gabor

Alla inlägg under augusti 2012

Av gabor - 29 augusti 2012 11:29

Deg: 200 g smör 100 g socker 1 ägg en nypa salt 300 g mjöl Fyllning: 200 g marsipan 100 g florsocker 2 äggulor Orange eller aprikos gelé röda vinbär gelé



. Vispa samman mjöl, socker och salt Tillsätt hackade kallt smör.
Gnid smöret och de torra ingredienserna tillsammans för att få grova smulor. Lägg ägget och knåda kort för att få en smidig deg. linda in den i en bit plastfolie och låt i kylen i en halvtimme. För fyllning, blanda väl marsipan, strösocker och äggula. Det är inte lätt, och blandningen är ganska klibbig. Kavla ut degen på en bit bakplåtspapper till ca 1 cm tjocka och skär kanterna av för att få en kvadrat eller rektangel (t.ex. 30x30 cm).
Överför degen tillsammans med bakplåtspapper på bakplåten och Grädda i 10 minuter i en ugn förvärmd till 175 ° C. Lägg fyllningen i en bakelse väska med bred rund spets (kunde inte hitta mitt, även om). Skär degen i 5 cm breda remsor och rör fyllningen längs sidorna och i mitten av varje. Grädda igen 8-10 minuter eller tills marsipan fyllningen är gyllene.
Värm de två gelé separat och häll dem mellan två marsipan linjer en gul och en röd. Låt dem svalna tills gelén är helt inställd och sedan skärs i 2,5 cm bred


Av gabor - 29 augusti 2012 09:42


Det är en typ av naturlig Vegeta och att (förhoppningsvis) framgångsrikt ersätter delikatul av handeln. Jag gjorde dessa kuber i hopp om att jag permanent tar bort delikatul, eftersom vi alla vet hur ohälsosamt beror främst på natriumbensoat som ger specifika och praktiska smak som är beroendeframkallande. Problemet är att vi har blivit så vana vid detta att vi tror att Vegeta utan mat inte smaka. Dessa 100% naturliga kuber är tänkta att ersätta delikatul (jag kommer att berätta om de lyckas: D). Ännu en utmaning.

Ingredienser

  • -2 Morötter
  • -1 Root persilja + blad
  • -1 Liten rot selleri + blad
  • -1 Grön paprika
  • -1 Peppers
  • -2 Msk olja
  • -1 Dl vatten (du kan lägga några grönsaker , frågade jag vilken tid vi hade i kylskåpet)

 

 

Koncentrera Beredning av grönsaker recept

Vi börjar med att rena och väl tvättade grönsaker. (Jag måste upprepa experimentet nästa vecka och jag vill lägga till groddar, grönkål, blomkål för extra smak.) Grönsaker ger dem köttkvarn eller mixer. Calima dem mycket lite olja, tillsätt sedan vatten och låt det sjuda i 5 minuter. Pensla med olja vissa former av iskuber eller hårda ägg : D kuber fylla med blandningen av grönsaker och sätta i frysen. Efter 2-3 timmar kan du ta bort isbitarna redo, lägg dem i påsar och förvara i frysen

Av gabor - 29 augusti 2012 07:48

Ingredienser:

3 kg tomater,

1 kg röd paprika,

sommar 5 äpplen,

5 st. rödlök,
200 g socker,
6 msk salt,
vinäger 100 ml 10%,
1/2 tsk svartpeppar bär,
1 msk senapsfrön,
6 vitlöksklyftor,
3 msk paprika,
2-3 chili (valfri om vi vill vara kryddig)

1 msk salicylat (eller
pulveriserad konserveringsmedel)
Förberedelser: Tomater tvätta dem, skär dem och
ge dem bilen avrunna tomater.
Äpplen skära i fyra, ta bort frön och tvätta dem.
Rödlök och en
ren paprika tvätt under rinnande vatten rensa frän fröerna och skär dem
tunt skivor.
Resultat vi sätta tomatjuice till en koka. Lägg till det hackade
äpplen, lök och paprika skurna.
I en atomkonservering  påse sätta senapsfrön och peppar.

Låt det sjuda på svag värme tills
äpplen, lök och paprika kokas.
Ta väska, sedan ge sammansättning blandas eller matberedare
(eller trampa dem genom en sikt).
Erhållna pastan lägger tillbaka till en koka med 6 teskedar
salt, 100 ml vinäger 200 g socker du först blandas med 3 msk söt paprika (alla
nu om du vill få en kryddig ketchup och chilipeppar lägga) och en gasväv väska 6
vitlöksklyftor sätta det fram krossa dem lite med din kniv.
Låt det sjuda på svag värme tills
blandningen tjocknar.
Stoppa hela belopp som eld och tillsätt en matsked 
atomkoservering  (eller pulveriserad konserveringsmedel), blanda tills det är upplöst,
och ta bort påsen med vitlök.
Häll ketchup i burkar eller flaskor, på en tort ställe 
 tills  nästa dag.
ketchup blir mer smakrik
kan lägga i varukorgen senap och peppar några kryddnejlikor, ca 5 st.
, 1
kanelstång, kryddpeppar bär och 3.
Bon appétit!

Av gabor - 27 augusti 2012 11:04


För två burkar lemon curd behöver:

  • 4 citroner
  • 4 ägg
  • 125 g smör
  • 350 g socker

Först skaffa dig de obehandlade citroner, helst ekologiskt jordbruk, efter tvätt riv skalet och pressa saften. Sätt skal och saft i en kastrull i ett vattenbad med socker, smör skuren i små bitar och ägg tidigare slagna. Rör kontinuerligt tills sockret är helt smält. Värm blandningen försiktigt utan kokning och koka fortsätter att rör om ca 20 minuter, tills den är tillräckligt tät för att skapa en tjock på baksidan av en sked. Sedan bort från värmen, häll blandningen i ett finmaskigt såll, eller i en stor durkslag och en pott filtrerad slicka grädden. Häll grädden i burken och vänta tills den svalnat helt innan du stänger med ett lock. Du kan spara citron ostmassa i kylskåpet och äta tyst i 2/3 veckor.

Om du gillar citroner kommer att bli en härlig present till din smak!


Av gabor - 27 augusti 2012 10:55

1 msk ljus sojasås 1 msk balsamvinäger 1 msk färsk citronsaft 10 gram (280 g) olivolja-packade tonfisk, avrunna 1/8 tesked pimente d'Espelette eller en fin nypa chilipulver 5 matskedar (70 g) smör , saltat eller osaltat, skuren i tärningar 2 msk grädde eller crème fraiche

1. Blanda soja, balsamvinäger och citronsaft.

2. I en matberedare eller dödlig och stöt (som jag använde) process eller pund tonfisk tills det har brutit ner men ojämna. Blanda i de flytande kryddor och process eller pund tills blandningen är jämn. Tillsätt chilipulver.

3. Tillsätt smöret bit för bit, lägga varje kub först efter den föregående har införlivats. Om du använder en matberedare vara noga med att inte överdriva det som värmen från maskinen kan orsaka smöret att smälta.

4. Tillsätt grädde eller crème fraiche bara tills den är införlivad.

Även om han meddelar att det ska serveras nära rumstemperatur, fann jag att det är lite mer tilltalande serveras kyld. Hursomhelst, servera den tillsammans med små skålar eller kex, eller en skivad upp baguette . Jag kan föreställa mig det som en utmärkt spridning i en smörgås tillsammans med några skivor tomat, hackade svarta oliver och en härva av pepprig ruccola också.

Det mousse kan kylas, väl förpackade, för upp till tre dagar.



Av gabor - 27 augusti 2012 10:51

Blanda upp det


konserverad lax om färsk lax är svårt att komma med där du bor.

8 ounce (250 g) bit lax, helst vild, ben bort salt 5 msk (75 g) osaltat smör) 1 msk olivolja 1 ½ msk färsk citronsaft 2 msk hackad gräslök 4 uns (125 g) rökt lax, skuren i tunna remsor, sedan skuren i ½-tums (2 cm) bitar ¼ tsk chilipulver eller rök paprika (jag använder pimente d'Espelette ) eller några varv nymalen vitpeppar

1. Krydda laxen på båda sidor lätt med lite salt. Steam i en ångbåt korg tills bara kokta, ca 8 minuter. Om du har en mikrovågsugn, kan du laga förmodligen det där.

När kokta, ta bort från värmen och låt svalna.

2. I en medelstor skål, mosa tillsammans med en gaffel smör och olivolja tills mycket smidig.

Detta är très viktigt, annars blir det stora bitar av smör i de färdiga rillettes .

3. Rör i citronsaft, sedan hackad gräslök och rökt lax.

4. Ta bort skinnet från laxen och flaga den kokta laxen över blandningen, vik sedan bitar av lax i rillette blandningen tillsammans med chilipulver.

Krydda med salt, om så är nödvändigt.

5. Skrapa i ett serveringsfat, täck och kyla i minst två timmar. Låt komma till rumstemperatur före servering.

Lagring: De rillettes kan göras upp till två dagar innan och kylskåp. De kan också frysas, väl förpackade, för upp till två månader.

Rillettes

Av gabor - 27 augusti 2012 10:43

fetaost sallad infästningar


Sex portioner



Efter att jag skrev det här inlägget, jag gjorde sallad två gånger , den andra gången jag lagt lite hackad färsk kyndel till det. Jag planerar att göra det igen nästa vecka och kan läggas några finhackad svarta oliver till det.

1 stor gurka, skalad, urkärnad och tärnad i ärtstora bitar grovt salt 8 uns (225 g) fetaost (se not) 1/4 kopp (60 ml) olivolja 2-3 msk färskpressad citronsaft 1 msk vatten nymalet svartpeppar 1 liten rödlök, skalad och fint tärnad 1 msk (vardera) hackad färsk mynta, persilja och färsk dill


1. Placera gurka bitar i ett durkslag, blanda med en lätt stänk salt och låt rinna 30 minuter till en timme, skaka durkslag från tid till annan.

2. Smula fetaosten i en skål och mosa tillsammans med olivolja, citronsaft, vatten och några varv svartpeppar.

3. Blanda i gurka, lök och örter. Smak och lägga mer salt om så önskas.

Servera med rostade eller mjuk pitabröd trianglar eller kex.

Av gabor - 27 augusti 2012 10:41

feta dressing

Gör 3/4 kopp (200 ml)

Inspirerad av Joy of Cooking

Feta är nu skyddad och måste vara från Grekland, och är tillverkad av får-eller getmjölk. Jag plockar min feta ur vattniga facken i arabiska marknaderna i Frankrike, och ibland köper riktiga affären eller jag väljer en mildare, på samma sätt-smulig, saltade ost, beroende på vad slår mig i smaken just nu. Andra sorter, som inte längre kan kallas feta , görs på annat håll och du kan använda vad som finns tillgängligt.

Jag har gjort detta förband med torkad oregano också. Om du använder torkade, använd hälften efterlyst. Var generös med förbandet när gungade sallad. Jag lämnar det tjockt, eftersom jag gillar texturen (och det är en sak mindre att tvätta), men det kan också vara mosad i en mixer eller matberedare.


4 dl (115 g) fetaost 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk finhackad färsk timjan eller oregano 2 msk olivolja 5 msk vatten salt och nymalen svartpeppar


1. Mosa feta med vinäger och örter med en gaffel tills ganska slät.

2. Blanda i olivolja och vatten, tills slät. Eftersom fetaost kan variera i fukt, tillsätt mer olja, vinäger eller vatten, om så önskas.

3. Krydda med peppar och salt efter smak.

Lagring: Denna förband kommer att hålla i fyra dagar i kylskåp.


Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards