gabor

Alla inlägg under augusti 2012

Av gabor - 25 augusti 2012 12:38

kanderade jordnötter

Jag älskar dessa jordnötter! Inte bara är de absolut härlig och det enklaste godis du kan göra, men om du håller en säck råa mandlar eller jordnötter till hands, kan du göra dem i ca 10 minuter. Bundna till en liten säck, de är en stor värdinna gåva i stället för en flaska vin (och billigare!), Och jag tjäna dem ofta som en cocktail mellanmål eller efter middagen, i en skål för alla att gräva i.

kanderade jordnötter

Anpassad från The Perfect Scoop

Du kan enkelt klippa receptet i hälften, även om jag inte tror att du kommer att ha några problem avslutar en hel sats. Jag har gjort detta många gånger med rå mandel och jordnötter, men om du vill experimentera med andra nötter, skulle jag vara intresserad av att höra hur de visar sig. Jag tror runda nötter fungerar bäst så sockret kan tumla runt och belägga dem, snarare än att fastna i någon pecan-liknande skrymslen och vrår.

2 koppar (275 g) råa jordnötter (eller mandel) 1 kopp (200 g) socker 1/3 kopp (75 ml) vatten ett stänk av grovt havssalt (eller rökt salt ) tillval: malen kanel eller chili pulver

pre-kanderade jordnötter

I en bred, tung stekpanna, blanda jordnötter med socker och vatten. Koka ingredienserna på svag värme under omrörning, tills vätskan griper upp. Det kommer att ta ett par minuter.

peanuty röra?

Vid denna punkt kommer jordnötter få knaprig och sockret kristalliserar.

kanderade jordnötter

Jordnötterna blir torr och sandig, vilket är helt normalt. Oroa dig inte, du har inte förstöra. Sänk värmen och fortsätt, skrapa upp någon sirap samlas i botten av pannan och rör jordnötter i den, beläggning dem så mycket som möjligt.

kanderade jordnötter

När du går, luta pannan, ta bort den från värmen från tid till tid för att reglera värmen och sirap, så att du kan belägga nötterna med vätskan som mörknar utan att bränna jordnötter eller sirap. Detta är den enda knepiga delen-Jag gillar att få jordnötter som djupt bronserad som möjligt. om blandningen börjar röka, ta bort den från värmen och rör.

Precis innan de är klara, strö jordnötter med en betydande nypa flagnande salt (och nypa kanel eller chilipulver, om du vill), rör dem ett par gånger, sedan luta jordnötter ut på en plåt eller en marmor bänkskivan.

kanderade jordnötter

Låt jordnötter svalna helt och sedan bryta upp eventuella klumpar. Förvaras i en lufttät behållare, där de kommer att hålla upp till en vecka.

Av gabor - 25 augusti 2012 12:31

Carmel Corn

Jag försökte olika recept på för karamell majs, kom några ut för mörk, vissa inte tillräckligt mörk. Så jag jobbade och jobbade, tills jag bosatte sig på detta.

Carmel Corn

Anpassad från Epicurious

2 msk vegetabilisk olja 1/3 - 1/2 dl popcorn kärnor 1 stick (˝ kopp) osaltat smör 1 ˝ dl packade ljus brunt socker ˝ dl ljus majssirap   ˝ tsk grovt salt ˝ tsk bakpulver ˝ tsk vaniljextrakt 1 kopp salta jordnötter, eller använda rostade nötter, till exempel mandel, pekannötter, eller cashewnötter.

Specialutrustning: en godis termometer

Värm olja med 3 kärnor i en 3-kvart tung kastrull täckt över måttlig värme tills 1 eller 2 kärnor pop. Ta bort locket och snabbt lägga resterande kärnor, sedan koka, täckt, skakande panna ofta, tills kärnorna slutar poppar (eller tills axeln ger ut), ca 3 minuter. Ta bort från värmen och avslöja.

Jag slutade med 6 koppar poppade popcorn.

(Premium American-märken av popcorn kommer att ge mer än min gjorde, ungefär 8 koppar popcorn. Om så är fallet kan du behöva förbereda två bakplåtar i nästa steg.)

Linje botten av en stor grunt bakning Pan med folie och lätt olja folie, eller använda en icke-stick bakplåt.

Smält smöret i en 6-liter stora kruka eller holländska ugn på svag värme. Lägg farinsocker och majssirap, och salt och koka upp på svag värme under omrörning, sedan koka utan omrörning tills sirap registrerar 300 grader F på termometern, 8 till 10 minuter. Ta grytan från värmen.

Med hjälp av en träslev eller en heatproof spatel, rör vanilj och bakpulver i sirapen, sedan snabbt rör i jordnötter och popcorn att belägga. Omedelbart spridda blandningen över bakplåt så tunt och jämnt som möjligt.

Låt svalna helt och sedan bryta sig in bitar.

Av gabor - 25 augusti 2012 09:30

choklad hasselnöt spridning


choklad-mjölk och mörk hasselnötter, rostade slipning hemlagad nutella hemlagad nutella 


Två burkar (ca 1 dl vardera)

Anpassad från Encyclopédie du Chocolat under ledning av Frédéric Bau

Som nämnts var jag inte säker på varför de kallas för en liten mängd mandel så jag tror att du kan komma undan med att byta ut hasselnötter för 1/3 kopp (40 g) av mandlar och spara dig en resa till affären. Jag tror också att du kan använda alla mörk choklad, och kanske hoppa över honung, men eftersom jag har två burkar av denna hemlagad Nutella i mitt kylskåp, det kommer att dröja ett tag innan jag gör något mer.

Ärligt talat, jag var berörda när jag var klar över hur liquidy blandningen var. Men efter ett par timmar i kyl-, var spridningen bara rätt struktur för smetar på bröd. Eftersom ett antal ingredienser frågor kom upp i kommentarerna, så jag har svarat dem i slutet av receptet.

1/3 kopp (40 g) hela mandlar 1 1/3 kopp (160 g) hasselnötter 1 3/4 dl (400 g) helmjölk (se kommentarer) 7/8 kopp (60 g) pulver helmjölk 3 matskedar (40 g) mild smak honung nypa salt 6 ounces (170g) bitterljuva eller semisweet choklad, hackad 5 gram (140g) mjölk choklad, hackade (använd en som är minst 40% kakao fasta ämnen)

1. Sprid nötterna på en plåt, hålla mandel separata och rosta nötter i en 350 ş F (180 ° C) ugn, rör ett par gånger, i 10 till 15 minuter, tills hasselnötter är brynt.

2. Medan de är rostning, värm helmjölk och mjölkpulver i en liten kastrull med honung och salt bara tills det börjar koka. Ta bort från värmen.

3. I en ren, torr skål som över en kastrull med knappt sjudande vatten, eller i en mikrovågsugn, smälta choklad tillsammans tills slät.

4. När nötter är väl rostat, ta bort dem från ugnen och använd en spatel för att placera de varma hasselnötter i en ren kökshandduk och sedan vika dem inne i handduken och gnugga dem kraftigt för att ta bort eventuella lösa skinn. De behöver inte vara ren, bara försöka få så mycket ut som möjligt.

5. I en matberedare, slipa de varma hasselnötter och mandlar tills de är så bra som möjligt. Du kanske inte kan få dem helt slät, beroende på din matberedare. (Jag har en helt ny och även efter fem minuter, det var små bitar av nötter i min, vilket är normalt.)

6. Tillsätt smält choklad och fortsätta att bearbeta blandningen, att stanna upp och skrapa ner sidorna av arbetet skål vid behov.

7. När blandningen är jämn, tillsätt varm mjölk blandningen och processen tills allt är väl kombineras.

(De ursprungliga instruktionerna här sade att sträcka pasta, som jag inte göra eftersom jag inte har något emot de små bitar av rostade nötter, men du kan.)

9. Överför blandningen i två burkar och kylskåp tills den ska användas.

Förvaring : Choklad-hasselnötspasta kommer att hålla i kylskåp i upp till en vecka.

Av gabor - 25 augusti 2012 09:08

 Tea Cookies med torkade plommon

Av gabor - 24 augusti 2012 18:52

Violer och Prosecco Risotto


250 g ris 
ca 1 liter grönsaksbuljong
70 ml Prosecco
30 g smör
1 schalottenlök
1 matsked grädde ost eller mascarpone ost
2  riven parmesanost
salt, vitpeppar,
en handfull icke-behandlade violer


  Hacka schalottenlök fint.
Fräs schalottenlök med 20 g smör i en gryta, tillsätta 1 matsked het grönsaksbuljong tills den är mjuk.
Tillsätt riset och toast den i 2 minuter.
Häll i Prosecco och låt det avdunsta helt innan du börjar lägga till grönsaksbuljong. Tillsätt ca 1 dl första gången och lite mindre efteråt varje gång du märker det tidigare lagt beståndet är nästan absorberas. Rör varje gång du lägger till mer lager.
Det tar ca 16-18 minuter för  ris kokas  .
Innan du stänger av värmen, tillsätt lite mer lager en sista gång, bara för att göra det vågiga . Ta bort från värmen, tillsätt grädde ost, riven parmigiano och resten av smöret. Rör energically så osten smälter och för Stärkelse från ris för att frigöra och göra din risotto krämig. Tillsätt salt och peppar till smak.
Rör i de tvättade och torkade violer (bara blommor). Täck över och låt risotto vila 2-3 minuter före servering den. OBS: violer i detta recept kan ersättas med jordgubbar eller rosenblad.

Av gabor - 24 augusti 2012 18:21

Dobos Torte

Den mest kända ungerska tårta i världen, var Dobos Torte först gjorde för den ungerska staten utställningen 1885. Det bestod av 8 speciellt bakade skorpa mellan vilka det fanns en choklad grädde.

Författaren var en tårta och konditor, ägare och författare till 15 konditorer, József C. Dobos. Tack vare kakan, som har gjort anmärkningsvärda framgångar i utställningen, har Mr Drum blivit världsberömd. Dess konditori i Kecskemet Street har blivit en av de mest kända platserna i Budapest och äta en bit av kakan i det har blivit en fråga om prestige.

Original Dobos torte skickas i flera elit kafeterior i Europa och medlemmar av societeten, däribland Franz Josef, beställdes för banketter och fester. vid tiden för sin största popularitet bland undrar, och kaustik konkurrens cirkulerade nästan 120 exemplar recept. Naturligtvis var ingen ens nära originalet.

Till mångas förvåning fick de oräkneliga försök att rekonstruera den ursprungliga recept avbryts av József C. Dobos personligen, då han släppte den ursprungliga 1906 receptet efter att han drog sig tillbaka från det offentliga livet. Hans kakan var dock blev en av de mest kända kakan i världen.

Valery Rodek

Dobos Torte

 

CHOKLADPRALIN

5 ägg 250 g socker 125 g blockchoklad 320 g smör, vid rumstemperatur

Vispa ägg med socker tills fluffigt och krämigt. Denna blandning laga ångas tills det tjocknar. Lägg choklad, blanda väl och koka i ytterligare 2-3 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna helt. Tillsätt smör och blanda. Låt i kylskåp medan du förbereder skorpa.

Kakbotten

6 ägg 6 msk socker 7 msk mjöl

Vispa äggvitorna till en styv snö. Mot slutet av tortyr och tillsätt sockret och vispa tills företaget. Sedan Vik äggulor en i taget, och slutligen mjöl.

Mät blandningen och dela i 10 bitar (inget fel i att skriva ;)). Värm ugnen till 200 ° C. Från bakplåtspapper skär 10 cirklar med en diameter av 20 cm. För varje skorpa behövs för att forma tårta pan diameter 20 cm papper, papper först ansöka lite smör och häll 1/10 med äggsmeten och grädda, i 5-6 minuter gjort eller tills. Varje skorpa lock med en fuktig trasa. Senaste skorpa skuren i 16 lika stora delar och delarna för att anordna en stor plåt från ugnen, så att de är separerade från varandra.

Karamell

200 g socker 2 msk smör 2 msk citronsaft

Karamelizujte socker på hög värme. När det börjar skumma och husrum ga Vik i smör och citronsaft. Kombinera väl, tillbaka till värme och koka tills helt upplöst. Häll över skära upp de 16 delar.

Denna del kan hoppa avslappnad. Om du var lycklig och lyckades göra den perfekta karamell, kommer dessa delar av kakan vara ändå bara för dekoration (eftersom de är för svårt att äta), och de flesta människor kommer bara lämna dem på plattan medan resten äta tårta.

Montering av kakan

Skorpa, fyllning, skorpa ... Så tills du har använt ingredienser. Lämna lite grädde senare komplexa fett kaka. Om du väljer det kola dekoration, sprutor, pressa små mängder grädde på ytan av kakan, runt kanten. Du behöver en liten hög med 16 som du kommer, lite snett, sätta karamell marker.

Av gabor - 24 augusti 2012 17:25

Esterhazy tårta

Esterhazica byggdes först någon gång i 19th century att hedra prins Pál ANTAL Esterházija, minister i den österrikisk-ungerska imperiet. Även om det har blivit en av de mest berömda kakan i Europa, hur och varför det inträffade är svårt att säga. Det finns påståenden som gjordes för en prinsessa från Esterházy familjen. Hur som helst, om du är i Budapest eller Wien, bör du försöka är obligatorisk, eftersom det finns en verklig bäst.

Esterhazy tårta

Esterhasy Cake


sockerkaka botten

8 äggvitor 200 g skållade mandlar 170 g socker

Grädda mandlar i teflon i ca 5 minuter, tills de får en gyllene färg. Låt svalna och slipa dem. Från bakplåtspapper rutor skär 7 sidor 30 cm. Vid varje kompass rita en cirkel 26 cm i diameter. Ordna papperen på bordet (mer exakt, var du kan, eftersom du inte kommer att ha en garanti platser vid bordet ;)). Cirklar Gnid smör (detta är mycket viktigt att skälla i bakning inte sticka). Ta upp ugnen till 200 ° C.

Vispa äggvitorna till en styv snö. Luckan i marken mandel noggrant. Fördela blandningen jämnt som möjligt inom plottade cirklar .Grädda en i en skorpa ungefär 7 minuter - tills de är guld-liknande .

Fyllning

8 äggulor, 1 påse = 25 g vaniljsocker , 150 g florsocker, 50 g mjöl , 250 ml mjölk , 250 g smör

Bländare för att piska smöret krämig. Vispa äggulorna med särskild vanilj och strösocker. Försiktigt luckan i mjölblandningen i äggulorna. Sätt mjölken att koka, ta bort från värmen och Vik träsked blandning av äggula. Återvänd till spisen och omrörning, koka tills tjock (som det kommer att ta några minuter). Ta bort från värmen och kombinera biandaren. Placera grädden i en kastrull med en större kastrull som du har hällt isvatten och fortsätter att vispa mixer tills krämig kyld. Tillsätt vispat smör och blanda lite mer.

Nu tar en av ett blad och täck med ett tunt skikt av kräm över varje. Smörj inte den sista skorpan hela vägen, men bara något .I slutändan täcker sidorna viker. Planera så att du har tillräckligt med kräm.

Vit glasyr

1 äggvita , 200 g  florsocker, 1 msk citronsaft

Tillsätt socker till äggvita, lite i taget. Blanda tills du får en tjock blandning och tillsätt citronsaft och sedan, beroende på storleken på äggvita, tillsätt mer socker. Blandningen ska vara tjock inte många, inte många rader.

Om du har problem med att leva i äggvitan glasyr, pr saften av apelsiner och citroner.

Nätverk

30-40 g blockchoklad

Placera chokladen att smälta medan du förbereder vit glasyr. Häll den i en väska för en fris, och lite slarva väskor. Du måste arbeta veeery snabbt - nätet kommer inte vara ganska om isbildning börjar härda innan du smeka den!

Så spred glasyr över toppen skorpa och omedelbart (men omedelbart) börja njuta henne drar koncentriska cirklar av smält choklad  och sedan snabbt tandpetare växelvis dra linje från mitten till kanten och kanten till mitten .I slutändan, dekorera tårtan med malet mandel. Även traditionellt gå här rostade mandel skivor, jag föredrar malet.

Låt kakan i kylskåpet över natten.


Av gabor - 24 augusti 2012 16:49

 

Recept: Cream av björnbär II

Nödvändiga ingredienser:                                                   

                                                  

                     250 g björnbär
5 ägg 5 msk socker ˝ dl mjölk msk rom msk mjöl 3 ägg vit 150 ml grädde björnbär för dekoration

Förberedelser:                                                   

                                                  

                       ansträngda björnbär lägger äggulor, socker, mjölk, mjöl och rom.
Sätt i dubbel panna och koka vaniljsås tjocknar under ständig omrörning. Låt svalna och lägg väl slagen äggvita gjorda med vispgrädde. Häll grädden i glas, garnera med piska grädde och björnbär.


Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards