om
  • Servera med kokt jasminris

Av gabor - 8 september 2012 08:48

Ett gammalt recept med Bohuslänska traditioner - bästa sillen Du kan tänka Dig!
Det här behöver Du: 
  
6 stora färska sillar (men jag har även provat med vanlig strömming och det går mycket bra, då tar du 1 kg strömmingfilé)
2 dl socker 
2 msk salt 
2 msk hel kryddpeppar, krossad 
2-3 knippor dill 
2 rödlökar 
Lag: 2 dl ättikssprit (12%-ig), 1/2 liter vatten 

Så här gör Du:

 
Rensa och skär sillen/strömmingen i jämna bitar
Lägg den i en skål - häll över ättigslagen
Låt det här stå i 24 timmar, skölj sillen
Blanda socker, salt, kryddpeppar
Varva sill, kryddblandning, dill och hackad rödlök
Låt stå ytterligare 24 timmar
Håller minst en vecka
Rekommenderas! Bästa sillen på såväl julbord, till påsk och midsommar

Av gabor - 8 september 2012 08:44

Bakgrund: Detta är bara mums! En jul utan wienernougat är inget jul. Detta recept smakar bättre än originalet Fazer.

Det här behöver Du:Wienernougat
 
250 g nougat
125 g mörk choklad
1 hg flagad mandel

 
Så här gör Du:
  • Börja med att rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna, låt den bli gyllenbrun
  • Fyll en stor kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål.
  • Brytt nougaten i bitar och lägg ner i skålen
  • Finhacka chokladen och låt den smälta tillsammans med nougaten i vattenbadet
  • När allt är flytande blandar du ner den rostade mandeln
  • Häll alltsammans i en avlång form, bra om du har bakplåtspapper i. Vik pappret så det omsluter massan.
  • Låt det stelna några timmar eller tills nästa dag i kylskåpet - MEN skär gärna wienernougaten i bitar efter en stund - annars spricker de.

Av gabor - 8 september 2012 08:43

Det här behöver Du: 
 
600 g strömmingsfiléer
5 dl vatten
1 del ättikssprit (12%)
1 msk salt

 
Så här gör Du:
  • Skölj filéerna och dra bort skinnet
  • Låt strömmingen rinna av ordentligt
  • Blanda vatten, ättiksprit och salt. Rör till saltet löst sig.
  • Lägg i filéerna och ställ kallt i ett dygn.
  • Låt filéerna rinna av väl.
  • Blanda sås enligt nedan.
½ sats av ovan inläggning
  • 1 dl svensk senap
  • ½ dl råsocker
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1½ dl majsolja
  • 1 dl hackad dill
  • Blanda all ingredienser till såsen utom olja och dill
  • Rör så att sockret löser sig
  • Vispa i oljan, droppvis, så att såsen inte skär sig
  • Rör ner dillen
  • Lägg ner den väl avrunna strömmingen
  • Ställ kallt till nästa dag Det blir mycket sås varför du med fördel kan ta undan ca 1 dl och ha som gravlaxsås

Av gabor - 8 september 2012 08:42

Det här behöver Du: 
 
600 g strömmingsfiléer
5 dl vatten
1 del ättikssprit (12%)
1 msk salt

 
Så här gör Du:
  • Skölj filéerna och dra bort skinnet
  • Låt strömmingen rinna av ordentligt
  • Blanda vatten, ättiksprit och salt. Rör till saltet löst sig.
  • Lägg i filéerna och ställ kallt i ett dygn.
  • Låt filéerna rinna av väl.
  • Blanda sås enligt nedan.
½ sats av ovan inläggning
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 75 g löjrom
  • Några varv på vitpepparkvarnen
  • Salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Blanda all ingredienser till såsen men spara ev. lite av löjrommen för garnering
  • Lägg ner den väl avrunna strömmingen
  • Ställ kallt till nästa dag

Av gabor - 8 september 2012 08:39

Receptet avser 1 bakform 
Det här behöver Du: 
  
1/2 kg kalvlever (eller ungnötslever) 
1 ägg 
1 stor lök 
10 ansjovisfiléer 
2 kaffekoppar kokt grädde 
3 msk vetemjöl 
1 tsk vitpeppar 
2 tsk socker 
2 tsk salt 
2 hg malen späck 
 

Så här gör Du:

 
Du behöver en mixer
Kör först löken
Häll sedan i alla andra ingredienser
Kör tills du har en jämt smet, smaka av
Häll i form och baka i vattenbad ca 1 timma i 250 grader
Du kan med fördel frysa pastejen

Av gabor - 8 september 2012 08:37

Bakgrund: Grand Hotell i Borås har mycket god mat! Testa det här receptet och Du vill till Borås. Borås är mycket mer än Knalleland
Det här räcker till ca 4-6 personer.

Det här behöver Du: 
  
4 fileér inläggningssill
1 msk löjrom
1 dl creme fraiche
1 nypa salt
1 nya grovmalen svartpeppar
1 msk färsk dill

Så här gör Du:

  • Rör samman ingredienserna
  • Efter 1 dygn i kylen är sillen färdig att avnjutas.

Av gabor - 8 september 2012 08:35

Bakgrund: Det här är både lätt att göra och smakar så fantastiskt gott.

Det här behöver Du:
5 dl rågmjöl
7 1/2 dl specialvetemjöl
3 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk bikarbonat
2 msk apelsinmarmelad
4 dl mjölk

  Så här gör Du:
  • Sätt ugnen på 200°C. Smörj 2 brödformar, ca 1 1/2 liter vardera, med matfett.
  • Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke och blanda väl.
  • Fördela blandningen i de smorda formarna och jämna till ytan.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 50–60 minuter.
  • Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en bakduk.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards