gabor

Alla inlägg under oktober 2012

Av gabor - 6 oktober 2012 06:18


Ingredienser:

  • 3 gurkor
  • 6 grön lök
  • 4 uns av mjöl
  • 2 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 kopp gräddfil
  • 2 matskedar olja
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1.2L grönsaksbuljong
  • 3 msk hackad mynta

Förberedelser : Hacka löken och låt sjuda i oljan. Strö mjöl och stek i lite. Häll i buljong, salt, peppar, citronsaft, mynta och mint smak, rör sedan genom den skalade tärnade, gurka. När mjuknat, ta att gurkor, revs, och hällde tillbaka i soppan. Servera kall med gräddfil och servera.

Av gabor - 6 oktober 2012 06:16

Ingredienser:

  • 1,5 kg kanin
  • 15 gram rökt bacon kött
  • 16-18 schalottenlök ögon
  • 5 dl buljong
  • 2 dl sherry
  • 2 msk mjöl
  • 4 msk olivolja
  • 3 lagerblad
  • 1 knippe persilja
  • rosmarin
  • timjan
  • marken peppar
  • salt

Förberedelser : I en stor kastrull med olja stek den tärnade bacon. Tillsätt hackad kanin och stek under omrörning. Tillsätt kryddorna och sherry. Blanda och låt koka i 15 minuter. Samtidigt, virvlade vår schalottenlök, salt och peppar mjölblandningen och stek i lite olja över dem. Lägg de stekta schalottenlök i kanin. Förvränga mjölet i buljongen från oss, och även hälla den på kaninen. Under tak, koka tills köttet är mört. Vägt på en tallrik och servera. En och en halv timme att göra.

Av gabor - 6 oktober 2012 06:14



Ingredienser:

  • 25 gram bönor
  • 20 gram magar
  • 3 morötter
  • 1 vit rova
  • 1 liten bit selleri
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 grön paprika kött
  • 2 lagerblad
  • 2 msk olivolja
  • marken peppar
  • salt
  • halv ett gäng persilja

Förberedelser : sätta bönorna i en skål med kallt vatten och ge efter för den. Låt stå en dag. Sjud i en kastrull med hackad lök, skivade morötter, skivad selleri skalade och pressade pasta, tomater, paprika och skär i strimlor. Krydda med salt, peppar, tillsätt krossad vitlök och lagerblad. Hög hastighet 2 minuter vid avdunstat. Tillsätt bönor och magar, tillsätt sedan tillräckligt med vatten till något över vitsen med det. Låg hastighet under 2 timmar kock. Efter 2 timmar, placera den i ugnen och baka tills en liten juice kvar. Slutligen, strö toppen med hackad persilja, och även vi kan erbjuda. 2 och en halv timme att göra.

Av gabor - 6 oktober 2012 06:09


Ingredienser:

  • 1 liter mjölk
  • 1 tsk. salt
  • 10 gram av ris
  • 6 uns av russin
  • 2 dl grädde
  • 10 gram socker
  • 5 gram hackade valnötter
  • 1tsk kanel

Förberedelser mjölk och rör om ris och salt. Koka på svag värme i en halvtimme. Tillsätt russin, socker och grädde, och även ca. en kvart att laga mat. Servera kall beströdda med valnötter,kanel och servera.


Av gabor - 6 oktober 2012 06:05


Ingredienser:

Den jordgubbssås:

  • 150 gram jordgubbar (eller frysta om du vill)
  • 38 gram socker

Ingredienser:

  • 250 ml mjölk
  • 250 ml grädde
  • 50 gram socker
  • 4 g gelatin
  • 1 pinne av vanilj
  • touch av mald kardemumma

Vägbeskrivning : Först förbereda jordgubbar sås på det. Jordgubbar och strösocker i en skål placerad. Låg värme under ständig omrörning ca. 10-15 minuter knölig sås, laga den. Var försiktig, brinner det lätt! Dividera den färdiga såsen i botten av koppar, varje kopp, placera en rågade matskedar. Nu är du i Panna Cotta, dvs beredningen av tejpuding följer. Vanilj stång halverats, skrapas från frön och frön och skal placeras i en kastrull och den totala mjölk grädde och pulveriserad kardemumma tillsammans. Kristallerna blandas noggrant med sockret i en liten skål zselatinporral. Den mjölk blandningen koka på medelvärme. Om du kokar mjölk basen, stäng av gasen, ta bort vanilj pinne och häll socker i gelatinet. Rör om några minuter - 5 minuter - tills sockret och gelatin är fullständigt upplöst. Genom en fin sil, den eperszószra de glas filtrerat tejpudingot. Om du är där kan du placera dem i kylskåpet och låt 6 timmar för att dra tejpudingokat. Viktigt! I detta fall tejpuding lågviskös vätska! Detta är inte att skrämma någon, ska göras i kylskåpet! När svalnat de dekorera med myntablad.


Av gabor - 6 oktober 2012 05:58



Ingredienser:

  • 10 gram bönor
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön paprika
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk. salt
  • peppar
  • Red Peppers
  • 2 kryddpeppar
  • 10 gram av ris
  • 1 dl olja
  • 10 gram rökt fläsk

Förberedelser : Blötlägg bönorna över natten. Sedan koka tills den är mjuk. lök och hackad grön paprika, krossad vitlök och varje halva av bönor blandningen. Krydda och rör riset och häll 1/2 liter vatten. Koka tills vattnet avdunstar. 4 matskedar blandade olja. kvarvarande olja stek löken och paprika halv och bog strimlad, sedan blandade bönor.


Av gabor - 6 oktober 2012 05:55




Ingredienser:

  • 50 gram äpple
  • 1/2 citronskal
  • 10 gram socker
  • 5 gram russin
  • 1 äggula

Förberedelser : Skala äpplena, skär in i åttondelar, citron-smaksatt vatten och koka dem tills de är mjuka. Då revs, blanda i russin, socker och äggulor. Blandat med skummande sås.

Av gabor - 6 oktober 2012 05:41



Igredienser:

  • 2/3 av köttfärs
  • 1/3 av fläskfärs
  • 1 lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Förberedelser : Hacka lök, krossade vitlök och kryddor läggs till köttfärs tillsammans och vi arbetar bra tillsammans. fårma till små  korv , stek dem i olja eller grilla. Servera med bakad potatis.



Igredienser:

  • 1 Kg nöttfärs
  • 1 lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Förberedelser : Hacka lök, krossade vitlök och kryddor läggs till nöttfärs tillsammans och vi arbetar bra tillsammans. fårma till små  korv , stek dem i olja eller grilla. Servera med bakad potatis.



Igredienser:

  • 1 Kg Lammfärs
  • 1 lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Förberedelser :  Hacka lök, krossade vitlök och kryddor läggs till lammfärs tillsammans och vi arbetar bra tillsammans. fårma till små  korv , stek dem i olja eller grilla.  Servera med bakad potatis.





Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards