gabor

Alla inlägg under oktober 2012

Av gabor - 22 oktober 2012 06:40

Vegan färskost gjord av tofu


Förberedelsetid:

10 minuter inklusive ren blandare

Tillagningstid:

Matlagning är inte nödvändigt

Antal / personer:

Utbyten 200 g färskost



Du behöver:

100 g tofu

50 g neutral olja (olivolja, soja, raps, mm)

50 gram sojamjölk

1/4 tsk salt (efter smak)

1/4 tsk mjöl

1 msk tor Jäst


förberedelser:

Tofu i små bitar - alla ingredienser i mixer - mix - klart!

Av gabor - 21 oktober 2012 11:19

Bas för Indian curry sås
Förberedelsetid:
30 minuter
Tillagningstid:
1 timme 30 minuter
Du behöver:
2 stora burkar skalade tomater (1600 gram)
2 lökar, hackade
2 msk vitlök granulat
2 msk mald ingefära
2 msk chili pulver
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
12 matskedar olja
 
 
Förberedelser:
Först har du oljan i en kastrull och värm. När det är tillräckligt varmt för att steka i ca 30 sekunder vid kryddor i det. Därefter ger du lägga till hackade löken och stek dem under så lång tid tills de är gyllenbruna. Nu ge henne bit för bit, tillsätt tomaterna och stek väl med. Nu sätter locket på något lutande och låta hela 30 - 40 minuter för att sjuda på en mycket liten scen. Sedan kan du ta bort locket och ytterligare 15 - låt sjuda 30 minuter. Från tid till annan bör du flytta, annars kan det brinna i botten av krukan. När den önskade konsistensen uppnås helt enkelt blanda i glas och kylskåp. Nu kan du om du behöver någonsin att använda den en curry bas i kylskåp och krydda beroende på skålen.
Tips och tricks:
Burkarna för buteljering bör tidigare kokas, om du sparar curry längre vill. En dålig glas snabbt funnit, eftersom det har inte längre ett vakuum. Eftersom basen används ofta, är det med mig senast utmattad efter 2 veckor, så jag kan inte säga något för längre hållbarhet. När du har öppnat ett glas, men användning inom 3 dagar.

Av gabor - 21 oktober 2012 11:06

 
Linolja - Gemensam lin - Lin

De omega-3-fettsyror

Hur får du olivolja eller linfröolja kallpressad och varmt här är jungfrulig olja från den första pressningen av högsta kvalitet. Jag föredrar när linolja också kommer från ekologiskt jordbruk. Vad gör hälsa också, är den mycket höga halten av alfa-linolensyra, som är en av omega-3-Festtsäuren. Varav innehåller linolja, beroende på ursprung, sort och kvalitet, mellan 45% och 70%, vilket gör det bredvid några föga kända exotiska maten med den högsta andelen av dessa viktiga fettsyror.

Bra för hälsan

Dessutom innehåller den också E-vitamin, lecitin och kallade lignaner som är hormonliknande ämnen som har antioxidanta effekter. Vetenskapliga studier har visat att linfröolja stärker immunsystemet. Detta är bara sant om du inte linoljan värms och lagras svalt och mörkt (jag har min i kylen). Effekten av linolja förbättras genom proteininnehållande livsmedel. Linolja måste göras inom 3 till 4 veckor är uttömda, eftersom den förlorar genom de många omega-3-fettsyror snabbt oxideras och dess positiva effekter. Dessutom är det ganska snabbt genom oxidation bittra.

Här är en kort sammanfattning av de positiva egenskaperna hos linolja:

  • stärker immunförsvaret
  • bra för mage, tarm, lever, gallblåsa, hud, hjärta, cirkulation,
  • bra för depression, hyperaktivitet, inflammation, klimakteriebesvär
  • förbättrar syretillförseln till cellerna

Detta är naturligtvis mycket allmänt, men det finns så många studier, artiklar i tidningar, böcker eller information på Internet. Jag kommer att sortera det allt lite och jag kommer att berätta om det snart.

Tips - bara köpa ny olja!

Som jag tidigare skrivit om den linolja oxiderar mycket snabbt och förlorar sin lite nötig, mycket trevlig smak och är verkligen bittert. Så en gång köper en liten flaska färsk olja, akta att flaskan är mörk och verksamheten är inte direkt under ljus. Jag har nästan botten åtnjutandet av denna underbara olja, eftersom jag köpte den första gången en äldre olja

Av gabor - 21 oktober 2012 11:02

Oliver

På särskild begäran, har jag samlat lite information om olivolja för er tillsammans. Här i Tyskland kan vi köpa 3 för matoljor, det "ursprungliga olja Extra", den "jungfruolja" och "ren olivolja". De bästa kvalitet oljor är jungfruolja:

  • Extra jungfruolja - detta är oljan från den första mjuka pressning. Det är mycket ljus, har en mild smak och innehåller upp till 0,8% fettsyra.
  • Jungfruolja - oljan från den andra pressningen, innehåller mer klorofyll är därför mörkare och har en mer intensiv smak. Den innehåller upp till 2% av fettsyra.

Båda oljorna utvinns endast genom varsam pressning utan kemisk behandling eller uppvärmning. Då är detta helt naturliga oljor renas och filtreras bara. Sålunda, dessa oljor har fördelen av att vara opåverkad av kallpressning värdefulla ingredienser bevaras. Kvaliteten på oljorna bestäms av fettsyrahalten.

Jungfruolja - bra för hälsan

Extra jungfruolja har ca 822 kalorier per 100 ml, har du en hög halt av enkelomättade fettsyror (som är från olika till olika lite annorlunda, bäst att titta på flaskan, eftersom det är precis på det) och nästan ingen kolesterol. I 100 g olja för cirka 12 mg E-vitamin ingår. Vitamin E arbetar mot fria radikaler. Olivolja hjälper till att förhindra cancer och hjärtsjukdomar, sänker LDL-kolesterol och har en gynnsam effekt på lipidmetabolismen. Det leder också till att sänka blodtrycket och för att minska risken att utveckla diabetes. Jag köper nästan uteslutande extra jungfruolja, eftersom utöver de många positiva egenskaper och höga kvalitet som det tack vare den milda smak, även barnen.

"Ren olivolja"

För fullständighetens bör jag nämna att i Tyskland även "ren olivolja" skall. Detta är främst en olivolja som är varmpressas. Genom denna varma trycka innehåller många fria fettsyror och måste slutligen raffinerad industriellt. Vid slutet av denna process är en smaklös olja utan de värdefulla komponenterna i jungfruoljor. För att komma till kommersiellt tillgängliga "ren olivolja" är industriellt framställda med jungfruolja blandat. Blandningsförhållandet krävs inte så att sannolikt mycket litet jungfruolja finns. Jag kan därför inte rekommendera denna olja.

God kvalitet behöver inte vara dyrt

På grund av sin popularitet är olivolja testade med oss på en regelbunden basis och jag har lärt mig att tiden och den här gången som olja skär mycket bra. I dessa tester, förresten, har visat många gånger att även relativt billiga olivoljor från lågprisbutiker fick bra betyg, medan vissa dyra oljan ibland dåliga resultat. Riktigt bra olja behöver inte nödvändigtvis dyrt.

Tips - också bra för hud och hår

Även för hud och hår, är olivolja perfekt. Förutom de omättade fettsyror och vitamin E är det främst de rika polyfenoler, som är kända som kraftfulla fria radikaler vid. Denna handling av celldöd - i hud och hår mot. Eftersom olivolja från strukturen liknar vår hudens eget fett absorberas av huden också mycket bra, och kan nå sin fulla potential. Om möjligheterna att använda olivolja som hud-och hårvård får du här snart eller detaljerad information.

Om du intresserad av en annan underbar olja

Av gabor - 21 oktober 2012 10:28


Veganer Schmierkäse aus Tofu

Eftersom så många har frågat dig, presenterar jag för er i dag från min vegan färskost. Det är mycket krämig och smakar bra för mig personligen bäst på mörkt  bröd. Denna ost innehåller inte konserveringsmedel , enligt min mening, inte gömma sig bakom det vi kan köpa i affären. Försökte det ett försök och låt mig veta hur det smakar för dig.

Förberedelsetid:

10 minuter inklusive ren blandare

Tillagningstid:

Matlagning är inte nödvändigt

Antal / personer:

Utbyten 200 g färskost



Du behöver:

100 g tofu

50 g neutral olja (såsom soja olja)

50 gram sojamjölk

1/4 tsk salt (efter smak)

1/4 tsk carob mjöl

1 msk tor jäst flingor



Förberedelser:

Tofu i små bitar - alla ingredienser i mixer - mix - klart!

Av gabor - 21 oktober 2012 10:23

Low Carb Bröd

Jag älskar gott bröd. Emellertid har även de mest utsökta brödet nackdelen att på grund av dess kolhydrater, speciellt på kvällen, våldsam attack mot vad min karaktär. Därför har jag sedan jag var en "smal medan du sover" - fas ingår en lowcarb bröd i vår kost. Jag varierar detta om och om igen, och därmed Brotgenuss aldrig tråkigt. Mest av allt jag gillar det skålade med lite olivolja eller vegan margarin på den.

Förberedelsetid:
Gå 1/2 timme för framställning av deg / 2 timmar
Tillagningstid:
Baka 60 minuter
Antal / personer:
4 personer
Du behöver:
250 g vetegluten (Seitanpulver, seitan-Fix)
100 g mald mandel
75 g mald linfrö
50 g vetekli
1 tsk salt
1 paket torrjäst (7 g)
1 tsk guarkärnmjöl (tillval)
400 ml vatten
 
 
 
Förberedelser:
Först måste du slipa sina mandlar och linfrön. Därefter blandas alla de torra ingredienserna. Slutligen, tillsätt vatten för att ge. Nu, låt degen vila i 2 timmar. Om det har ökat fint baka på 160 grader upptill och nedtill värme. Vänligen Förvara inte bröd i en plastpåse, men med den skurna kanten ner på en tallrik eller styrelser.
Tips och tricks:
Följande ingredienser som du kommer att utbyta mot andra: mandel kan ersätta alla nötter som du valt eller linfrö. Vetekli kan ersättas med kikärtsmjöl eller sojamjöl (Please sedan ta endast 300 ml vatten). Linfrö kan bytas ut mot sojamjöl. Oavsett vad du utbyta en måste respektera deras väsentliga. För mängden gluten behöver samma mängd andra ingredienser. Dessutom måste du se till att du inte är alltför många kolhydrater i degen göra, annars ditt bröd är inte lowcarb. Detta är för övrigt en av anledningarna till som linfrö tas, nämligen som inte innehåller några kolhydrater.
 
Näringsinformation: Ingredienserna jag använder för att innehålla 100 gram färdig bröd räknade ungefär 224,2 kalorier, 3,4 g kolhydrater, 10,8 g fett, 28,15 g protein och 8,4 fibrer
Av gabor - 21 oktober 2012 10:08

Kokos-Lime Ice Cream

120g fast tofu 1/2 kopp limejuice 2 1/4 dl socker 2 tsk pektin 1 nypa salt 2 dl kokosmjölk 1 tsk limeskal

I en mixer eller matberedare, kombinera tofu och limejuice och blanda väl. Tillsätt socker och blanda igen. Lägg pektin och blanda tills allt är kombinerad väl. Rör i salt, kokosmjölk och limeskal. Placera i frysen under en timme. Överför till glassmaskinen och frysa enligt tillverkarens anvisningar.


Vi serveras vår glass med färsk kokos våfflor.

Kokos Våfflor (gör 5-6 ordinarie våfflor)

200 g (1 2/3 koppar) allrengöringsmedel mjöl 50 g (1/4 dl) socker 1 1/2 tsk bakpulver 1 nypa salt 50 g (1/4 kopp) smält och kyls kokosolja 60 ml (1 / 4 kopp) kokosmjölk 240 ml (1 dl) sojamjölk 1 tsk vaniljextrakt 50 g (1/2 kopp) torkad, strimlad kokosnöt

I en skål kombinera mjöl, socker, bakpulver och salt. Blanda väl och tillsätt kokosolja, kokosmjölk, sojamjölk, och vaniljextrakt. Rör om tills kombinerad och vik i kokos. Värm våffeljärn, pensla med olja och koka enligt våffeljärn riktningar.

Av gabor - 21 oktober 2012 10:07

Currywurst (4 portioner)

1 tsk olja i en stor stekpanna och bryn korven är gyllenbrun. Samtidigt förbereder såsen:

För currysås:

Ketchup 250 g (en sötare version är bäst) 60 ml vatten 1 msk soja 2 tsk mild curry 1/2 tsk cayennepeppar

Blanda alla ingredienser och värme i en liten kastrull. Ca. Sjud 1 minuter. Skär korven i små bitar och servera med såsen tillsammans. Med lite curry och servera med chips.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards