gabor

Alla inlägg den 24 augusti 2012

Av gabor - 24 augusti 2012 18:52

Violer och Prosecco Risotto


250 g ris 
ca 1 liter grönsaksbuljong
70 ml Prosecco
30 g smör
1 schalottenlök
1 matsked grädde ost eller mascarpone ost
2  riven parmesanost
salt, vitpeppar,
en handfull icke-behandlade violer


  Hacka schalottenlök fint.
Fräs schalottenlök med 20 g smör i en gryta, tillsätta 1 matsked het grönsaksbuljong tills den är mjuk.
Tillsätt riset och toast den i 2 minuter.
Häll i Prosecco och låt det avdunsta helt innan du börjar lägga till grönsaksbuljong. Tillsätt ca 1 dl första gången och lite mindre efteråt varje gång du märker det tidigare lagt beståndet är nästan absorberas. Rör varje gång du lägger till mer lager.
Det tar ca 16-18 minuter för  ris kokas  .
Innan du stänger av värmen, tillsätt lite mer lager en sista gång, bara för att göra det vågiga . Ta bort från värmen, tillsätt grädde ost, riven parmigiano och resten av smöret. Rör energically så osten smälter och för Stärkelse från ris för att frigöra och göra din risotto krämig. Tillsätt salt och peppar till smak.
Rör i de tvättade och torkade violer (bara blommor). Täck över och låt risotto vila 2-3 minuter före servering den. OBS: violer i detta recept kan ersättas med jordgubbar eller rosenblad.

Av gabor - 24 augusti 2012 18:21

Dobos Torte

Den mest kända ungerska tårta i världen, var Dobos Torte först gjorde för den ungerska staten utställningen 1885. Det bestod av 8 speciellt bakade skorpa mellan vilka det fanns en choklad grädde.

Författaren var en tårta och konditor, ägare och författare till 15 konditorer, József C. Dobos. Tack vare kakan, som har gjort anmärkningsvärda framgångar i utställningen, har Mr Drum blivit världsberömd. Dess konditori i Kecskemet Street har blivit en av de mest kända platserna i Budapest och äta en bit av kakan i det har blivit en fråga om prestige.

Original Dobos torte skickas i flera elit kafeterior i Europa och medlemmar av societeten, däribland Franz Josef, beställdes för banketter och fester. vid tiden för sin största popularitet bland undrar, och kaustik konkurrens cirkulerade nästan 120 exemplar recept. Naturligtvis var ingen ens nära originalet.

Till mångas förvåning fick de oräkneliga försök att rekonstruera den ursprungliga recept avbryts av József C. Dobos personligen, då han släppte den ursprungliga 1906 receptet efter att han drog sig tillbaka från det offentliga livet. Hans kakan var dock blev en av de mest kända kakan i världen.

Valery Rodek

Dobos Torte

 

CHOKLADPRALIN

5 ägg 250 g socker 125 g blockchoklad 320 g smör, vid rumstemperatur

Vispa ägg med socker tills fluffigt och krämigt. Denna blandning laga ångas tills det tjocknar. Lägg choklad, blanda väl och koka i ytterligare 2-3 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna helt. Tillsätt smör och blanda. Låt i kylskåp medan du förbereder skorpa.

Kakbotten

6 ägg 6 msk socker 7 msk mjöl

Vispa äggvitorna till en styv snö. Mot slutet av tortyr och tillsätt sockret och vispa tills företaget. Sedan Vik äggulor en i taget, och slutligen mjöl.

Mät blandningen och dela i 10 bitar (inget fel i att skriva ;)). Värm ugnen till 200 ° C. Från bakplåtspapper skär 10 cirklar med en diameter av 20 cm. För varje skorpa behövs för att forma tårta pan diameter 20 cm papper, papper först ansöka lite smör och häll 1/10 med äggsmeten och grädda, i 5-6 minuter gjort eller tills. Varje skorpa lock med en fuktig trasa. Senaste skorpa skuren i 16 lika stora delar och delarna för att anordna en stor plåt från ugnen, så att de är separerade från varandra.

Karamell

200 g socker 2 msk smör 2 msk citronsaft

Karamelizujte socker på hög värme. När det börjar skumma och husrum ga Vik i smör och citronsaft. Kombinera väl, tillbaka till värme och koka tills helt upplöst. Häll över skära upp de 16 delar.

Denna del kan hoppa avslappnad. Om du var lycklig och lyckades göra den perfekta karamell, kommer dessa delar av kakan vara ändå bara för dekoration (eftersom de är för svårt att äta), och de flesta människor kommer bara lämna dem på plattan medan resten äta tårta.

Montering av kakan

Skorpa, fyllning, skorpa ... Så tills du har använt ingredienser. Lämna lite grädde senare komplexa fett kaka. Om du väljer det kola dekoration, sprutor, pressa små mängder grädde på ytan av kakan, runt kanten. Du behöver en liten hög med 16 som du kommer, lite snett, sätta karamell marker.

Av gabor - 24 augusti 2012 17:25

Esterhazy tårta

Esterhazica byggdes först någon gång i 19th century att hedra prins Pál ANTAL Esterházija, minister i den österrikisk-ungerska imperiet. Även om det har blivit en av de mest berömda kakan i Europa, hur och varför det inträffade är svårt att säga. Det finns påståenden som gjordes för en prinsessa från Esterházy familjen. Hur som helst, om du är i Budapest eller Wien, bör du försöka är obligatorisk, eftersom det finns en verklig bäst.

Esterhazy tårta

Esterhasy Cake


sockerkaka botten

8 äggvitor 200 g skållade mandlar 170 g socker

Grädda mandlar i teflon i ca 5 minuter, tills de får en gyllene färg. Låt svalna och slipa dem. Från bakplåtspapper rutor skär 7 sidor 30 cm. Vid varje kompass rita en cirkel 26 cm i diameter. Ordna papperen på bordet (mer exakt, var du kan, eftersom du inte kommer att ha en garanti platser vid bordet ;)). Cirklar Gnid smör (detta är mycket viktigt att skälla i bakning inte sticka). Ta upp ugnen till 200 ° C.

Vispa äggvitorna till en styv snö. Luckan i marken mandel noggrant. Fördela blandningen jämnt som möjligt inom plottade cirklar .Grädda en i en skorpa ungefär 7 minuter - tills de är guld-liknande .

Fyllning

8 äggulor, 1 påse = 25 g vaniljsocker , 150 g florsocker, 50 g mjöl , 250 ml mjölk , 250 g smör

Bländare för att piska smöret krämig. Vispa äggulorna med särskild vanilj och strösocker. Försiktigt luckan i mjölblandningen i äggulorna. Sätt mjölken att koka, ta bort från värmen och Vik träsked blandning av äggula. Återvänd till spisen och omrörning, koka tills tjock (som det kommer att ta några minuter). Ta bort från värmen och kombinera biandaren. Placera grädden i en kastrull med en större kastrull som du har hällt isvatten och fortsätter att vispa mixer tills krämig kyld. Tillsätt vispat smör och blanda lite mer.

Nu tar en av ett blad och täck med ett tunt skikt av kräm över varje. Smörj inte den sista skorpan hela vägen, men bara något .I slutändan täcker sidorna viker. Planera så att du har tillräckligt med kräm.

Vit glasyr

1 äggvita , 200 g  florsocker, 1 msk citronsaft

Tillsätt socker till äggvita, lite i taget. Blanda tills du får en tjock blandning och tillsätt citronsaft och sedan, beroende på storleken på äggvita, tillsätt mer socker. Blandningen ska vara tjock inte många, inte många rader.

Om du har problem med att leva i äggvitan glasyr, pr saften av apelsiner och citroner.

Nätverk

30-40 g blockchoklad

Placera chokladen att smälta medan du förbereder vit glasyr. Häll den i en väska för en fris, och lite slarva väskor. Du måste arbeta veeery snabbt - nätet kommer inte vara ganska om isbildning börjar härda innan du smeka den!

Så spred glasyr över toppen skorpa och omedelbart (men omedelbart) börja njuta henne drar koncentriska cirklar av smält choklad  och sedan snabbt tandpetare växelvis dra linje från mitten till kanten och kanten till mitten .I slutändan, dekorera tårtan med malet mandel. Även traditionellt gå här rostade mandel skivor, jag föredrar malet.

Låt kakan i kylskåpet över natten.


Av gabor - 24 augusti 2012 16:49

 

Recept: Cream av björnbär II

Nödvändiga ingredienser:                                                   

                                                  

                     250 g björnbär
5 ägg 5 msk socker ½ dl mjölk msk rom msk mjöl 3 ägg vit 150 ml grädde björnbär för dekoration

Förberedelser:                                                   

                                                  

                       ansträngda björnbär lägger äggulor, socker, mjölk, mjöl och rom.
Sätt i dubbel panna och koka vaniljsås tjocknar under ständig omrörning. Låt svalna och lägg väl slagen äggvita gjorda med vispgrädde. Häll grädden i glas, garnera med piska grädde och björnbär.


Av gabor - 24 augusti 2012 16:46

Fisk-filéer-med-bacon

 

Ingredienser:

3/4 kg fisk filéer salt 6 gram rökt bacon citronsaft lite vatten

Förberedelser:

Filéer med salt och citronsaft begrava. Låt stå 10 minuter. Samtidigt hacka bacon i små tärningar, stek, lägg filéerna och stek dem på båda sidor. Häll i lite vatten och låt sjuda i femton minuter.

Förberedelsetiden, stekning och stewing: 40-45 min.

Av gabor - 24 augusti 2012 16:31

Vildsvin med grönsaker

 

Ingredienser:

Recept Vildsvin med grönsaker3/4 kg bröst eller ben vatten 1/2 dl vinäger 1/2 oz rött vin salt 2 morötter, 1 persiljerot 1/4 selleri, 1 purjolök, 1 lök 2 vitlöksklyftor 1 lagerblad 3 bär tranbär peppar timjan 4 potatisar kim riven pepparrot

Förberedelser:

Skär köttet i stora tärningar, lägg i en behållare och sedan lägger vatten, vinäger och vin . Tillsätt sedan morotsskivor, persilja, selleri , purjolök , lök och vitlök slagna. I slutet av matlagning skålen krydda lagerblad, tranbär och peppar. I slutändan, tillsätt bitar av skivad potatis och misshandlades någon. Innan föra till bordet strö riven pepparrot eller servera den separat. beredning tid: 2 timmar och 40 min.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards