gabor

Alla inlägg under juni 2012

Av gabor - 18 juni 2012 11:11

Ungerska  - Bakony Outlaws Soup




  • Detta är en traditionell ungersk recept, med det ursprungliga namnet:  Bakonyi Betyárleves.
  • Bakony är en tät skog bergiga regionen nordväst om sjön Balaton känd i Ungern för sina 19th sekel fredlösa.

Ingredienser (4 personer)

• 400 g rökt fläsk benet
• 100 g rökt bacon
• 200 g champinjoner
• 200 g rotfrukter: morötter, persiljerot, palsternacka
• 1 lök
• 300 ml gräddfil
• 2 msk mjöl
• 1 msk paprika
• några persilja blad
• 1 tomat
• Salt och peppar
• litet olja

Framställningsförfarande:

    1. I en kastrull med vatten sätta kassler benet och koka i 2-3 timmar tills de är mjuka.
    2. Tärna löken. Rengör grönsaker och svamp sedan tärna rotfrukterna i små tärningar och skiva svampen.
    3. Stek löken i lite olja, tillsätt den tärnade rökta bacon. Stek dem att lägga salt, peppar, paprikapulver och lite vatten.
    4. Tillsätt hackade grönsaker, tomater och svamp och fortsätter att steka tills doftande.
    5. Ta bort köttet från buljongen, debone det så skär den i tärningar. Kassera benet.
    6. Returnera köttet kuber och stekta grönsaker till buljongen och koka i ca 30 minuter, tills de är mjuka.
    7. Blanda mjölet med gräddfil, lägga till soppan och koka i ytterligare 10 minuter att tjockna.
    8. Servera med lite persilja blad på toppen och med rostat bröd. För några stora skål kan du stek bröd limpor i en stekpanna med lite olivolja.

Av gabor - 18 juni 2012 07:16

Kycklingbröst med ramslök grízgombóccal
 
  • Förberedelser: 45 minuter
  • Matlagning: 10 minuter
  • Bakning: 60 minuter
 
Ingredienser för 6 personer
 
  • 1 kg kycklingbröst
  • 30 g av   mannagryn
  • 2 gäng vårlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • En handfull ca. 30 bitar av   ramslök
  • 1 flaska sötsur sås
  • 4 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 15 gram   rökt ost
  • 15 gram mozzarellaost
  • 1 tsk nymalen peppar
  • 1 tsk söndersmulad timjan
  • En liten gren av rosmarin
  • 2 dl olja
  • salt
  • aluminiumfolie
  • 6 grillpinar
beredning
  1. Skala vitlöksklyftorna och összezúzzuk.
  2. Saltet på båda sidor av kycklingbröst, skars i långa remsor. Strö nymalen peppar, smulad timjan och krossad vitlök, sedan lägga i en djup skål och häll oljan nacken.   marinera en natt. Riv rökt ost och ställ åt sidan.
  3. Speta Kycklingen  en i taget grillpinnen, varva med lök  .. Som alla av dem framställts i en stekpanna och häll de återstående fläckar, och tas i de färdiga spetten. Rárakjuk kvist rosmarin, täck den med aluminiumfolie och ugn på medelvärme (ca 180 grader) börjar ånga.
  4. tag Ägg , slå ihop mjölk. Tillsätt riven rökt ost och hackad ramslök, blanda väl. Blanda mannagryn i massan, och grundligt eldolgozzuk. om Vila i 10-15 minuter.
  5. Fram till dess sätter vi upp en kastrull med vatten att koka. När det kokar, tillsätt salt, mannagryn degen till ca. Hen äggstora bollar till formatet och   i kokande vatten och placeras i ett brandsäkert skål.
  6. Varje skopa installera en liten bit mozzarella, hals, häll sötsur sås och satte ugnen på bakplåten . Vid denna tidpunkt kyckling är väl marinerad, så att aluminiumfolien avlägsnas, och temperaturen är ca en liten yngel. 200 grader.
  7. Den rodnad tiden för mozzarellaost, räcker för att dumplings och såsen en liten drink av dumplings.
  8. Servera varje spett med 3-4 klimp med såsen.
Bakning temperatur:
180 ° C

Av gabor - 17 juni 2012 14:20

Men inte spotta inte, råvaror
 
  • Förberedelser: 15 minuter
  • Bakning: 30 minuter
 
Ingredienser för 2 personer
 
  • 2 st   kycklingbröst
  • 10 gram bacon
  • 10 gram   korv
  • 1 medelstor   zucchini
  • 3 morötter
  • 1 kålrot
  • 2 stora lökar
  • 3   tomater
  • 1 grön paprika
  • Alla andra vegetabiliska
  • salt
beredning
  1. Tärna kyckling bröst (ungefär 2x2 cm), salt, kryddor blanda .
  2. Skala grönsakerna, skär i skivor (ca 0,5 cm).
  3. Skär bacon i (2x2x0, 5 cm).
  4. Korven skärs i skivor.
  5. speta på en grillpinne- eller andra - spett.
  6. Grilla - servera och njut till ett glass vin eller öl .
Bakning temperatur:
200 ° C

Av gabor - 17 juni 2012 12:26

Tandoori csirke rizzsel zöld
 
  • Förberedelser: 10 minuter
  • Matlagning: 30 minuter
  • Tillagnig: 15 minuter
 
Ingredienser för 3 personer
 
  • 0,50 KG kcklingfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor lök
  • 5 färsk ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tk krosad koriander
  • 2 tsk   garam masala   (inisk krydda ,recept på hur du gör den finns nedan )
  • 2 msk Tandoori masala kryddblandning
  • 3 koppar naturell yoghurt
  • 400 g konserverade skalade tomater
  • 400 g burk kokosmjölk
  • 4 msk   ghee   (skirat smör) eller smör
beskrivning

Den Garam är en av de mest populära indisk kryddblandning. Det finns många versioner. De vanligaste ingredienserna är kanel, lagerblad, spiskummin, koriander, grön eller svart kardemumma, svartpeppar, kryddnejlika, muskotblomma. Komponenterna var brynt i en torr stekpanna - så smakerna är intensiva - och sedan i sin helhet eller i pulverform, men används oftast för matlagning. För kött, fisk som används för smaksättning


beredning
  1. De stora kycklingbröst, skurna i 3x3 kuber och yoghurt, 1 matsked blandat tandoori marinaden masala göra 3-4 timmar, bättre över natten.
  2. Nästa dag kycklingbitarna från omkring kryddig yoghurt och gillmarinaden låt dra ca 15 minuter.
  3. Den 2 s om marken 1-1 - tesked spiskummin och frön koriander i en halv minut stek den hackade löken Braise, tillsätt hackad vitlök annat och ingefära, garam masala och tandoori masala, denna häll kokosmjölk, tomat,  tillsätt 2 msk hackad koriander, och låt sjuda en halvtimme en tjock sås kock.
  4. Oavsett s 2 tsk spiskummin 1-1 och en halv minut tillsätt koriander, avrunna ris, kasta in den hackade persiljan och 2-2 är. koriander, bräsera en halv minut, häll sedan i 3 liter vatten, en halv tesked  grön mat färg, och täcka och låt sjuda.
Bakning temperatur:
200 ° C


Av gabor - 17 juni 2012 12:25

Grillad korv med ost
 
  • Förberedelser: 3 minuter
  • Bakning: 3 minuter
 
Ingredienser för 2 personer
 
  • 8 bitar av   korv
  • 10 gram   ost
  • senap
beredning
  1. Korven snitt på längden, skivad ost i slitsen placeras.
  2. Sätt på en plåt, grillade i ugnen.
  3. Om ugnen inte grill, rosta i ugnen för stekt.
Bakning temperatur:
250 ° C

Av gabor - 17 juni 2012 12:13

Hamburgare Kattika kök
 
  • Förberedelser: 15 minuter
  • Matlagning: 10 minuter
  • Bakning: 15 minuter
 
Ingredienser för 3 personer
 
  • 3 stycken   bröd
  • Page 6 skivor ost
  • lite smör
  • 3 stycken salladsblad
  • 1 tomat

Húspogácsához:

  • 35 uns mager fläsk
  • 1 ägg
  • 10 gram ost
  • Oregano
  • taco ktydda eller likade kryddning (tillval)
  • salt
  • peppar
  • 1 röd lök
  • lite olja

Senapssås:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk senap
  • 2 msk gräddfil
  • salt
  • 1/2 tesked   citronsaft
  • 1/2 tesked socker
  • 3 gram smör

 
beredning
  1. Förbered biffarna: Hacka löken, bräsera lite olja.
  2. Blanda det malda köttet med lök, ägg, kryddor, fär osten ( kan förbi ses).
  3. Tre biffar att formatera dem, ändra diametern storleken på deras rullar, grillad och steka en låg väme, och när det inte längre är färsk, lyfta upp till den grad att det är brunt resultat.
  4. När du är klar, och fortfarande varmt, satte de ett ark av ost smälta fint på det.
  5. Vi förbereder senapssås: vitlök , lite olja och stek, lägg till gräddfil blandat med senap, citronsaft efter smak, salt, socker, koka upp.
  6. Förberd brödet: halverats, bered med smör, varje en av dem placeras ett ark av kött och ostskiva.
  7.  1-2 tsk hovmästarsås, några tomater, en salladsblad, sedan ett ark av ost.
  8. Täck brödet med hatt ( se bild).

Av gabor - 17 juni 2012 11:51

 
 
Svart biff
 
  • Förberedelser: 5 minuter
  • Bakning: 15 minuter
 
Ingredienser för 4 personer
 
 

beredning
  1. Köttet med en vass kniv för att ta bort eventuella senor och hinnor, och ca. 0,5-tums skivor.
  2. Blanda soja med pumpafrön olja och smeta fläcken med köttet på båda sidor.
  3. Sätt i en väl försluten behållare i kylskåp och marinera köttet i 4-5 dagar . Vänd flera gånger under den går in i saltlake också. Salt inte bör ingå eftersom det tar bort fukten från köttet, och sedan gå av.
  4. Träkolet är jämnt in och när den lyser, rutnätet vi sätta kött skivor, och den första sidan handlar om. 5 minuter, därefter vänd.
  5. Gallret skivning eller  innan du ätter låt  den vila i 10 minuter .
 

 

Av gabor - 17 juni 2012 11:43

Story

Den bifteki-burgare biffar, köttfärslimpa, hamburgare-csevap miccs-stb.stb ursprungligen tänkt att komma från Mongoliet, den mongoliska nomader från väster finns nomadiska folk vad som är känt i Europa, Väst, Hamburg (därav burgare) är en amerikansk tog över den nya världen, och blev därmed USA: s mest populära rätter. Konceptet ändå gör det malda köttet kryddning tájjellegűvé, så olika namn ...  
Det bifteki inte bara burgerként serveras, men många andra typer av smårätter eller grytor som en sida skålen ..
Det doser på 10 stora (man) bifteki kommer fram till mig idag 14 medelstora bitar, fetaost i mitten ...
Detta är den kryddningen och såser Vangelis Driskas kock skapelser, jag inte ändra dem, eftersom den smakar så stora poäng, men naturligtvis  släppa loss fantasin ...

   Bifteki hamburgare

 
  • Förberedelser: 15 minuter
  • Bakning: 20 minuter

Ingredienser för 6 personer


 
  • 1 kg nötfärs
  • Feta (tillval)
  • 1 medelstor lök mycket fint hackad
  • I artikel 2 i vitlök rivet
  • 2 äggulor
  • 1 msk senap
  • 2 msk   Worcestershire sås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk oregano eller oregano
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt och peppar

Den senapssås:

  • 2 dl majonnäs (light)
  • 2 msk senap (Dijon)
  • 3 tsk Worcestershire sås ( eller hovmästarsås )
  • 1 tsk   honung
  • liten oregano eller mejram

Den sötsur tomatsås:

  • 2 dl   ketchup
  • 2 msk honung
  • 2 tsk Worcestershire sås ( eller hovmästarsås )
  • 2 msk citronsaft (lime)

Att tjäna:

  • zsemlebuci, ciabatta, bruschetta, att smaka
  • Pommes frites
  • Sallad
  • rödlök
  •  färsk gurka eller inlagd 
  • tomat
beredning
  1. De bifteki råvaror och blanda dem väl och låt stå i två timmar i kylen, kan du vara beredd kvällen innan , ju mer du är, desto bättre smakerna kommer tillsammans, men om du skyndar naturligtvis kan användas omedelbart.
  2. Medan bifteki väntar i kylen, blanda vi de två såser.
  3. Vi förbereder zsemlebucikat enligt det val, tillskurna till garnera salladen.
  4. De palm-sized biffar bifteki  formatera om du gör med feta, går den in i mitten av kakorna och de två sidorna  att ytan vara jämn, rak, mer stekt.
  5. Stekt på många olika sätt: om bifteki burger medium   lite olivolja, pan stek 3-4 minuter på varje sida, om jag  sedan 5-6 minuter eller i ugnen i 20 minuter vid 200 ° F redo för ugnen eller grillén (stekpanna på undersidan gallret) 10 till 10 minuter.
Bakning temperatur:
200 ° C


Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards