gabor

Direktlänk till inlägg 20 juni 2012

Den helande kraften i jordgubbar

Av gabor - 20 juni 2012 11:38

 


 

Jordgubbar är doftande röd frukt, som först nämns 2.000 år sedan. Förutom att vara en utmärkt smak, jordgubbar är mycket hälsosam och kan förebygga olika sjukdomar. Om du inte är allergisk, finns det ingen anledning att inte börja äta denna underbara frukt, som vid denna tid, fräsch och frisk.

Cancer

Ellagsyra finns i röda frukter och bär, bland annat hallon, jordgubbar, björnbär och tranbär. Studier har visat att intag av jordgubbar kan förebygga bröstcancer, esofageal, hud, kolon, prostata och pankreas. Mer specifikt förhindrar ellaginsyra spridningen av cancerceller och kan binda till de celler som orsakar cancer och på så sätt förhindra de negativa effekterna.

Alzheimers sjukdom

Jordgubbar är den fjärde i raden av frukt när det gäller nivån av antioxidanter. Antioxidanter skyddar kroppen från fria radikaler som är förknippade med för tidigt åldrande och olika sjukdomar, däribland Alzheimers sjukdom. Antioksidasi har en positiv effekt på neurodegenerativa sjukdomar, eftersom det förhindrar för tidigt åldrande av celler.

Kardiovaskulära systemet

Jordgubbar förbättra hälsan hos blodkärl, en positiv inverkan på trombocyter och lipoproteiner, vilket kan minska risken för hjärt-kärlsjukdom.

Immunitet

En utmärkt källa till vitamin C som förbättrar hälsan av artärer och binjuren, som är C-vitamin är nödvändig för korrekt funktion. Du kan bli förvånad av det faktum att endast 8 av jordgubbar innehåller mer C-vitamin än apelsiner. En kopp jordgubbar innehåller 51.2mg av vitamin C, vilket är halva rekommenderade dagliga dosen.

Ögon

De antioxidativa egenskaperna hos jordgubbar minska risken för grå starr, vilket kan orsaka blindhet. Ögonen behöver C-vitamin för att skydda mot UV-strålning. C-vitamin spelar också en viktig roll för att stärka hornhinnan och näthinnan. Även om vissa studier har visat att höga doser av vitamin C kan öka risken för att utveckla grå starr, forskare säger att det rör sig C-vitamin från tillskott, inte C-vitamin kommer från frukt och grönsaker.

Rynkor

Vitamin C krävs för att kroppen producerar kollagen, vilket förbättrar hudens elasticitet och motståndskraft. Med tanke på att produktionen av kollagen minskar åldrande, är konsumtionen av livsmedel rika på C-vitamin behövs för att hålla huden ung och frisk. Förutom C-vitamin är ellagsyra också utmärkt att förebygga tidig rynkor. Med andra ord, jordgubbar innehåller två kraftfulla fighter mot tecken på för tidigt åldrande.

Kolesterol

Enligt forskning, hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken. Lyckligtvis, jordgubbar innehåller ellagsyra och flavonoider, vilket positivt påverkar hälsan hos hela hjärt-kärlsystemet. Minska nivåerna av dåliga (LDL) kolesterolet i blodet, vilket orsakar stopp i artärerna. De har också anti-inflammatoriska egenskaper, vilket avsevärt förbättrar hjärthälsa.

Blodtryck

En portion jordgubbar är 134 mg kalium, som reglerar blodtryck och fungerar som ett skydd mot de negativa effekterna av natrium. Jordgubbar hör till de mest hälsosamma livsmedel för ditt hjärta.

Matsmältningssystemet

Fibrerna är viktiga för hälsan hos matsmältningssystemet, och jordgubbar i en portion innehåller 2 g fiber. Om kroppen inte äter tillräckligt med fibrer kan orsaka förstoppning och inflammatorisk tarmsjukdom, som påverkar nästan 50% av personer äldre än 60 år. Fibrerna är utmärkta för att förebygga typ 2-diabetes eftersom det fördröjer upptaget av glukos i blodet.

Viktminskning

Gå ner i vikt är en av de bästa sätten att förhindra uppkomsten av typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar. Jordgubbar är låga i kalorier, innehåller endast 28 kalorier per portion, innehåller inget fett och är låg natrium och socker. Jordgubbar innehåller naturliga sockerarter, men de har lite, är 4G per portion och den totala mängden kolhydrater som motsvarar hälften av brödskivorna. Ät 1,5 koppar jordgubbar och du kommer in betydligt färre kalorier än snacks.

Mödravård

Folsyra rekommenderas för alla kvinnor som vill bli gravida, samt de som redan är gravid. Jordgubbar i en portion innehåller 21mcg av folsyra, vilket är viktigt för barn utvecklas och förebyggande av olika sjukdomar.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Tidigare år

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards