gabor

Alla inlägg under oktober 2012

Av gabor - 9 oktober 2012 09:33

 
Bakad köttfärslimpaIngredienser för ca. 15 portioner : 1 kg fläskfärs 2 ägg 2-3 uns av salt 1 tsk svartpeppar 2 msk paprikapulver 1 liten lök 4-5 vitlöksklyftor 2 tsk mejram 3-4 matskedar ströbröd fett bröd smulor Tillagningstid : 30 minuter + 50-60 bakning minuter Svårighetsgrad : ☺ Förberedelser : Skär löken i små bitar. I en större skål tillsätt köttfärs, ägg, hackad lök och krossad röd paprika. Krydda med salt, peppar, mejram, tryck på vitlök. Det hela blandades noggrant, tillsätt ströbröd till medelhårt deg och jämna smord, smulad bakplåten. I en förvärmd ugn på 150 ş C. Grädda i 50-60 minuter eller tills mitten är ordentligt genomstekt. När du är klar, skiva dem på en bakplåt. Servera med olika gröna, potatismos, sallad och nyligen gjort möjligt. . För kallt, varmt eller mycket god Tips :





  • Kryddor smakar administreras.
  • Istället för stekt med massor av varmt fett, olja eller galler. Sedan lätt våta händer, ta massa tojásnyi bitar, platta ut den och sedan rotera ströbröd, stek den på båda sidor.

Smaklig måltid !   

Av gabor - 9 oktober 2012 09:28

Ingredienser för 4 personer :

1 stor lök

2 msk fett eller olja

30 gram rökt korv

1 msk paprikapulver

40 g surkål med salt,

peppar

2 liter vatten

2-3 msk  Grädde grädde

Förberedelser : den betade kål och dra om det är för surt Det skulle vara löken skuren i små bitar, och korv slice. Bly tid : 40 minuter Svårighetsgrad : ☺ Förberedelser : Smörj Braise tills gyllene och lök, och placera den skivade korv och koka ett par minuter, tills korv skivor zsírjukra beaktas. Tillsätt hackad surkål, väl blandad gryta, och strö lite peppar. Efter avlägsnande från värme, tillsätt paprika, blanda och späd med vatten. . Efter våra juicer började koka, smaka av med salt eller gulasch grädde Koka i 10 minuter, servera varm med gräddfil. Tips :

Ålder Ort surkål soppa



  • Paprika buljong läggs alltid till skålen, annars värme bittra.
  • Krydda försiktig, eftersom även en korv och surkål är precis tillräckligt salt.
  • Om du vill använda gulasch grädde, kan salt utelämnas.
  • Kummin, lagerblad och kål redan har, så att de inte uttryckligen behöver maten.

Smaklig måltid !   

Av gabor - 7 oktober 2012 11:09

6 portioner Ingredienser:   1,5 kg potatis, 1 medelstor lök, från 10 till 15 gram rökt korv, 2 msk fett eller olja, 1 tsk paprikapulver, 4-5 vitlöksklyftor, 1 tsk malen spiskummin, 2 msk röd guld, salt, peppar , 1 dl rött vin, 1 tomat, 1 paprika, dekoration:  tomatskivor, pekade, grön paprika

Förberedelsetid: ca. 1 timme Svårighetsgrad:Förberedelser: Rengör grönsaker, skär löken i små kuber i de större kub paprika, tomater och skiva dem. Pommes frites skärs i långa, så att vara större än frites. Sätt den skivade potatisen i vatten medan vi förbereder gryta bas. Skär korven. Vägbeskrivning: bräsera den uppvärmda fett på de tärnade små lök. När löken är glasartade, tillsätt skivad korv. Efter några minuter, tillsätt paprika och tomater, och om du behöver hälla lite vatten för att hålla maten lesüljön. När paprika, tomater och overcooked, buljongen Strö bas marken peppar och lägg den skivade potatisen. Hela utgör så mycket vatten som nedsänkt i potatis och blanda väl. . Smak och sedan lägga salt och peppar, tillsätt skivad vitlök, spiskummin, rött guld, rött vin, täck tills dess sjuda tills potatisen lätt kan skäras blir , är denna maträtt ofta potten sätta på bordet, och alla du tar - men När plattorna i fetstil Servera grytan potatis tomater och paprika skivor kan dekorera. Tips: Det paprikapulver i buljongen läggs till gryta basen, annars paprika bitter och obehagliga är maten. paprika potatis drogs upp i början av blanda väl, för om slutet att göra detsamma, kommer potatisen sönder. kryddor att smaka administreras. Rött innehåll vin alkohol under matlagning avdunstar, återstår bara bitter eftersmak. Tomater och paprika kan utelämnas. Vegetarisk korv utan förbereda, så utmärkt att maten.
 
 
H
 
Paprikás krumpli
 

Hozzávalók 6 személyre: 1.5 kg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 10-15 dkg füstölt kolbász, 2 ek zsír vagy olaj, 1 ek őrölt pirospaprika, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kk őrölt kömény, 2 ek piros arany, só, bors, 1 dl vörösbor, 1 paradicsom, 1 paprika, Díszítéshez: paradicsom szeletek, hegyes, zöldpaprika
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi fok: Előkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát daraboljuk fel apró kockára, a paprikát nagyobb kockára, a paradicsomot pedig szeleteljük fel. A krumplit hosszú hasábokra daraboljuk, úgy hogy szélesebb legyen, mint a hasábburgonya. A felszeletelt burgonyát tegyük vízbe, míg a pörköltalapot elkészítjük. Szeleteljük fel a kolbászt.
Elkészítés: A felhevített zsiradékon dinszteljük meg az apró kockára vágott vöröshagymát. Amikor megüvegesedett a hagyma, tegyük bele a felszeletelt kolbászt. Néhány perc elteltével adjuk hozzá a paprikát, majd a paradicsomot, és ha kell, kevés vizet is öntsünk hozzá, nehogy lesüljön az étel. Ha a paprika, és a paradicsom szétfőtt, a tűzről levéve szórjuk az alapba az őrölt paprikát, és tegyük bele a feldarabolt burgonyát. Az egészet öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a krumplit, és alaposan keverjük össze. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, köményt, piros aranyat, vörösbort, majd lefedve addig főzzük, míg a krumpli könnyen darabolható lesz. Ezt az ételt általában a lábasban tesszük az asztalra, és mindenki magának szed – azonban, ha tányérokba szedve tálaljuk, a paprikás krumplit paradicsom, és zöldpaprika szeletekkel is díszíthetjük.
Tipp: Az őrölt pirospaprikát a tűzről levéve adjuk a pörkölt alaphoz, egyébként a paprika megkeseredik, és élvezhetetlen lesz az étel. A paprikás krumplit az elkészítés elején keverjük össze alaposan, mert ha a vége felé tesszük ugyanezt, akkor a krumpli összetörik. A fűszereket ízlés szerint adagolhatjuk. A vörösbor alkoholtartalma a főzés során elpárolog, csupán savanykás íze marad meg. A paradicsom, és a paprika elhagyható. Vegetáriánusok kolbász nélkül készíthetik, így is kitűnő ez az étel.
Av gabor - 6 oktober 2012 16:31

  • Ingredienser:

    1 stekt anka med salt, vitpeppar 4 apelsin 2 msk socker 1 dl låg vinäger 1 dl vitt vin 1 msk mjöl 1/2 dl champagne olja



  • Förberedelser:
    Anka med salt och peppar och gnid med varm spolas olja under tak, låt sjuda tills de är mjuka, sedan stek i en varm ugn.
    Scarify huden av en orange, och ett mycket tunt skikt av felmetéljük. Kaba socker i en liten kastrull tills gyllengul, tillsätt megforrósított vinäger, apelsinskal, saften av två apelsiner, vin och koka sakta i 5 minuter. Blanda mjölet med lite vatten, sedan gradvis utspädd i apelsinsås och koka upp. Krydda med salt, peppar och champagne.
    Medan ankan är klar levéről väger fläsk fett och saften hälls i pannan.
    Den skivade Anka slags förvärmd maträtt. Den fjärde apelsiner på längden, skär sedan i 2-3 mm tjocka skivor. Dessa skivor skalad apelsin och demonteras gerezdjeivel sätta runt ankan. I en separat skål, tillsätt såsen.
    Tips!
    Ångad smörade gröna ärtor och potatis garnering.

Av gabor - 6 oktober 2012 16:28

  • Ingredienser:

    3 dl rött vin 3 dl vitt vin 3 dl vatten 10 g socker kanel kryddnejlika 1/2 citron



  • Förberedelser:
    Vinet, vatten, socker, kanel och kryddnejlikor blandade. Tillsätt rivet skal av en halv citron, och koka det.
    Tillsätt citronsaft och koppar filtreras medan den är varm och servera.

Av gabor - 6 oktober 2012 07:27


Ingredienser :

  • 12 gram granulerat socker
  • 15 gram skivad mandel
  • 10 g hackade valnötter
  • 1-1 msk kanderad apelsinskal
  • russin
  • 3 msk honung

Förberedelser : I en kastrull, smälta den gyllene strösocker 2 msk honung! Kola lägger rostade mandlar och valnötter! Måttlig värme, tillsätt resten av mjölken och honung, och rör lite mer. 1 minut, och sedan lägga till sötad apelsinskal och russin! Se till att du inte steka sockret är för mörk, eller sprött kommer vara bitter! Att frysa innan de spröda tippade smordes med olja i en metallplatta som ger dig en tjocklek på 1 cm. Stretching före att belägga med olja, är kavel absolut inte att hålla sig till den spröda pastan! Redan innan det härdar helt, 3 × 3 cm, skär i fyrkanter. Slutligen, linda godis bakplåtspapper och tunna färgglada jul papper eller folie förpackade. Från karácsonyfadísznek också användas. Som ett alternativ till ett sprött choklad belagda sötsaker.

Av gabor - 6 oktober 2012 07:20

Ingredienser :

  • 3 liten kefir
  • 3 koppar mjöl / kefir box storlek /
  • 2 koppar socker
  • 1 kopp olja
  • 2 koppar / 10 uns / kokos
  • 1 1/2 msk bakpulver kaffe
  • 3 msk kakaopulver kaffe

Förberedelser : blandade och varm ugn 200 grader  efter 25 minuter är kakan färdig   när kakan  är  kall , pudra med (v arm choklad och  Vanilla) eller kan du ha sylt på topp.

Av gabor - 6 oktober 2012 06:34

 
 
 
 
 

Ingredienser:

  • 25 gram mjöl
  • 10 gram socker
  • 1 nypa salt
  • 2 ff. bakpulver
  • 15 gram smör
  • 1 ägg
  • 5 gram skalad mandel
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten

Vägbeskrivning : I bakpulver, salt och socker och rör i mjölet. Blanda smöret med ägget, vattnet och mjölet. Blanda dem väl och låt stå i 1 timme. Efter de 3-tums bollar beredda, lite tillplattade, mandelformade ögon, och en vi gör det. Placerad i smord ugnsform. Vispa äggulor, 1 msk vatten och pensla toppen med vissa skivor. Förvärmd ugn i en halvtimme att baka.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards