gabor

Alla inlägg under juni 2012

Av gabor - 20 juni 2012 10:00

Gurkmeja, en krydda som ger curry-gul färg används i indisk medicin som en mag. Men nyligen uppmärksammats som en potentiell cancer fighter. Curcumin hjälper till att läka inflammation som bidrar till tumörtillväxt förhindrar cancercellen DNA-skador och reparera DNA-skador har redan inträffat. Laboratoriestudier visar att gurkmeja hjälper till att stoppa tillväxten och spridningen av cancerceller. Forskning tyder på att det kan skydda mot tjocktarmscancer, och melanom, den dödligaste formen av hudcancer.

Av gabor - 20 juni 2012 09:58

Har rapporterats i några laboratoriestudier för att skydda hjärnan från vissa processer som leder till Alzheimers sjukdom. Åtminstone en studie på människor visade att salviaolja förbättrar humör, ökad vakenhet, lugn och förnöjsamhet. I den brittiska studien hade friska unga män bättre resultat på tester av ordet recall efter att ha tagit en kapsel av olja salvia. Som så många andra örter och kryddor har Sage anti-inflammatoriska och antioxidativa egenskaper och svar Antitumor. Idag Sage har potential för behandling av diabetes. Det verkar som stimulerar insulin och blodsocker smanjenjuje. Vissa forskare har föreslagit att tillskott av salvia används för att förebygga typ 2-diabetes

Av gabor - 20 juni 2012 09:58

Som kryddnejlika, innehåller muskot eugenol, en förening som kan användas hjärtat. Medical har muskot starka antibakteriella egenskaper. Man har funnit att döda bakterier i munnen. Olja av muskot har förmågan att stimulera hjärnan, lindrar stress och stimulerar mental aktivitet. Det är känt att även stimulerar drömmar. är känd för sina anti-inflammatoriska egenskaper muskot och kan användas för att behandla smärta i leder och muskler. Oljan är speciellt bra för att massera de drabbade områdena. I kinesisk medicin används för magen smärta och inflammation, samt för att minska svullnaden.

Av gabor - 20 juni 2012 09:54

Den tuberös roten är en stor aktör i Asien och indisk medicin i århundraden, främst som ett stöd för matsmältningsproblem. Idag forskare är mest entusiastiska över hans förmåga att bekämpa infektioner. Flera studier har visat att ingefära (och gurkmeja), minskar smärta och svullnad hos personer med artrit. Ingefära kan hjälpa till med migrän genom att blockera inflammatoriska ämnen som kallas prostaglandiner. Och eftersom det minskar inflammation, kan det också spela en roll för att förebygga och bromsa tillväxten av cancer. Det fungerar i mag-tarmkanalen, stärker mag juice och neutralisera syran minskar intestinal sammandragningar. Det har visat sig mycket effektiva mot illamående. Det är också effektiv som en kortsiktig behandling för graviditetsillamående.

Av gabor - 20 juni 2012 09:52

Den välbekanta lukten av vitlök kommer från allicin biprodukter, svavelförening som tros vara ansvarig för den största delen av healing. Vid  dagligen intag , kan vitlök bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar med så mycket som 76 procent. Hur? Måttligt reducerade kolesterolnivåer (mellan 5 och 10 procent i vissa studier), späder ut blodet, vilket förhindrar farliga blodproppar, och fungerar som en antioxidant. Svavelföreningar är också mor till cancer, särskilt mag-och tjocktarmscancer. antibakteriella och svampdödande egenskaper vitlök kan hjälpa till med svampinfektioner, infektioner sinus och förkylningar.

Av gabor - 20 juni 2012 09:50

Fröna har använts i tusentals år för att hjälpa till med matsmältningsproblem. Försök att göra en starkt te ur krossade frön. Anläggningen kan vara till hjälp för vissa personer med colon irritabile, lugnar intestinala kramper, vilket kan leda till diarré. Preliminära studier på djur visar en annan fördel, nämligen kampen mot ångest. Det verkar vara dess eteriska oljor kampen bakterier, inklusive E. coli och salmonella. Man undersöker också de potentiella fördelarna med att sänka kolesterol eftersom det har visat sig sänka kolesterolhalten hos djur. Liksom många andra växter, fungerar som en antioxidant. Enligt en studie av bladen ge den mest antioxidanter.

Av gabor - 20 juni 2012 09:48

Kryddnejlika, aromatiska örter, innehåller anti-inflammatoriska kemiska eugenol. På senare djurstudier hämning av COX-2, ett protein som främjar inflammation. Kryddnejlika är också, enligt en studie har den antioxiderande egenskaper. Kombinationen antiupalnih och egenskaper antioxidant skyddar mot hjärtsjukdomar, bekämpa cancer och bromsa de skador som orsakas av artrit. De föreningar i kryddnejlika och kanel också förbättra funktionen av insulin. skada din tand? Lägg några blad i munnen. Låt mjukna något, sedan försiktigt bita för att frigöra oljan. Lägg sedan dem till värkande tanden och hålla dem där tills en halvtimme. Nejlikolja reducerar mottagligheten hos bakterierna. I provrör, kryddnejlika dödade vissa bakterier som är resistenta mot antibiotika.

Av gabor - 20 juni 2012 09:46

Kanel på rostat bröd eller spannmål är så gott att det är svårt att tro att brunt pulver har några hälsofördelar, men det är verkligen en av de mest kraftfulla kryddorna. De flesta blev känd för sin förmåga att förbättra blodsockerkontrollen hos personer med diabetes. Några av dess naturliga föreningar förbättrar insulinfunktion, signifikant minskade blodsocker med endast 1/4 till 1/2 tesked dagligen. Samma mängd skulle kunna hjälpa till att sänka triglycerider och totalkolesterol med 12 procent till 30 procent. Det kan även bidra till att förhindra blodproppar. I likhet med många andra kryddor, har kanel antibakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper. Det visade sig vara bra i kampen mot E. coli. Forskare har nyligen upptäckt att även de rika på antioxidanter som kallas polyfenoler, som är en annan anledning till varför det är bra för hjärtat. Den innehåller rikligt med fibrer och kan lindra halsbränna i många människor.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards