gabor

Alla inlägg den 20 juni 2012

Av gabor - 20 juni 2012 11:49

 

Det finns många livsmedel som är hälsosamma. Men ett stort antal av dem är prisvärda, goda och lätt att tillaga. Vi har kommit överens om en lista över livsmedel som är näringsrik, välsmakande, prisvärd, lätt att förbereda och där forskarna har bekräftat att den utmärkta hälsan.

Avokado

Avocado kan användas för kakor, drycker, kosttillskott, sallader och liknande. Naturlig krämig avokado struktur är en utmärkt ersättning för mättat fett som smör eller grädde. Avocado används som den huvudsakliga källan till fett i kakor och drycker och andra sötsaker.

Även avokado innehåller mer fett än andra frukter som har enkelomättat fett alla som är fördelaktigt att höja det goda kolesterolet, minska nivåerna av dåligt kolesterol och förebygga hjärtsjukdom. Avokado är rika på fibrer och fattiga på kalorier.

Beet

Tail är en naturlig multivitamin. Den innehåller massor av näringsämnen, mer än någon annan frukt eller grönsak. Den är rik på antioxidanter och därmed minskar antalet fria radikaler i kroppen som är skadliga för kroppens celler och kan orsaka för tidigt åldrande och olika sjukdomar, däribland cancer. Föreningar som finns i sockerbetor visat sig vara utmärkt för att sänka blodtrycket och för att minska risken för kardiovaskulär sjukdom.

Tail hjälper till att rena kroppen från skadliga kemikalier, såsom nitrater i livsmedel obrađivanoj. Det är bra att du äter råa rödbetor eller kokta, kallt eller varmt.

Bär

Bär är rika på antioxidanter, är goda och prisvärda. Hallon, björnbär, jordgubbar, tranbär, blåbär och svarta vinbär ska du definitivt ingå i kosten. Inte utelämna någon av dem eftersom alla har sina fördelar. Jordgubbar är rika på kalium, hallon är rika på vitamin C och fiber, blåbär och björnbär är rika på vitamin E.

Det är bra att du kan äta bär i form av drycker, efterrätter eller färska.

Kål

Forskare har funnit i kål föreningar att minska risken för cancer, inklusive bröst, mage, lunga och prostata. Kål är också bra för att förebygga hjärtsjukdom, gastrointestinala problem och Alzheimers sjukdom. Kål är en rik källa till vitamin A, skyddar C och K, lederna och kan minska risken för artros.

Förmodligen den största missuppfattningen när det gäller kål, är att det alltid ska kokas , och det är långt ifrån sanningen. Kål är ett utmärkt och oförskämd. Riven färsk vitkål du kan äta som en sallad.

Fisk

Fisk som innehåller en stor mängd av omega-3 fettsyror är bra för att sänka blodtrycket och minskar inflammation. Fiskolja förbättrar hjärnans funktion och fördröja dess åldrande. Fiskar som är rika på omega 3-fettsyror är sardiner, makrill, tilapia, lax, tonfisk och sill.

Du kan förbereda fisken på olika sätt, med olika tillbehör. Läcker, lätt, frisk och prisvärd.

Lins

Dietister alltmer varnar hälsorisker att konsumera för mycket rött kött. Linsen är en utmärkt ersättning för rött kött. Vid blandning, till exempel, med ris och bönor måltid som innehåller alla nödvändiga näringsämnen kroppen. Objektivet innehåller inte kolesterol, har det mycket lite fett och massor av lösliga och olösliga fibrer som hjälper till att reglera blodsockret, sänka kolesterol, men också stimulera matsmältningen.

Linser är rika på vitaminer och mineraler, bland annat järn. Lens är den bästa lilla koka och lämna i kylskåpet, och används för sallader, soppor, grytor och liknande.

Nötter

Mandlar, hasselnötter, valnötter och jordnötter är rika på fetter faktiskt förbättra hjärthälsa och uppmuntra produktionen av det goda kolesterolet. Forskarna säger att upptäckten att några portioner av nötter per vecka minskar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Nötter kan ätas färska, stekt, förutom sallader, smårätter, desserter och soppor.

Quinoa

Tyvärr har många människor aldrig ens hört talas om detta spannmål. Quinoa innehåller alla viktiga näringsämnen för att bibehålla god hälsa. Den är rik på fibrer, mineraler och protein, och innehåller en liten mängd kalorier och fett. Studier har visat att en skål av quinoa varje dag kan minska risken för fetma, cancer, hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes

Från quinoa kan göra sött och salt gröt, använda den som en sida skålen, krydda, och du kan också göra det från köttbullar.

Spenat

Spenat innehåller antioxidanter i den mån att om du äter en portion spenat, är det som om du ätit 2 eller 3 portioner av andra grönsaker. Spenat befriar kroppen från fria radikaler, är rik på kalcium, vitamin A och K, och omega 3 fettsyror.

Spenat är så lätt att förbereda så att du kan äta utan problem varje dag som en sida skålen, sallad, soppor och kryddor.

Tomat

Regelbunden konsumtion av tomater kan minska risken för cancer och hjärtsjukdomar. Tomater är rika på lykopen, som forskarna säger är det mest kraftfulla antioxidant. Tomat är också rikt på vitamin C, betakaroten, vitamonom E och järn. Tomat sänker blodtrycket och stimulerar utsöndringen av mag-och tarm magsafter och därmed underlättar matsmältningen.

Tomater kan konsumeras i form av juice, sallader, soppor eller fräsch och okryddad.

Av gabor - 20 juni 2012 11:38

 


 

Jordgubbar är doftande röd frukt, som först nämns 2.000 år sedan. Förutom att vara en utmärkt smak, jordgubbar är mycket hälsosam och kan förebygga olika sjukdomar. Om du inte är allergisk, finns det ingen anledning att inte börja äta denna underbara frukt, som vid denna tid, fräsch och frisk.

Cancer

Ellagsyra finns i röda frukter och bär, bland annat hallon, jordgubbar, björnbär och tranbär. Studier har visat att intag av jordgubbar kan förebygga bröstcancer, esofageal, hud, kolon, prostata och pankreas. Mer specifikt förhindrar ellaginsyra spridningen av cancerceller och kan binda till de celler som orsakar cancer och på så sätt förhindra de negativa effekterna.

Alzheimers sjukdom

Jordgubbar är den fjärde i raden av frukt när det gäller nivån av antioxidanter. Antioxidanter skyddar kroppen från fria radikaler som är förknippade med för tidigt åldrande och olika sjukdomar, däribland Alzheimers sjukdom. Antioksidasi har en positiv effekt på neurodegenerativa sjukdomar, eftersom det förhindrar för tidigt åldrande av celler.

Kardiovaskulära systemet

Jordgubbar förbättra hälsan hos blodkärl, en positiv inverkan på trombocyter och lipoproteiner, vilket kan minska risken för hjärt-kärlsjukdom.

Immunitet

En utmärkt källa till vitamin C som förbättrar hälsan av artärer och binjuren, som är C-vitamin är nödvändig för korrekt funktion. Du kan bli förvånad av det faktum att endast 8 av jordgubbar innehåller mer C-vitamin än apelsiner. En kopp jordgubbar innehåller 51.2mg av vitamin C, vilket är halva rekommenderade dagliga dosen.

Ögon

De antioxidativa egenskaperna hos jordgubbar minska risken för grå starr, vilket kan orsaka blindhet. Ögonen behöver C-vitamin för att skydda mot UV-strålning. C-vitamin spelar också en viktig roll för att stärka hornhinnan och näthinnan. Även om vissa studier har visat att höga doser av vitamin C kan öka risken för att utveckla grå starr, forskare säger att det rör sig C-vitamin från tillskott, inte C-vitamin kommer från frukt och grönsaker.

Rynkor

Vitamin C krävs för att kroppen producerar kollagen, vilket förbättrar hudens elasticitet och motståndskraft. Med tanke på att produktionen av kollagen minskar åldrande, är konsumtionen av livsmedel rika på C-vitamin behövs för att hålla huden ung och frisk. Förutom C-vitamin är ellagsyra också utmärkt att förebygga tidig rynkor. Med andra ord, jordgubbar innehåller två kraftfulla fighter mot tecken på för tidigt åldrande.

Kolesterol

Enligt forskning, hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken. Lyckligtvis, jordgubbar innehåller ellagsyra och flavonoider, vilket positivt påverkar hälsan hos hela hjärt-kärlsystemet. Minska nivåerna av dåliga (LDL) kolesterolet i blodet, vilket orsakar stopp i artärerna. De har också anti-inflammatoriska egenskaper, vilket avsevärt förbättrar hjärthälsa.

Blodtryck

En portion jordgubbar är 134 mg kalium, som reglerar blodtryck och fungerar som ett skydd mot de negativa effekterna av natrium. Jordgubbar hör till de mest hälsosamma livsmedel för ditt hjärta.

Matsmältningssystemet

Fibrerna är viktiga för hälsan hos matsmältningssystemet, och jordgubbar i en portion innehåller 2 g fiber. Om kroppen inte äter tillräckligt med fibrer kan orsaka förstoppning och inflammatorisk tarmsjukdom, som påverkar nästan 50% av personer äldre än 60 år. Fibrerna är utmärkta för att förebygga typ 2-diabetes eftersom det fördröjer upptaget av glukos i blodet.

Viktminskning

Gå ner i vikt är en av de bästa sätten att förhindra uppkomsten av typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar. Jordgubbar är låga i kalorier, innehåller endast 28 kalorier per portion, innehåller inget fett och är låg natrium och socker. Jordgubbar innehåller naturliga sockerarter, men de har lite, är 4G per portion och den totala mängden kolhydrater som motsvarar hälften av brödskivorna. Ät 1,5 koppar jordgubbar och du kommer in betydligt färre kalorier än snacks.

Mödravård

Folsyra rekommenderas för alla kvinnor som vill bli gravida, samt de som redan är gravid. Jordgubbar i en portion innehåller 21mcg av folsyra, vilket är viktigt för barn utvecklas och förebyggande av olika sjukdomar.

 

Av gabor - 20 juni 2012 11:25

 

Påskynda din ämnesomsättning är en av de viktigaste sätten att kroppen bränner fler kalorier. Vissa människor har en genetisk predisposition för snabb metabolism. Även män bränna mer kalorier än kvinnor, även när de vilar. De flesta människor gör inte naturligt snabb ämnesomsättning. Även om du inte kan kontrollera din ålder, kön eller genetik, det finns andra sätt att stimulera din ämnesomsättning för att vara snabbare.

Bygga muskler

Vår kropp bränner ständigt kalorier, även när de inte gör absolut ingenting. Personer med mer muskelmassa bränner mer kalorier. För varje kilo muskler bränner dag 6, medan varje kilo fett brännskador endast 2 kalorier. Dessutom, efter träning är musklerna aktiveras i hela kroppen och därmed öka din genomsnittliga dagliga kaloriförbrukning.

Motionera

Aerob träning kan inte bygga stora muskler, men även efter timmar av sådan utbildning ökat din ämnesomsättning bränna kalorier. Å andra sidan kommer högintensitetsträning har långsiktiga resultat, i motsats till en låg eller måttlig intensitet. För att få bästa, kombinera, till exempel, korta intervaller springa snabbt under regelbundna promenader.

Drick vatten

Kroppen behöver vatten för att bränna kalorier. Även om du är lite uttorkad, kommer din ämnesomsättning långsammare. En studie fann att de som drack åtta eller fler glas vatten om dagen, bränner fler kalorier än de som drack mindre. Hydrate din kropp, gör honom till önskad mängd vatten. Drick vatten före varje måltid och mellanmål. Dessutom försöker, i stället för ohälsosamma mellanmål, äta frukt och grönsaker är också en utmärkt källa till vätska.

Drick kallt vatten

Kalla vätskor stimulerar kroppen att bränna mer kalorier. Kroppen förbrukar då extra energi som krävs för att värma den kalla vätskan. Undersökningar visar att 5-6 glas kallt vatten per dag brinner en extra 10 kalorier. Det kanske inte låter som mycket, men minst ett år kommer att förlora ett halvt kilo, och utan kost.

Ät oftare

När du äter stora måltider med ett stort gap mellan varje måltid, kommer din ämnesomsättning långsammare. När du äter mindre måltider men oftare, var 3 till 4 timmar, din ämnesomsättning fungerar, så att du bränner fler kalorier och hålla din ämnesomsättning snabbt och passar. Flera studier har visat att människor som äter mer, äter betydligt mindre under måltiden, som lunch.

Krydda din mat

Kryddstark mat innehåller kemiska ämnen som stimulerar ämnesomsättningen. Lite varm paprika kan kraftigt påskynda konsumtion av kalorier. Effekten är förmodligen tillfälligt, men om du äter mer kryddstark mat, spenderar du fler kalorier.

Proteinintag

Kroppen bränner mer kalorier att smälta proteiner, till skillnad från fett och kolhydrater. Proteiner kräver nästan 25% mer energi att smälta än fett. Ät en hälsosam och balanserad kost, men också öka proteinintaget, minska intaget av fett och kolhydrater. Friska proteinkällor inkluderar magert nötkött, kalkon, fisk, vitt kött kyckling, tofu, nötter, bönor, ägg och låg fetthalt mejeriprodukter.

Dricka kaffe

Om du gillar att dricka kaffe, känner du förmodligen ökad energi och koncentration efter varje kopp. Sanningen är att kaffe snabbar upp ämnesomsättningen, men på kort sikt. Var noga med att dricka kaffe med måtta för att komma ur det bästa.

Drick grönt te

Grönt te har många fördelar, som bevisade att påskynda ämnesomsättningen. Forskning visar att dricka 2-4 koppar grönt te kan stimulera kroppen att spendera 17% mer kalorier under en mycket kort tid.

Undvik drastiska barn

När vi tänker på barnet som du matar in mindre än 1000 kalorier per dag. De är farliga för alla som vill påskynda metabolism. Även om din kost kan hjälpa dig att förlora den pundet kommer en stor andel av viktminskning från muskelmassa. Med andra ord, du förlorar muskler och inte oönskat fett. Lägre muskelmassa betyder en långsammare ämnesomsättning, och slutresultatet är en organism som förbrukar betydligt färre kalorier, får vikten mycket lättare, i motsats till kroppen som du hade innan drastiska diet.

Det bästa insats

Effekt av olika livsmedel är obetydlig jämfört med vad du behöver för en stadig viktminskning. Det bästa är en organism som förbrukar kalorier i normal hastighet. Ju mer du rör dig under dagen, desto mer kalorier du bränner. Och kom ihåg - morgongymnastik ger de bästa resultaten och i timmar höll snabb ämnesomsättning.

Av gabor - 20 juni 2012 10:00

Gurkmeja, en krydda som ger curry-gul färg används i indisk medicin som en mag. Men nyligen uppmärksammats som en potentiell cancer fighter. Curcumin hjälper till att läka inflammation som bidrar till tumörtillväxt förhindrar cancercellen DNA-skador och reparera DNA-skador har redan inträffat. Laboratoriestudier visar att gurkmeja hjälper till att stoppa tillväxten och spridningen av cancerceller. Forskning tyder på att det kan skydda mot tjocktarmscancer, och melanom, den dödligaste formen av hudcancer.

Av gabor - 20 juni 2012 09:58

Har rapporterats i några laboratoriestudier för att skydda hjärnan från vissa processer som leder till Alzheimers sjukdom. Åtminstone en studie på människor visade att salviaolja förbättrar humör, ökad vakenhet, lugn och förnöjsamhet. I den brittiska studien hade friska unga män bättre resultat på tester av ordet recall efter att ha tagit en kapsel av olja salvia. Som så många andra örter och kryddor har Sage anti-inflammatoriska och antioxidativa egenskaper och svar Antitumor. Idag Sage har potential för behandling av diabetes. Det verkar som stimulerar insulin och blodsocker smanjenjuje. Vissa forskare har föreslagit att tillskott av salvia används för att förebygga typ 2-diabetes

Av gabor - 20 juni 2012 09:58

Som kryddnejlika, innehåller muskot eugenol, en förening som kan användas hjärtat. Medical har muskot starka antibakteriella egenskaper. Man har funnit att döda bakterier i munnen. Olja av muskot har förmågan att stimulera hjärnan, lindrar stress och stimulerar mental aktivitet. Det är känt att även stimulerar drömmar. är känd för sina anti-inflammatoriska egenskaper muskot och kan användas för att behandla smärta i leder och muskler. Oljan är speciellt bra för att massera de drabbade områdena. I kinesisk medicin används för magen smärta och inflammation, samt för att minska svullnaden.

Av gabor - 20 juni 2012 09:54

Den tuberös roten är en stor aktör i Asien och indisk medicin i århundraden, främst som ett stöd för matsmältningsproblem. Idag forskare är mest entusiastiska över hans förmåga att bekämpa infektioner. Flera studier har visat att ingefära (och gurkmeja), minskar smärta och svullnad hos personer med artrit. Ingefära kan hjälpa till med migrän genom att blockera inflammatoriska ämnen som kallas prostaglandiner. Och eftersom det minskar inflammation, kan det också spela en roll för att förebygga och bromsa tillväxten av cancer. Det fungerar i mag-tarmkanalen, stärker mag juice och neutralisera syran minskar intestinal sammandragningar. Det har visat sig mycket effektiva mot illamående. Det är också effektiv som en kortsiktig behandling för graviditetsillamående.

Av gabor - 20 juni 2012 09:52

Den välbekanta lukten av vitlök kommer från allicin biprodukter, svavelförening som tros vara ansvarig för den största delen av healing. Vid  dagligen intag , kan vitlök bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar med så mycket som 76 procent. Hur? Måttligt reducerade kolesterolnivåer (mellan 5 och 10 procent i vissa studier), späder ut blodet, vilket förhindrar farliga blodproppar, och fungerar som en antioxidant. Svavelföreningar är också mor till cancer, särskilt mag-och tjocktarmscancer. antibakteriella och svampdödande egenskaper vitlök kan hjälpa till med svampinfektioner, infektioner sinus och förkylningar.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards