gabor

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Olivolja - Den gröna guldet i Medelhavet

Av gabor - 21 oktober 2012 11:02

Oliver

På särskild begäran, har jag samlat lite information om olivolja för er tillsammans. Här i Tyskland kan vi köpa 3 för matoljor, det "ursprungliga olja Extra", den "jungfruolja" och "ren olivolja". De bästa kvalitet oljor är jungfruolja:

  • Extra jungfruolja - detta är oljan från den första mjuka pressning. Det är mycket ljus, har en mild smak och innehåller upp till 0,8% fettsyra.
  • Jungfruolja - oljan från den andra pressningen, innehåller mer klorofyll är därför mörkare och har en mer intensiv smak. Den innehåller upp till 2% av fettsyra.

Båda oljorna utvinns endast genom varsam pressning utan kemisk behandling eller uppvärmning. Då är detta helt naturliga oljor renas och filtreras bara. Sålunda, dessa oljor har fördelen av att vara opåverkad av kallpressning värdefulla ingredienser bevaras. Kvaliteten på oljorna bestäms av fettsyrahalten.

Jungfruolja - bra för hälsan

Extra jungfruolja har ca 822 kalorier per 100 ml, har du en hög halt av enkelomättade fettsyror (som är från olika till olika lite annorlunda, bäst att titta på flaskan, eftersom det är precis på det) och nästan ingen kolesterol. I 100 g olja för cirka 12 mg E-vitamin ingår. Vitamin E arbetar mot fria radikaler. Olivolja hjälper till att förhindra cancer och hjärtsjukdomar, sänker LDL-kolesterol och har en gynnsam effekt på lipidmetabolismen. Det leder också till att sänka blodtrycket och för att minska risken att utveckla diabetes. Jag köper nästan uteslutande extra jungfruolja, eftersom utöver de många positiva egenskaper och höga kvalitet som det tack vare den milda smak, även barnen.

"Ren olivolja"

För fullständighetens bör jag nämna att i Tyskland även "ren olivolja" skall. Detta är främst en olivolja som är varmpressas. Genom denna varma trycka innehåller många fria fettsyror och måste slutligen raffinerad industriellt. Vid slutet av denna process är en smaklös olja utan de värdefulla komponenterna i jungfruoljor. För att komma till kommersiellt tillgängliga "ren olivolja" är industriellt framställda med jungfruolja blandat. Blandningsförhållandet krävs inte så att sannolikt mycket litet jungfruolja finns. Jag kan därför inte rekommendera denna olja.

God kvalitet behöver inte vara dyrt

På grund av sin popularitet är olivolja testade med oss på en regelbunden basis och jag har lärt mig att tiden och den här gången som olja skär mycket bra. I dessa tester, förresten, har visat många gånger att även relativt billiga olivoljor från lågprisbutiker fick bra betyg, medan vissa dyra oljan ibland dåliga resultat. Riktigt bra olja behöver inte nödvändigtvis dyrt.

Tips - också bra för hud och hår

Även för hud och hår, är olivolja perfekt. Förutom de omättade fettsyror och vitamin E är det främst de rika polyfenoler, som är kända som kraftfulla fria radikaler vid. Denna handling av celldöd - i hud och hår mot. Eftersom olivolja från strukturen liknar vår hudens eget fett absorberas av huden också mycket bra, och kan nå sin fulla potential. Om möjligheterna att använda olivolja som hud-och hårvård får du här snart eller detaljerad information.

Om du intresserad av en annan underbar olja

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards