gabor

Direktlänk till inlägg 20 juni 2012

Frukt & Grönsker

Av gabor - 20 juni 2012 11:49

 

Det finns många livsmedel som är hälsosamma. Men ett stort antal av dem är prisvärda, goda och lätt att tillaga. Vi har kommit överens om en lista över livsmedel som är näringsrik, välsmakande, prisvärd, lätt att förbereda och där forskarna har bekräftat att den utmärkta hälsan.

Avokado

Avocado kan användas för kakor, drycker, kosttillskott, sallader och liknande. Naturlig krämig avokado struktur är en utmärkt ersättning för mättat fett som smör eller grädde. Avocado används som den huvudsakliga källan till fett i kakor och drycker och andra sötsaker.

Även avokado innehåller mer fett än andra frukter som har enkelomättat fett alla som är fördelaktigt att höja det goda kolesterolet, minska nivåerna av dåligt kolesterol och förebygga hjärtsjukdom. Avokado är rika på fibrer och fattiga på kalorier.

Beet

Tail är en naturlig multivitamin. Den innehåller massor av näringsämnen, mer än någon annan frukt eller grönsak. Den är rik på antioxidanter och därmed minskar antalet fria radikaler i kroppen som är skadliga för kroppens celler och kan orsaka för tidigt åldrande och olika sjukdomar, däribland cancer. Föreningar som finns i sockerbetor visat sig vara utmärkt för att sänka blodtrycket och för att minska risken för kardiovaskulär sjukdom.

Tail hjälper till att rena kroppen från skadliga kemikalier, såsom nitrater i livsmedel obrađivanoj. Det är bra att du äter råa rödbetor eller kokta, kallt eller varmt.

Bär

Bär är rika på antioxidanter, är goda och prisvärda. Hallon, björnbär, jordgubbar, tranbär, blåbär och svarta vinbär ska du definitivt ingå i kosten. Inte utelämna någon av dem eftersom alla har sina fördelar. Jordgubbar är rika på kalium, hallon är rika på vitamin C och fiber, blåbär och björnbär är rika på vitamin E.

Det är bra att du kan äta bär i form av drycker, efterrätter eller färska.

Kål

Forskare har funnit i kål föreningar att minska risken för cancer, inklusive bröst, mage, lunga och prostata. Kål är också bra för att förebygga hjärtsjukdom, gastrointestinala problem och Alzheimers sjukdom. Kål är en rik källa till vitamin A, skyddar C och K, lederna och kan minska risken för artros.

Förmodligen den största missuppfattningen när det gäller kål, är att det alltid ska kokas , och det är långt ifrån sanningen. Kål är ett utmärkt och oförskämd. Riven färsk vitkål du kan äta som en sallad.

Fisk

Fisk som innehåller en stor mängd av omega-3 fettsyror är bra för att sänka blodtrycket och minskar inflammation. Fiskolja förbättrar hjärnans funktion och fördröja dess åldrande. Fiskar som är rika på omega 3-fettsyror är sardiner, makrill, tilapia, lax, tonfisk och sill.

Du kan förbereda fisken på olika sätt, med olika tillbehör. Läcker, lätt, frisk och prisvärd.

Lins

Dietister alltmer varnar hälsorisker att konsumera för mycket rött kött. Linsen är en utmärkt ersättning för rött kött. Vid blandning, till exempel, med ris och bönor måltid som innehåller alla nödvändiga näringsämnen kroppen. Objektivet innehåller inte kolesterol, har det mycket lite fett och massor av lösliga och olösliga fibrer som hjälper till att reglera blodsockret, sänka kolesterol, men också stimulera matsmältningen.

Linser är rika på vitaminer och mineraler, bland annat järn. Lens är den bästa lilla koka och lämna i kylskåpet, och används för sallader, soppor, grytor och liknande.

Nötter

Mandlar, hasselnötter, valnötter och jordnötter är rika på fetter faktiskt förbättra hjärthälsa och uppmuntra produktionen av det goda kolesterolet. Forskarna säger att upptäckten att några portioner av nötter per vecka minskar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Nötter kan ätas färska, stekt, förutom sallader, smårätter, desserter och soppor.

Quinoa

Tyvärr har många människor aldrig ens hört talas om detta spannmål. Quinoa innehåller alla viktiga näringsämnen för att bibehålla god hälsa. Den är rik på fibrer, mineraler och protein, och innehåller en liten mängd kalorier och fett. Studier har visat att en skål av quinoa varje dag kan minska risken för fetma, cancer, hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes

Från quinoa kan göra sött och salt gröt, använda den som en sida skålen, krydda, och du kan också göra det från köttbullar.

Spenat

Spenat innehåller antioxidanter i den mån att om du äter en portion spenat, är det som om du ätit 2 eller 3 portioner av andra grönsaker. Spenat befriar kroppen från fria radikaler, är rik på kalcium, vitamin A och K, och omega 3 fettsyror.

Spenat är så lätt att förbereda så att du kan äta utan problem varje dag som en sida skålen, sallad, soppor och kryddor.

Tomat

Regelbunden konsumtion av tomater kan minska risken för cancer och hjärtsjukdomar. Tomater är rika på lykopen, som forskarna säger är det mest kraftfulla antioxidant. Tomat är också rikt på vitamin C, betakaroten, vitamonom E och järn. Tomat sänker blodtrycket och stimulerar utsöndringen av mag-och tarm magsafter och därmed underlättar matsmältningen.

Tomater kan konsumeras i form av juice, sallader, soppor eller fräsch och okryddad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards