gabor

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2012

Hemlagad Nutella

Av gabor - 25 augusti 2012 09:30

choklad hasselnöt spridning


choklad-mjölk och mörk hasselnötter, rostade slipning hemlagad nutella hemlagad nutella 


Två burkar (ca 1 dl vardera)

Anpassad från Encyclopédie du Chocolat under ledning av Frédéric Bau

Som nämnts var jag inte säker på varför de kallas för en liten mängd mandel så jag tror att du kan komma undan med att byta ut hasselnötter för 1/3 kopp (40 g) av mandlar och spara dig en resa till affären. Jag tror också att du kan använda alla mörk choklad, och kanske hoppa över honung, men eftersom jag har två burkar av denna hemlagad Nutella i mitt kylskåp, det kommer att dröja ett tag innan jag gör något mer.

Ärligt talat, jag var berörda när jag var klar över hur liquidy blandningen var. Men efter ett par timmar i kyl-, var spridningen bara rätt struktur för smetar på bröd. Eftersom ett antal ingredienser frågor kom upp i kommentarerna, så jag har svarat dem i slutet av receptet.

1/3 kopp (40 g) hela mandlar 1 1/3 kopp (160 g) hasselnötter 1 3/4 dl (400 g) helmjölk (se kommentarer) 7/8 kopp (60 g) pulver helmjölk 3 matskedar (40 g) mild smak honung nypa salt 6 ounces (170g) bitterljuva eller semisweet choklad, hackad 5 gram (140g) mjölk choklad, hackade (använd en som är minst 40% kakao fasta ämnen)

1. Sprid nötterna på en plåt, hålla mandel separata och rosta nötter i en 350 º F (180 ° C) ugn, rör ett par gånger, i 10 till 15 minuter, tills hasselnötter är brynt.

2. Medan de är rostning, värm helmjölk och mjölkpulver i en liten kastrull med honung och salt bara tills det börjar koka. Ta bort från värmen.

3. I en ren, torr skål som över en kastrull med knappt sjudande vatten, eller i en mikrovågsugn, smälta choklad tillsammans tills slät.

4. När nötter är väl rostat, ta bort dem från ugnen och använd en spatel för att placera de varma hasselnötter i en ren kökshandduk och sedan vika dem inne i handduken och gnugga dem kraftigt för att ta bort eventuella lösa skinn. De behöver inte vara ren, bara försöka få så mycket ut som möjligt.

5. I en matberedare, slipa de varma hasselnötter och mandlar tills de är så bra som möjligt. Du kanske inte kan få dem helt slät, beroende på din matberedare. (Jag har en helt ny och även efter fem minuter, det var små bitar av nötter i min, vilket är normalt.)

6. Tillsätt smält choklad och fortsätta att bearbeta blandningen, att stanna upp och skrapa ner sidorna av arbetet skål vid behov.

7. När blandningen är jämn, tillsätt varm mjölk blandningen och processen tills allt är väl kombineras.

(De ursprungliga instruktionerna här sade att sträcka pasta, som jag inte göra eftersom jag inte har något emot de små bitar av rostade nötter, men du kan.)

9. Överför blandningen i två burkar och kylskåp tills den ska användas.

Förvaring : Choklad-hasselnötspasta kommer att hålla i kylskåp i upp till en vecka.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards