gabor

Alla inlägg under augusti 2012

Av gabor - 27 augusti 2012 10:12

sardiner


Om åtta portioner

Jag tjänar detta med pitabröd skär i trianglar, borstas med olivolja och rostat. Men rostade rundor av baguette, eller kex eller tunnbröd skulle vara perfekt. En med råg eller fullkornsmjöl rekommenderas särskilt.

Du kan utelämna gräslök och lägga till lite persilja eller körvel. Lök är sällsynta i Frankrike, men fint hackad, jag tror att de skulle vara fantastiskt i stället för schalottenlök. Även om detta är en stor spridning tillsammans med en aperitif, jag gillar det för lunch, med en sallad.

8 hela sardiner, rengöras och filéad (ca 12 gram, 350g) salt och nymalen svartpeppar 2 schalottenlökar, skalade och hackad 1/2 knippe gräslök, hackad stor nypa chile pulver 2 uns (70g) smör, saltat eller osaltat , vid rumstemperatur 3 matskedar olivolja färskpressad citronsaft

1. Värm ugnen till 350F (180C).

2. Ordna sardiner på den inre skiktet i en ugnsform, strö över salt och peppar, och grädda tills bara kokta, ca åtta minuter.

3. Ta bort från ugnen och låt svalna till rumstemperatur.

4. Puls sardiner i en matberedare eller mosa dem med en gaffel, tillsammans med schalottenlök, gräslök, chile pulver, smör och olivolja tills relativt jämn, men ändå lite chunky.

5. Lägg till en pressad citronsaft och smaka, justera kryddor som du vill.

6. Skrapa smeten i en liten skål och kyla i minst åtta timmar eller över natten.

7. Låt komma till rumstemperatur före servering.

Lagring: Pâté kan förvaras i kylskåp i upp till tre dagar, eller frysas i upp till en månad.

Av gabor - 27 augusti 2012 07:49

ostkaka brownies

En 9-tums (23cm) eller 8-tums (20 cm) kvadratisk pan

Anpassad från Redo för Dessert (tio hastighet)

För er som gillar högre brownies, använd en 8-tums pan.

6 matskedar (85 g) osaltat smör, skuren i bitar 4 ounces (115 g) bitterljuva eller semisweet choklad, hackad 2/3 kopp (130 g) socker 2 stora ägg, vid rumstemperatur 1/2 kopp (70 g) vetemjöl 1 msk osötat kakaopulver 1/8 tsk salt 1 tsk vaniljextrakt 1/2 kopp (80 g) choklad chips

8 ounces (200 g) färskost, vid rumstemperatur 1 stor äggula 5 matskedar (75 g) socker 1/8 tsk vaniljextrakt

1. Line en 9-tums (23cm) eller 8-tums (20 cm) kvadratisk pan med folie, se till att det går upp alla fyra sidor. Använd två blad vid behov. Dimma med non-stick spray eller fett lätt.

2. Värm ugnen till 350 grader (180C).

3. I en medelstor kastrull, smält smör och choklad på låg värme under omrörning tills slät. Ta bort från värmen och slå i 2/3 kopp (130 g) socker, sedan ägg.

4. Blanda i mjöl, kakaopulver och salt, sedan vanilj och choklad chips. Sprid jämnt i den förberedda pan.

5. I en separat skål, slå ihop cream cheese, äggulan, 5 matskedar (75 g) socker och vanilj tills slät.

6. Fördela blandningen färskost i åtta dollops över toppen av brownie blandningen, sedan ta en slö kniv eller spatel och snurra gräddostblandningen med choklad smeten.

sprida ostkaka mixutre

7. Grädda i 35 till 40 minuter, eller tills smeten i mitten av pannan känns bara satt.

Låt svalna och lyft ut folien och dra bort det. Skär brownies i rutor.

Förvaring: Dessa kommer att hålla i en lufttät behållare för ett par dagar. De fryser också väl också.


Av gabor - 27 augusti 2012 06:56

isbergssallad


Gör 1 kopp (250 ml), ca fyra portioner

Mjölk (hel eller lowfat) med en del vanlig yoghurt (regelbundet eller lowfat) att approximera smaken. Varje form av ädelost, inhemska eller importerade, bör fungera bra.

Den touch av rödvinsvinäger ger förbandet lite extra syra, och om du inte har något emot det svagt rosa färg, kan du använda det i stället för citronsaft eller vitvinsvinäger. Jag gillar bitar av ost i förbandet, men om du vill ha det jämna, gärna köra den genom mixer eller matberedare.

En annan utmärkt användning för blue cheese dressing är att blanda en sallad av rivna råa grönsaker, morötter, rädisor, avokado, kål och kålrabbi och med kanske ytterligare färska örter som körvel och dragon kastade in också.

 (115 g) ädelost, smulad 1/2 tsk havssalt några varv nymalen svartpeppar 1 msk finhackad gräslök 1/4 kopp (60 g) gräddfil, regelbunden eller mager 1/4 kopp (60 ml) kärnmjölk 1 msk färsk citronsaft eller vitvinsvinäger några droppar rödvinsvinäger

1. I en medelstor skål, Blåmögelost med salt och peppar med baksidan av en gaffel tills bitarna av ost mäsk är fint sönder.

2. Rör i gräslök, gräddfil, kärnmjölk och citronsaft eller vinäger tills väl blandat.

3. Tillsätt några droppar rödvinsvinäger. Smak och justera någon av kryddor som du vill, och om förbandet för tjock, tillsätt lite mer mjölk.


Servering :  mycket kall Isbergssallat eller användas som ett dopp. Garnera med ytterligare gräslök, smulad eller skivad bacon och  nymalen svartpeppar.

Förvaring : blue cheese dressing kan göras upp till tre dagar framåt och kylskåp.

Av gabor - 27 augusti 2012 06:49

maskros pesto


maskrosor

Maskrosor kan vara lite irriterande att rengöra på grund av härva av rötter och seg smuts som ofta håller fast vid dem. Så förra veckan när jag köpte en stor påse med dem på marknaden, vägde kvinnan hjälper mig mitt köp, ringt upp, därefter några mer extremt generösa nävar, som hon sade var "... för förlusten efter rengöring", som hon visste hur mycket jag skulle kasta iväg under min tvätt och plocka ut skräpet.


gör maskros pesto ravioli med maskros pesto


Två koppar (500 g)

Eftersom maskros blad är tuffare än basilika, använder jag matberedaren för att göra den här versionen av pesto. En mixer skulle fungera lika bra.

Detta gör ganska lite och du kan frysa vad du inte använder, eller klippa recept på mitten. Om du inte kan få maskros greener, jag kopplas till andra typer av pesto recept nedan.

12 gram (350 g) tvättas och rengöras maskrosblad 1 kopp (250 ml) olivolja 4 vitlöksklyftor, skalade 6 matskedar (40 g) pinjenötter, lätt rostade 1 1/2 tsk havssalt 2 1/2 uns (70 g) parmesan eller Romano ost, riven


1. Sätt ungefär en tredjedel av maskros greener i matberedare eller mixer med olivolja och hacka i en minut, skrapa ner sidorna. Lägg de återstående maskros greener i två omgångar, tills de är alla finhackad upp.

2. Tillsätt vitlöksklyftor, pinjenötter, salt och parmesan, och tills allt är en jämn puré.

3. Smak och lägga mer salt om det behövs. Om det är för tjock, kan du tunna den med mer olivolja eller vatten.

Förvaring: Pesto kan kylas i en burk i upp till fyra dagar. Den översta mörkna, vilket är normalt. Du kan hälla ett tunt lager av olivolja på toppen för att förhindra det. Man kan också frysas i upp till två månader.

Av gabor - 27 augusti 2012 06:46

färsk dillgurkor
skalade gurkortzatziki

Det finns massor av varianter på Tzatziki - vissa har du riva gurkorna och kräver vanlig yoghurt, som jag tycker lite rinnande, så jag använder grekisk yoghurt. Om du bara kan få vanlig yoghurt, använd en helfet variation och dränera den på ett nät sil kantad med cheesecloth, eller liknande dränerande material, under några timmar i kylskåp.

6 portioner

Du kan använda alla örter som du gillar. Jag föredrar tunga på dill med en god dos av färsk mynta där. Vissa folk som platt blad persilja samt. Tzatziki är faktiskt bättre görs dagen innan du planerar att tjäna det, som ger vitlök tid att ingjuta yoghurt.


1 stor gurka, skalad och skivad på längden 1 tsk havssalt, plus mer efter smak 4 vitlöksklyftor, skalade och malet 2 koppar (450 g) grekisk yoghurt 1/3 kopp hackad dill och färsk mynta, blandat


1. Använd en sked och skrapa ur fröna ur gurkan, och kasta dem.

2. Tärna gurka i små bitar eller strimla med de stora hålen i en låda rivjärn. Blanda gurka bitar i en sil med salt och låt dem stå i ca 30 minuter, skaka och vända dem några gånger för att uppmuntra dem att utvisa sitt vatten.

3. Efter att de har avrunna, pressa gurka bitar i en dishtowel att få ut det mesta av överflödig vätska, och överföra dem till en stor skål.

4. Blanda gurka med vitlök, yoghurt och örter och smak, lägga till mer salt om så önskas. Beroende på märke av yoghurt, kanske du vill lägga till en skvätt citron om du vill ha det mer syrliga.

Servering och förvaring : Tzatziki är faktiskt bättre serveras dagen efter det är gjort, så planera därefter. Det kan göras upp till tre dagar i förväg.


Av gabor - 25 augusti 2012 15:55


Gör ca 1 liter (1l)


Jag använde billig vodka eftersom det är bara en neutral bas för jordgubbarna. Du kan lägga till en böna delad vanilj eller några svartpepparkorn till infusionen till jazz upp det, om du vill. Frugal-typer kan fråga om vad du gör med jordgubbar efter att de har använts. Om du smaka en, ser du att alla deras smak har extraherats, men du kan använda dem för att bulk upp ett parti av jordgubbssylt.

En flaska (750 ml) vodka

575g jordgubbar eller blåbär ,hallon,citron,äpplen,päron


1. Skölj, skrov och kvartal jordgubbarna och lägg dem i en glasbehållare med lock. Lägg vodka, täcka och skaka burken.

2. Förvaras svalt och mörkt (t.ex. ett köksskåp) i 3 till 7 dagar, snurra runt en gång om dagen. 

3. Efter 3 till 7 dagar, stam med ostduk. Om du vill ha det riktigt klart, stam igen genom ett kaffefilter. 

4. Förvara i en flaska - som den ursprungliga vodka flaska - och använda på din diskretion.

hälla vodka över jordgubbar jordgubbar i vodka


Av gabor - 25 augusti 2012 14:29

 färsk pasta

4 portioner


400 g, 3dl  mjöl

4 stora ägg,  rumstemperatur

œ tsk salt

1 msk olivolja

gör hemlagad pasta gör hemlagad pasta
gör hemlagad pasta gör hemlagad pasta

gör hemlagad pasta gör hemlagad pasta

Blanda samman mjöl ,salt olivolja,ägg i skålen av ett stativ blandare, eller blanda dem och skapa en kulle på den bänk med en krater i mitten. Om du använder en monter mixer , tillsätt äggen i degen och blanda ihop dem med paddeln eller degkroken tills väl blandat. bänk , knäcka äggen i mitten av mjöl och mannagryn. Använd fingrarna för att gradvis dra de torra ingredienserna i centrum, blanda dem med äggen. Degen blir svårt att blanda först - en bakelse skrapa hjälper dig dra ihop allting - men så småningom kommer det att komma tillsammans och vara relativt jämn.

Knåda degen med hälen av handen i minst tre minuter tills degen är mycket smidig. Degen ska inte känna klibbig. Om det fastnar på fingrarna, knåda i en liten mängd mjöl, bara tillräckligt så fingrarna kommer bort ren när du drar bort dem. Slå in degen och låt det sitta i rumstemperatur i en timme.

(Du kan hålla degen i flera timmar vid rumstemperatur.)


(Du kan hålla degen i flera timmar vid rumstemperatur.)

gör hemlagad pasta

Att rulla ut pastan på en lätt mjölat underlag, skär degen i sex eller åtta stycken. Arbeta en bit i taget, mode varje bit till en grov rektangel, sedan passera den genom din pasta maskin på den bredaste inställningen (vanligtvis # 1). Vik degen i två halvor eller tredjedelar och passera den genom igen. Sedan vika och passera den genom en gång till.

gör hemlagad pasta gör hemlagad pasta

Fortsätt passera pastan genom maskinen, stänga öppningen av rullarna några steg med varje pass (och damma dem mycket lätt med mjöl eller mannagryn om degen fastnar) tills du har nått önskad tjocklek. Sedan, om du vill göra fettuccine eller spaghetti, använd den bifogade pasta saxen för att klippa arken till önskad tjocklek, eller klippa pastan för hand på den bänk med en kock kniv oavsett storlek trådar eller former som du vill.

gör hemlagad pasta gör hemlagad pasta gör hemlagad pasta hemlagad fettuccini

När valsade, färsk pasta ska dammas med mannagryn (helst) eller mjöl för att hålla den från att fastna om du inte kommer att laga det direkt. Du kan lägga den på en mannagryn-eller mjöl dammas-plåt eller linne kökshandduk, tills de ska koka. Eller drapera den över en upphängd brödkavel eller pasta torkning rack tills det ska användas.

gör hemlagad pasta gör hemlagad pasta

När du fått kläm på att göra färsk pasta, kan du börja lägga till egna handen till den. Experimenterande är roligt och även pasta som du tycker ser rolig eller inte ser perfekt smak ganska darned bra när kastade med smör eller olivolja, stekt vitlök, skarpa bitar av bacon och några heta chili flingor. Egentligen, nu när jag nämner det, jag kommer att ha det i kväll.

pasta

Prova att lägga till några hackade färska örter eller nyligen knäckt svartpeppar, eller kanske någon saffran till degen i början, eller experimentera med olika mjöl, ersätta en del av vetemjölet med bovete eller hela vetemjöl.



Av gabor - 25 augusti 2012 12:42

marshmallows marshmallows

Några av mina favorit godis är marshmallows. Faktiskt, jag skulle backa lite och säga högst upp av mina all-time favorit saker att äta är marshmallows. Jag älskar deras pillowy mjukhet och deras anbud sötma med undertoner av vanilj. Om det låter som jag får lite Proustian för dem, du har rätt. Jag gjorde nyligen flera partier för vissa projekt, som inte bara återuppväckas min kärlek till dem, men när jag förde dem till ett fåtal parter, människor chockad över hur bra de var och kunde inte stoppa raving.

marshmallows

Naturligtvis är alla komplimanger är välkomna-Jag tar dem när jag kan få dem. Men det finns egentligen inget komplicerat om att göra marshmallows och alla med ett par extra äggvitor till hands och en robust blandare, kan producera världsklass marshmallows rätt hemma.


marshmallows

De är mycket lätta att göra - om du kan piska äggvitor, kan du göra marshmallows. Och det är ganska roligt också. När du har piskade upp den stabiliserade maräng kan du snurra och sprida den på en plåt och skär dem senare, eller bilda dem till vad former du vill.

matlagning sirap för marshmallow receptmarshmallow sirap marshmallowsmarshmallows

Jag har gjort alla möjliga marshmallows åren och här är min grundläggande recept som jag har tweaked lite som jag har gått tillsammans. I Amerika, granulerad pulveriserad unflavored gelatin är allmänt tillgänglig eller geletinblad , som vanligtvis används där, även om folk på andra håll i världen använder bladet gelatin, så jag har gett anvisningar för båda. (I slutet av receptet har jag lagt till några länkar om att använda olika typer av gelatin.)

marshmallows maziena marshmallow recept

Det viktigaste om att göra godis är här: Ha kul . Det är lite av en teori i kokboken världen att den minut som du ber läsarna att få ut en termometer, har du förlorat dem. Men det tar all gissningsleken från godis att göra och det gör processen idiotsäker.

Även om de flesta människor bara sprida blandningen på blad och låt den svalna innan du skär det i traditionella torg, det finns ingen anledning att du kan inte bara ösa blobbar av blandningarna på en beredd bakplåten. När fastare utformning, kan du placera dem ovanpå kilar av syrlig citron tart eller lime tårta . Om du verkligen vill imponera på dina vänner (eller dig själv) kan du också köra tårta under broiler för en stund för att caramelize marshmallow högar också.

marshmallows

Det fantastiska är att till skillnad från maräng-toppade tårtor och pajer, inte marshmallows inte gråta. Jag hade nyligen en ice part cream fruktglass och vi använde marshmallow ovanpå våra skapelser glass, med virvlar av såser och kanderade jordnötter och en inofficiell omröstning (dvs. plattor skrapas ren) visade att det var en stor swap-out för vispad grädde.

Du kan säkert lägga smaker till marshmallows, såsom kryddor som kanel under de sista slå steg, eller lägga ett skott av sprit, som absint eller Armagnac, som ersätter en del av det vatten som används för att mjuka upp granulerade gelatinet. (Eller 2 matskedar, om du använder blad gelatin.) Pepparmyntsolja fungerar bra, inte så pulveriserad espresso, som båda kan du lägga till smak. För den som söker en choklad marshmallow recept, det finns en i The Sweet Life i Paris .

marshmallowsmarshmallows marshmallowsmarshmallows

Det finns egentligen bara tre steg för att piska upp ett parti av marshmallows, Gör en sirap, vispa äggvita, häll sedan sirap och gelatin i de vita under vispning. När det är gjort, kan du klippa eller klippa dem i valfri storlek eller form. Vad väntar du på?

marshmallows


Marshmallows   25-50 marshmallows

Anpassad från den stora boken om choklad

Jag har erbjudit instruktioner för användning pulverform unflavored gelatin, som oftast används i USA  , liksom gelatin ark, som är vad som används på annat håll. Det finns några andra alternativ som människor kan vilja använda på grund av individuella dieter, så jag har länkat till recept som använder agar-agar nedan.


2 kuvert (17 g) pulveriserad gelatin eller 17 g ark gelatin (8 till 10 ark)

1/2 kopp (125 ml) + 1/3 kopp (80 ml) kallt vatten

1 kopp (200 g) socker

1/3 kopp (100 g) ljus majssirap

4 stora äggvitor (1/2 kopp, 110g) rumstemperatur

nypa salt

2 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker

Marshmallow Blanda   En stärkelse del majs (eller potatisstärkelse), en del strösocker (ca 1 kopp, 140g, vardera)

1. I en liten skål, strö gelatin över 1/2 kopp (125 ml) kallt vatten för att lösa och mjukna. Om du använder blad gelatin, blöta bladen i ca 2 koppar (500 ml) kallt vatten.

2. I en liten kastrull utrustad med en godis termometer, blanda socker och majssirap med 1/3 kopp (80 ml) vatten. Plats över medel-till hög värme.

(Observera att du kommer att använda denna kastrull två gånger, för att göra sockerlag och smälta gelatinet, vilket eliminerar behovet att tvätta den mellan användningarna).

3. I skålen av en elvisp, häll i äggvitorna och slå på låg hastighet tills skummande. Tillsätt nypa salt.

4. När sirapen når ungefär 210 ° F (99 ° C), öka hastigheten på mixern till hög och slå de vita tills de är tjocka och fluffig.

5. När sirapen når 245 ș F (118 ș C), långsamt Häll den varma sirapen i de vita, hälla så att sirapen inte faller på vispen eftersom en del av sirapen kommer splatter och fastnar på sidorna av skålen.

6. Skrapa gelatin och vatten i pannan som du använde för sirap eller sätta gelatin ark och 2 msk vatten i pannan och snurra den för att lösa. (Det bör fortfarande vara restvärme kvar i pannan från att göra sirapen i det att lösa det).

Häll flytande gelatinet långsamt i de vita som de piska. Lägg till vaniljextrakt eller klistra och fortsätta att piska i 5 minuter, tills blandningen känns helt sval när du rör på utsidan av skålen.

7. Damm en bakplåt jämnt och fullständigt med ett generöst lager av marshmallow blandningen. (Jag använder en sil för att göra detta.) Se till att det finns absolut inga kala fläckar.

8. Använd en spatel för att sprida marshmallows i ett skikt på pannan. Låt torka i minst 4 timmar, helst över natten upptäckta,.

9. Sätt ca 1 kopp (140 g) av marshmallow blandningen i en stor skål.

Damm toppen av marshmallows med några av marshmallow blandningen. Använd en pizza cutter eller sax (dammas samt med marshmallow blandningen) att skära marshmallows i valfri storlek eller bitar form som du vill och kasta marshmallows i marshmallow blandningen. Skaka marshmallows kraftigt i en tråd sil för att ta bort överflödigt pulver.

Alternativt kan du damma en plåt och sätta skopor marshmallow på det, och låt dem svalna, som visas i inlägget.

Lagring : De marshmallows kan göras upp till en vecka i förväg och förvaras i en lufttät behållare.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Tidigare år

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards