gabor

Alla inlägg under oktober 2012

Av gabor - 21 oktober 2012 09:33

Hittarecept.se" href="http://www.hittarecept.se/köksprodukter">Matbloggstoppen

Av gabor - 21 oktober 2012 07:53

Grönsakslåda

Huruvida broccoli gryta, grönsaksgratäng, zucchini, tomat, morot gryta - individuellt eller blanda allt - ingenting är så enkelt som en vegetarisk grönsakslåda. Ost för gratänger, örter, kryddor och grönsaker kan kombineras efter ditt hjärta innehåll.

Beroende på säsong värdefulla små experiment med pumpa , rovor, rödbetor och rovor . För allt, så förvänta köksträdgården kan användas. Fänkål eller selleri i små bitar glädja gommen. Således grönsakslåda inte bara smakar efter en grönsak, men bevarar smaker av varje ingrediens. Hjärtligt och enkel grönsakslåda recept får inte bara genom val av grönsaker, men också genom att matcha utvalda örter och kryddor, rätt kick. Exempel, om du någonsin provat fänkål? En stor krydda för vegetabiliska grytor, eftersom fänkål har en subtil anis anmärkning och biter dig på ett korn, så smaken utvecklas mer. Gillar det hjärtligt, är kummin ett alternativ eller färskriven muskot. Timjan, rosmarin och chili går bra med Medelhavet grönsaker mixar, t.ex aubergine, tomat, zucchini , paprika och oliver. Oriental är den vegetabiliska gryta med kryddor som kardemumma, gurkmeja och kanel.

 

Grönsaker behöver inte vara förkokt

Grönsaker bör inte vara en förkokt gryta. Om du av misstag kokta grönsaker kvar från dagen innan, naturligtvis kan användas. Men det är inte absolut nödvändigt. Även potatis, morötter eller frysta grönsaker behöver inte vara beredd. Men med frysta grönsaker finns en risk att överskridandet är vattnig. Detta bör användas mindre vätska än för färska grönsaker. Beroende på mängden och typen av grönsaker och kapaciteten av skålen bör vara ungefär den mängd vätska mellan 100 och 500 ml. Detta är inte exakt, du tror säkert. En korrekt indikering av vätska kan inte ges filt tyvärr. Denna erfarenhet eller en beprövad recept behövs. Till exempel, är potatis i grytan, kan de dra upp överskottsvätska och svälla lättare. När det fungerar, naturligtvis inte en tomat, som är något mer vätska i grytan. Även tillagning av olika grönsaker är naturligtvis annorlunda. Sön rå potatis och morötter i grytan behöver minst en halvtimme i ugnen, medan paprika, zucchini och tomater är mjuka redan. Verkligen gör något fel, kan du inte. Säsongens grönsaker infall i bitar bita storlek och dela losbacken på det! Så det är det roligaste och det finns ibland överraskande nya grytor av det.

Använd inte för mycket ost

Om du ärligt så grönsakslåda är egentligen bara ett bra tillfälle att ymnigt att kasta sig över den gyllene ost skorpa - grönsaker i krispiga-kryddig ost lager snabbt irrelevant. Den salta smaken är bara läcker, men också ganska påträngande. Tender grönsaker kommer med sin mest noga smaksatt hårt mot de starka ost motståndare, men har misslyckats totalt. Synd om den goda smaken! Grönsakerna ska handla om kärlek bäst helt undviker ost och inte alltför kryddig bättre alternativ som 1-1 blandad med gräddfil hälls över skålen. På grund av den sura smaken av gräddfil och sötma av krämen kittla ut vegetabiliska smaker snarare än överväldiga den. Så du bör definitivt försöka förbereda sig för exempelvis en potatis utan ost. Du kommer att bli förvånad! Kryddat med muskot det slår händerna ner ostliknande konkurrenterna.

Av gabor - 21 oktober 2012 07:48


Gemueselasagne



Vegetabiliska lasagne är läcker, friska, lägre fetthalt än traditionell lasagne och säsongsbetonade mångsidig! Det är för vegetarianer, veganer och älskare kött både en fest - prova och unna dig lasagne med extra grönsaker!  kvar Om du känner för en rik, tillfredsställande måltid, den traditionella béchamelsås. Om du föredrar att prova en lätt alternativ, välj en sås av grädde ost eller grädde casual.

Vegetabiliska lasagne är mestadels vegetarian - det viktigaste är, med färska, säsongsbetonade grönsaker och förvandlar den annars ganska rik lasagne i en hälsosam måltid varje dag. Antingen avstå helt med köttfärs eller om du minska mängden och istället tar mer färska grönsaker.

Vegetabiliska lasagne i olika varianter

En särskilt populär variant av vegetabiliska lasagne är spenat lasagne - det smakar bäst med färsk, blek spenat och kan mycket väl förberedda vegetarian. Detsamma gäller för mangold lasagne, zucchini lasagne, broccoli lasagne och mycket populär i höst pumpa lasagne. Det finns många andra alternativ för Vegetarisk lasagne: Chilli Cashew lasagne, surkål lasagne, svamp lasagne - alternativt med fetaost, ricottaost och blåmögelost. Vegetabiliska lasagne kan enkelt säsongrensade, för mellan arken av lasagne och läcker sås kan vara nästan alla typer av kryddig sauterade grönsaker lager: rova greener, sparris, kål, eller kanske aubergine? Om vegetabiliska lasagne vara vegetarian, kan du också använda i tillägg till grönsaker sauteed tofu eller kryddig soja hacka. Veganer tar för béchamelsås bara margarin och sojamjölk istället för komjölk och smör. Från näringsmässiga jäst, kan mjöl, margarin och senap tillverkas i en rolig sorts ost substitut, vilket är användbart för Browning.

 

Oavsett om du vill variera sin traditionella lasagne kreativ med färska grönsaker eller en ren vegetabiliska lasagne på dagordningen är - på nästa sida hittar du läckra recept för lasagne med grönsaker.

Av gabor - 21 oktober 2012 07:34


Ingredienser för 10 portioner
3000 g mjöl (Seitanmehl)
300 g näringsmässiga jäst
10 tsk vitlökspulver eller granulerad vitlök
20 nypa kummin
40 tesked paprikapulver
20 nypa peppar
30 tsk salt
20 nypor socker
20 tsk lökpulver
60 matskedar olja
10 tsk senap
40 matskedar sojasås
60 matskedar tomatpuré
3500 ml vatten




förberedelser
Seitan i en skål med mjöl,  jäst, vitlök, spiskummin, paprika, salt, peppar och lökpulver. I en andra skål med olja, senap, soja, tomatpuré och vatten


Ingredienserna i varje skål blanda alla tillsammans väl, de flytande ingredienserna med en visp bäst.


De flytande ingredienserna till torra och häll allt tillsammans väl knåda. Antal 10-12 korvar av ca 2 cm i diameter . Korv är varje bara bakplåtspapper och sedan packa säkert i aluminiumfolie.


Grädda i 180 ° C i 50 minuter, tills gyllene, stäng sedan av ugnen och låt korvarna under 15 minuter i den. Sedan ut ur ugnen och omedelbart packa. Aluminiumfolien används flera gånger.


Om nödvändigt, kan den dubbla mängden av ingredienserna kan användas, eftersom ugnen används väl. Korvarna kan också frysa väl.


Korv är att avnjutas varm eller kall, kan rostas eller skäras i soppor, förvisso, de är också läckra grillade. Kan också varieras med kryddor

Av gabor - 21 oktober 2012 07:29



Ingredienser för portioner
4000 g kex (smör cookies)
2000 g valnötter
2000 g smör
1000 g socker
30 matskedar kakao (bakning kakao)
1000 ml mjölk



förberedelser
Valnötter hugga något. Smör cookies och hacka och sedan ge valnötter.

Socker med bakning kakao mix. Tillsätt mjölken och koka upp. Tillsätt smör och koka tills den är helt smält. Massan av kex och valnötter ger och blanda väl.

Massan i plastfolie som en korv fyllning och linda så att korven är något stabilt. Ca. 2 timmar svalna.

Av gabor - 20 oktober 2012 13:52


ingredienser:

Först Apple
  50g socker
  3 msk vitvinsvinäger
  150g äppelmos
  2-3 tsk dijonsenap
  pete Silie
  lite salt peppar socker
  hackade chili (belopp som önskas)


Ta frön och tärna äpplet
  Smält socker i en kruka
  Vinäger äppelmos och senap lägga
  Persilja add u
  några peppar socker salt att använda för att krydda upp

Av gabor - 20 oktober 2012 13:43

  



Empanadas de queso

ingredienser:

1 ½ dl mjöl
1 ½ tsk smör
  1 tsk salt
  1 tsk bakpulver
  1 tsk socker
  1 kopp hett vatten eller mjölk
  riven ost fyllning
  Olja för fritering

förberedelser:

Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver, vilket ger en jämn arbetsyta och den bildar en krater, tillsätt smör
  Gradvis varmt vatten (eller varm mjölk) lägger långsamt tills en smidig deg.
  Massan knådas INTE
  Degen linda in den i en handduk och ta små portioner
  Med en kavel, rulla ut huvuddelen (ca 10 cm, 2 mm tjock)
  Varje skiva med ca 1 tesked ostfyllning
  Fukta kanterna och stänga tätt försluten squeeze så hårt är det
  Empanadas ca 1 ½ minuter på ena sidan kontakt yngel, och ytterligare 1 min från den andra sidan tills de är gyllenbruna
  Låt rinna av på en plåt och servera varm

Av gabor - 20 oktober 2012 11:10

Tomatsallad med chili

Ingredienser
  • 1 röd chili
  • 6 msk balsamvinäger eller 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 matsked honung
  • 2 tsk medelstora senap
  • ½ tsk vardera ädla paprika och cayennepeppar
  • 6 matskedar olja (såsom raps eller safflorolja)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa salladslök
  • 800 g tomater
Antal portioner
För 4 personer
Varaktighet
mindre än 30 minuter
Förberedelsetid
mindre än 30 minuter
Region
> Mexiko
Svårighet
Bara
Kalorier
210 kcal per portion
Säsong eller tillfälle
Sommar
 
Steg 1
Halvera dressing chili på längden, ta bort frön, tvätta och skär i små tärningar. Blanda vinäger, honung, senap, paprikapulver och cayennepeppar i en salladsskål. Oljan undertryckta gradvis rör i chili kuben. Krydda med salt och peppar.
Steg 2
Lök och vitlök och hacka fint. De salladslök rena, tvätta och skär i tunna ringar. Tvätta tomaterna i åttondelar och ta bort stjälkarna här. Allt i en skål med dressing och blanda genom att dra en kort stund. Servera i skålar.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards