gabor

Alla inlägg under juni 2012

Av gabor - 17 juni 2012 11:00

Lever Dumplings Soup - Ungerska Recept (Májgombócleves)




Ingredienser (4 personer)

  • 150 gram kycklinglever
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 msk mejram
  • salt
  • peppar
  • 1 matsked smör
  • 1 lök
  • 200 g morötter
  • 1 medelstor kålrot
  • 100 gram selleri
  • 200 till 300 gram kyckling bonier - skinier delar, resterna från andra rätter
  • några blad persilja

Förberedning

  1. Med ett kök yxa eller kniv hacka lever.
  2. Blanda lever med ägg, ströbröd, mejram, salt och peppar.
  3. I en stor pott att ett lager med kyckling delar, blad persilja, kålrot och selleri.
  4. Tärna löken och morötterna.
  5. Värm smöret i en stekpanna och stek gyllenbrun den finhackade löken och tillsätt sedan de tärnade morötterna, stek några minuter.
  6. När köttet från lager är öm, ta bort kyckling och grönsaker från lagret, lägga till potten den stekta löken och morötter blandningen och koka i 10-15 minuter.
  7. Med våta händer bilda mindre bollar från levern blandningen.
  8. Lägg till levern bollar till lager och koka i 10 minuter.

Av gabor - 17 juni 2012 10:59


 

Supa Ungureasca de Anul Nou

 

 

Story

 

Aceasta este o supa ungureasca hand sig consumă i mOD traditionella i ziua de Anul Nou şi asa am făcut si eu i acest en.

 

Ingrediente (4 persoane):

 
  • 300 g Frunze de varza Murata
  • 1 lingurita maghiran
  • un VARF de cuţit de Tjimen
  • 6 Frunze de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 1 l supa de carne (Sau APA daca nu aveti Supa)
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa glimmer tocata fena
  • 1 ardei Rosu mik
  • 1 ardei iute mik
  • 1 felie groasă de slănină
  • cârnaţi afumaţi (Si alte carnuri de porc afumate)
  • apa
  • sare
  • ulei
  • 1/2 lingura de Faina
  • 1 lingurita paprika / boia de ardei

Metoda de preparare:

  1. Spălaţi foile de varza pentru en eliminering o dettaparte din-sare si apoi le feliati subtire.
  2. Tocaţi usturoiul, ceapa si ardeiul Rosu.
  3. Puneţi varza intr-o oala, împreună cu ceapa, usturoiul, ardeiul Rosu, condimentele, supa şi apa.
  4. Fierbeti-le pana Cand varza este fragedă, aproximativ 30 till 40 de minut.
  5. Adăugaţi la supa cârnaţii şi fierbeTI i continuare TIMP de 15 min.
  6. Tăiaţi slănina i cuburi Mici, adăugaţi-le intr-o o tigaie si prajiti pana Cand devin jumări crocante aurii.
  7. Scoateţi jumările DIN tigaie, adaugati Faina şi paprika amestecul-le intr-un rantas (Roux).
  8. Adauga rantasul la supa si fierbeti inka 10 min.
  9. Gustaţi supa si, dacă este necesar, Mai adaugati Sare, dar sannolik ca nu este nevoie deoarece ATAT cârnaţii katten şi varza Acra sunt sarate.
  10. Serviti supa cu o lingura de smântână.


Av gabor - 17 juni 2012 10:57

Nyårsdagen Ungerska Soppa Recept (Korhelyleves)




Story

Detta är en ungersk soppa som äts traditionellt på nyårsdagen och det gjorde jag också i år.

Ingredienser (4 personer)

  • 300 g surkål strimlor
  • 1 tsk mejram
  • en nypa kummin
  • 6 lagerblad
  • 10 pepparkorn
  • 1 l lager (fläsk eller grönsaker)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 liten lök finhackad
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten chilipeppar
  • 1 tjock skiva bacon
  • rökt korv (och andra rökt fläsk grejer)
  • vatten
  • salt
  • olja
  • 1/2 msk mjöl
  • 1 tsk paprikapulver

Framställningsförfarande:

  1. Tvätta surkål lämnar för att ta bort en del av sin sälta så skiva den tunt.
  2. Hacka vitlök, lök och paprika.
  3. Placera kål i en gryta tillsammans med lök, vitlök, paprika, kryddor, buljong och vatten.
  4. Koka tills kålen är mjuk, ca 30 - 40 minuter.
  5. Lägg korvarna till soppan och koka ytterligare 15 minuter.
  6. Skär bacon i små tärningar, lägg dem i en kastrull och fräs tills de blir krispiga gyllenbrun grevar.
  7. Ta bort fettgrevar från pannan, tillsätt mjöl och paprikapulver blanda dem i en Roux.
  8. Lägg till Roux till soppan och koka en ytterligare 10 minuter.
  9. Smaka på soppa och, om nödvändigt, tillsätt salt men förmodligen inte behövs eftersom både korv och surkål är salt.
  10. Servera soppan med gräddfil.

Av gabor - 17 juni 2012 10:54

 

Korhelyleves Recept

Hozzávalók (4 személyre)

  • 300 g savanyú káposzta levelek
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 csipetnyi köménymag
  • 6 babérlevél
  • 10 Bors
  • 1 l húsleves
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma apróra vágva
  • 1 kis Piros paprika
  • 1 kis chili paprika
  • 1 vastag szelet szalonna
  • füstölt kolbász (füstölt sertés és más húsok)
  • nämligen
  • olaj
  • 1/2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál paprika

Elkészítési módszer:

    1. Mossuk ki en savanyú káposzta leveleket sótól, Majd szeleteljük FEL vékonyra.
    2. Aprítsuk FEL ett fokhagymát, hagymát és paprikát.
    3. Tegyük en káposztát tegi fazékban, együtt en hagymával, fokhagymával, Piros paprikával, fűszerekkel és vízzel.
    4. Főzzük, AMIG en káposzta megpuhul, körülbelül 30 till 40 percig.
    5. Adjuk hozzá en kolbászt en leveshez, és főzzük további 15 percig.
    6. Kockázzuk aprora en szalonnát és pirítsuk addig, AMIG vid válnak ropogós aranybarna töpörtyűkre.
    7. Vegyük ki en tepertőt en serpenyőből, Bele keverjük en zsírba en lisztet és en paprikát és készítünk tegi rántást.
    8. Berántjuk aa levest és főzzük további 10 percig.
    9. Kóstoljuk meg en levest, és ha szükséges meg meg sózzuk, de talán EZ NEM är szükséges, hiszen emot en kolbász és en savanyú káposzta är SOS.
    10. Tálaljuk en levest tejföllel.

Av gabor - 17 juni 2012 10:51

Surkålsoppa
En riktig Ungerska specialiteter, prova själv!

Förberedelsetid

130 minuter
 
Ingredienser för 6 Peroner :     
Fonden:
300 g av surkål
2 liter vatten
Tre stycken   hela lagerblad
150 g rökt fläsk, eller sida
150 g rökt korv
1 st citronsaft
Salt efter smak
gräddfil
Draget:
1 klyfta vitlök
0,5 halv lök
4 msk matolja
2 rågad tsk vetemjöl (BL550)
nypa peppar

Av gabor - 17 juni 2012 10:49

                        
 
   Szeged fisksoppa

Ingredienser

      Ingredienser för fyra personer :     
Beståndet:
600 g blandade fiskfiléer (karp, karp, gräskarp)
En bit av grön paprika
2 st tomat
4 medelstora lök lök
1 tsk hela svartpepparkorn
7 teskedar paprika (rågad)
3 tsk salt
1,1 liter vatten
För att avsluta:
0,5 liter vatten
400 g fiskfiléer (karp)
Soup

Fisksoppa beredda på många sätt. Denna version är utsökt, liksom de flesta av Szeged fisksoppa. Liten skillnad i vatten för att koka löken isär, inte stek i ister eller olja. Prova själv!

Förberedelsetid

100 minuter
 
Förberedelser: Den första av ingredienserna grundligt rengjorda och hackade tomater, paprika, lök.  Andra skivor av fisk, grönsaker och alla kryddor i en kastrull vi gör, och häll i vattnet. Täck pannan, sedan över medelvärme ca 3/4 timmar för att laga helt separera komponenterna.  5:e Tillsätt fiskfiléerna i gryttan, häll vatten, krydda efter smak, så kommer det att koka fiskfiléerna tills de är mjuka - ca 10 minuter.  portion av soppan är klar, se till att soppan är varm.

Av gabor - 17 juni 2012 10:41

                                 
Tizsa Fisksoppa
 
Ingredienser:
  1,6 kg karp, 
5 lök, 
2 tomater, 
2 paprikor, 
2 msk sweet paprika Gör så här:  1:a Karp ren (skrapa skalor), tvättas, huvud, svans, fenor avskurna. Fiskköttet är tät crimp, skär två inches tjocka skivor, salt, tas i kylförvaring. Tomaten och peppar Tvätta och skär på mitten.  2:e Löken, skiva. Sätt grytan, häll 2 liter vatten, lägg fisken huvud, svans och fenor. Tillsätt tomater, paprika, salt, koka och sjuda ca. 2 timmar att laga mat. Denna buljong.  3:e Råsaften filtreras,  Saften koka, rör i röd paprika, sätta fiskskivorna och koka 8-10 minuter. Nu Blanda inte, bara rör om.

Av gabor - 17 juni 2012 10:33

                  

                                 

 

Gulasch
Mest känd av alla ungerska rätter är nog gulaschen. Gulasch lagas på många olika sätt i Ungern men en sak är gemensamt: den serveras med galuska (nudlar) och aldrig med ris eller potatis. Ett annat fel som oftast görs utanför Ungern är att gulaschen blir för torr. Gulasch har alltid mer sås än en vanlig gryta men inte fullt så mycket att det blir en vattnig soppa. En viktig ingrediens är kummin. Uteslut den inte! Receptet nedan är Gulyásleves, dvs. gulaschsoppa, det vanligaste receptet.

500 g nötkött
50 g margarin
2 dl finhackad lök
2 teskedar paprikapulver
lite starkt paprikapulver
1/2 tsk kumminfrön
1 klyfta vitlök
2 gula avlånga paprikor eller två gröna runda
2 tomater
6 hg potatis
salt

Skär kötet i mindre bitar, c:a fyra cm. Smält margarinet och stek den mycket finhackade löken tills den blir genomskinlig, den får inte ta färg. Blanda ned paprikapulvret och stek ytterligare något under omrörning på svag värme. Lägg i köttet och blanda ordentligt. Salta och tillsätt pressad vitlök och de hela kumminfröna.
Häll på några matskedar vatten och täck grytan med lock. Sjud på svag värme .Rör om ofta.
Skär potatisen i ganska stora tärningar. Hacka tomaterna grovt och skiva paprikorna. När köttet börjar kännas mjukt tillsätter du potatisen, tomaterna och paprikabitarna. Rör om ordenligt och häll på så mycket vatten att det täcker. Sjud gulaschen tills potatisen är klar.

I gulashen lägger man csipetke/tjippetke:

1 1/4 dl vetemjöl
1 litet ägg
Vispa upp ägget och blanda ned mjölet till en fast deg. Nyp av bitar av degen och koka dem i mycket saltat vatten. När csipetken flyter upp till ytan är den klar. Ta upp den, t.ex med hålslev och låt den rinna av. Lägg den sedan i gulaschen och servera allt med bröd.  

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards