gabor

Alla inlägg den 12 augusti 2012

Av gabor - 12 augusti 2012 08:16

 

Te har under århundraden en av de mest hälsosamma och mest populära drycker i världen. Han är känd som en av hälsosamma stimulerande, som en enkel och säkert läkemedel för att bekämpa olika sjukdomar och störningar. Finns i olika smaker, former och typer. Men många människor fångade i ett dilemma att välja vilken typ av te, inte säker på vilken är den hälsosammaste. Av alla typer av grönt och svart te tar med hänsyn till hälsoeffekter. Men vilken är bäst?

Alla teblad innehåller flavonoider, som förekommer naturligt Fytokemikalier har antioxiderande egenskaper. Antioxidanter förhindrar bildandet av fria radikaler i kroppen som tros ha varit orsaken till många kroniska sjukdomar. De positiva hälsoeffekterna som är förknippade med att dricka te är många.

Hittills vet vi att regelbunden tekonsumtion kan sänka blodtrycket och LDL-kolesterol, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar och stroke. Det kan också minska risken för vissa cancerformer (rektum, kolon, hud) och anses som hjälper dig att upprätthålla en god munhälsa och ben. Det verkar som främjar hälsa immunförsvaret och förebygger tidigt åldrande av hjärnans celler. Det ser ganska imponerande att alla dessa fördelar du kan få i en kopp kaffe.

Fördelarna med svart te

Ett flertal studier har undersökt fördelarna av grönt te. Jämfört med de rika antioxidanta egenskaper, är svart te jämförs ofta med grönt te.

Svart te är känd som en naturlig dryck som förhindrar tillväxten av bröst, mage och colon. Älskare av svart te år att argumentera, men att vara vetenskapligt bevisat. Nyligen har forskare upptäckt att materia, som finns i svart te, jag verkligen kan stoppa tillväxten av maligna celler i kroppen.

Svart te hjälper också att förebygga hjärtinfarkt och hjärtsjukdomar. Det är bra för reglering av kolesterolnivåerna, minskar risken tilltäppta artärer och stor agerar hälsa blodkärl.

Svart te är utmärkt för att bekämpa virus som orsakar sjukdomar såsom diarré, hudinfektioner, karies, lunginflammation och cystit.

En studie visade att långvarig konsumtion av svart te kan förebygga diabetes utveckling.

Fördelar med grönt te

Grönt te verkar på ungefär samma sätt som svart te. Men grönt te är något mer framgångsrika i kampen mot bakterier och virus som orsakar infektioner i olika delar av kroppen.

Grönt te kommer vara ett utmärkt val om du har problem med högt kolesterol. Regelbundet intag av grönt te hjälper till att minska dåligt kolesterol i kroppen och bidrar till att upprätthålla hjärthälsa.

Forskning och experiment har visat att grönt te minskar risken för reumatoid artrit, och tack vare polyfenoler som har antioxidant aktivitet.

Svart te Vs. grönt te

Svart te är den mest populära te i hela världen. Den kommer från växten Camellia Senesis. Svart te är tillverkad av unga blad och knoppar av anläggningen. De blad och knoppar går igenom en process jäsning efter det torkar. Svart te har en stark, bitter smak.

Grönt te kommer från samma planta som svart te, Camellia Senesis. Den enda skillnaden är att grönt te inte går igenom processen att jäsning. Istället blad och knoppar av pengar efter de torkar. Grönt te har en något mildare smak.

När du jämför dessa två typer av te, är den största skillnaden nivån av koffein. Koffein är ett av de ämnen som forskarna ägnar särskild uppmärksamhet eftersom det finns många biverkningar som förknippas med det. Tja, talar om koffeinhalten i svart och grönt te, fann man att en kopp svart te innehåller ca 40-42 mg koffein, medan grönt te, å andra sidan, innehåller relativt låga halter av koffein. En kopp grönt te har ca 20 till 22 mg koffein.

Överkonsumtion av koffein av någon av dessa två typer av te kan orsaka många biverkningar såsom rastlöshet, sömnlöshet, huvudvärk, täta urinträngningar, illamående. Därför, för att undvika dessa biverkningar, bör du känna till deras behov för koffein och därmed begränsa intaget.

Nu är det upp till dig att bestämma! Innan beslutet skulle vara bäst att bekanta dig med din kropp och dina behov. Också rådgöra med en expert för att veta att te passar din kroppstyp, och rätt belopp som du förbrukar.

Av gabor - 12 augusti 2012 08:07

 

 

Latinskt namn: Trachispermum Ammi

Familj: Apiaceae (Umbelliferae)

Andra namn: ajovan, ajvini, ajvain, offentlig

Beskrivning

Anläggningen tillhör familjen Umbelliferae, tillsammans med 2700 växter, inklusive dill och kummin. Detta är ett årligt örtartat växt som växer 30-70 cm i höjd. Ajovan ursprung från Indien, men odlas i Iran, Egypten, Pakistan och Afghanistan. Ajovan kan i allmänhet hittas i indiska köket, där den är känd som biskopens ogräs eller carambole.

Ajovana frön används som krydda. De är grå - grön, en färg som påminner om kummin frön. Främst säljs hela, eller krossas. Frön tuggar ofta medicinska egenskaper. Ajovan har en bitter smak och lämna en känsla av värme i munnen, och det är inte överraskande om det språk en liten släckas en kort tid. Då krossade har ajovan en stark och karaktäristisk lukt som påminner om timjan.

Förberedelse och förvaring

Ajovan behandlas vanligen med användning av en mortel och mortelstöt. Om du inte har en mortel, gnid fröna mellan dina fingrar och händer innan du använder dem för att snäppas bit. När fröna används hela ajovana, frön bör dra av barken för att frigöra aromerna och eteriska oljor som ytterligare kommer att öka smaken. Frön har en lång livslängd om den förvaras i mörker och torr plats i rumstemperatur.

Matlagning

Ajovan kommer bra överens med stärkelserika livsmedel som kakor och bröd. Perfekt instämmer i rötter och baljväxter och grönsaker. Ajovan Curri är ofta en komponent pulver.

Medicinska egenskaper

Frön innehåller eterisk olja, och 50% av dess sammansättning gör tymol, som har antimikrobiella egenskaper. Du hittar den i sammansättningen av enskilda tandkräm och parfym. I Indien frön ajovana används som ett botemedel mot matsmältningsbesvär, lindra symtom på astma och artrit. Det har också afrodisiakum egenskaper, och i Indien det används för att öka sexuell lust

Av gabor - 12 augusti 2012 08:04

 


Latinskt namn: Pimenta dioica

Familj: Mirataceae

Andra namn: kryddpeppar, Engelska kryddor, Jamaicanskt peppar, kryddpeppar, kryddpeppar

Beskrivning

Kryddpeppar är en tropisk vintergröna träd, vars höjd varierar mellan 7 och 13 m, och familjen kollapsar Mirataceae. kryddpeppar träd har slät grå bark, mörkgröna och glänsande blad och vita blommor som uppstår från frukten som används för produktion av kryddor. Kryddpeppar kallas ofta "kryddpeppar" (alla kryddor), och det hette på grund av dess doft som luktar och smakar som en blandning av olika kryddor (kanel, kryddnejlika, ingefära, muskot).

Kryddpeppar är den enda krydda som odlas uteslutande i den västra hemisfären. En vintergröna träd som är källan till kryddor växer i regnskogen i Syd-och Centralamerika. Tyvärr är vilda träd ofta skära, vilket är varför det finns mindre och mindre. Det finns plantager i Mexiko och Centralamerika, men det bästa kryddpeppar kommer från Jamaica, där klimatet är mest lämplig för odling av aromatiska frukter.

Druvorna skördas när de når full storlek, men innan du helt mogna. De är mörkbrun till färgen, och deras diameter är i allmänhet mellan 4 och 7 mm. Blad av träd är också skördas för att producera eterisk olja.

Kryddpeppar framställes på ett sätt som de omogna bär plockas och torkas. Intensiva och aromatiska smakämnen, såsom en kombination av muskotnöt, ingefära, kryddnejlika och kanel.

Förberedelse och förvaring

Kryddpeppar kan vara mycket lång bibehålla sin smak, är det enda kravet att den lagras i en glasskål på en mörk plats. Kryddpeppar frön du kan slipa med keramiska kvarnar, exempelvis de som mala kaffebönor.

Matlagning

Kryddpeppar är bra för matlagning kött som fläsk eller kyckling. I många länder används som en viktig och nödvändig ingrediens i många marinader. Många konserver innehåller kryddpeppar. Den kan också användas vid framställning av delikatess, och invånarna i Mellanöstern är kryddpeppar ofta till olika typer av sprit för att göra dem smaka ännu bättre.

Medicinska egenskaper

Kryddpeppar innehåller eugenol, som kan hittas i kryddnejlika, kanel, kaffe och kakao. Kryddpeppar är utmärkt för matsmältningen, och ofta används som ett carminative. Olja av kryddpeppar vidgar blodkärlen och förbättrar cirkulationen. Kryddpeppar innehåller tanniner som har mild bedövningsmedel egenskaper, vilket gör den utmärkt för att lindra symptom på artrit och ömma muskler. Olja av kryddpeppar kan tillämpas i form av varma kompresser eller några droppar olja till ett varmt bad.

Av gabor - 12 augusti 2012 06:58

  
 
 

Det finns olika tillsatser som läggs till de livsmedel som vi konsumerar varje dag, och vissa är övertygade om att de är mycket friska.

Mononatriumglutamat (MSG)

Det används vanligen i kinesiska köket, men ofta i kontanter soppor, chips och fryst mat. Forskarna har funnit att det finns ett samband mellan att äta livsmedel som innehåller MSG och förekomsten av depression , förvirring, nedsatt syn, trötthet, huvudvärk och fetma.

Artificiella sötningsmedel (aspartam, sackarin, mannitol)

Även om dessa konstgjorda sötningsmedel gör det möjligt att njuta av de läckra juice, inte ange ett stort antal kalorier är skadliga för kroppen, och nästan alla innehåller aspartam. Studier har visat att aspartam kan orsaka olika sjukdomar, såsom hjärntumörer , diabetes , multipel skleros , Parkinsons sjukdom , Alzheimers sjukdom , kronisk trötthet och emotionella störningar, såsom depression och ångest . Det är också förknippad med en minskning på kort sikt minne och intelligenskvot.

BHA och BHT

Dessa tillsatser ökar risken för cancer, och du kan hitta dem i nästan allt från tuggummi till frukostflingor.

Transfetter

Transfetter finns i många beredda livsmedel och utgör en av de farligaste ämnena. Även om det förekommer i livsmedel av animaliskt ursprung, som också används för att göra oljan hydreringsprocessen inträffar. Transfett ökar LDL-kolesterol som ökar risken för högt blodtryck, hjärtinfarkt , stroke och diabetes .

Nitrater och nitriter

De används i köttprodukter, och studier har visat att de kan skada DNA, orsaka cancer och lungsjukdomar.

Artificiella färger

Denna mat färgas ljusa färger kan se trevligt, men inte frisk. Forskning har visat att konstgjorda färgämnen kan orsaka cancer i sköldkörteln, njurcancer och kromosomala avvikelser.

Natriumsulfit

Ofta används vid framställning av vin, och kan hittas i torkad frukt. Det finns människor som är känsliga eller allergiska mot natriumsulfit, och en studie har visat att det kan orsaka astma , utslag, huvudvärk och andningsproblem.

Svaveldioxid

Denna tillsats är giftig, och ofta hittar den i öl, torkad frukt och chips. Kan orsaka konjunktivit , bronkit , emfysem och hjärt-kärlsjukdom.

Av gabor - 12 augusti 2012 06:50

 

 
 

Latinskt namn: Cuminum nigrum

Familj: Umbelliferae

Andra namn: Kashmiri kummin, svart kummin, en romersk blomma

Beskrivning

Svart kummin kommer från norra Indien. Mörkbrun färg, har en mycket mindre frukt än vanlig kummin, är skuld ca 3 mm. Fröna av svart kummin är mindre, tunnare och mörkare, nästan svart. Den har en sötare smak av kummin, med intensiv citrus smak.

Förberedelse och förvaring

I vårt område i Black kummin frön, tyvärr inte tillgängliga, men är tillgänglig för eterisk olja av svart kummin.

Matlagning

Populär i Nordafrika och Mellanöstern köket. Används som en krydda för grytor, lamm, couscous, korv, grönsaker och köttfärs.

Medicinska egenskaper

Svart kummin frön innehåller mer än 100 ämnen. I det förflutna användes vid behandling av huvudvärk, tandvärk och förkylningar och infektioner. Vissa studier har visat att svarta spiskummin gynnar immunsystemet och är framgångsrikt i kampen mot cancerceller. Den mest effektiva åtgärder har på andningsorganen. Botemedlet astma, bronkit, hosta och förkylningssymtom.

Av gabor - 12 augusti 2012 06:44

  


                                               


 

Latinskt namn: Laurus nobilis

Familj: Lauraceae

Andra namn: Laurel

Beskrivning

Det kommer från Mindre Asien, varifrån den spred sig till Medelhavet, och sedan i andra länder med liknande klimatförhållanden. Lagerblad är oval och smidig. Det kan vara från 2,5 upp till 8 cm lång °. När färskt, lagerblad är glänsande och mörkgrönt. När det är torrt, förlorar lyster och blir olivgrön färg. Smaken är något bitter med en stark aromatiska egenskaper.

Förberedelse och förvaring

Lagerblad kan hittas i nästan varje butik. Torkade blad bör vara hela och olivgrönt. Om brun, betyder det att de har förlorat sina kryddiga egenskaper. Håll bladen på en mörk, torr plats och de kommer att hålla sina egenskaper upp till 2 år.

Matlagning

Lagerblad används över hela världen. Den vanligast i soppor, såser, stuvningar, kött eller fisk. På grund av den milda och aromatiska smak, kan du lägga till nästan alla rätter.

Medicinska egenskaper

Lagerblad har många läkande egenskaper som gör den användbar för behandling av högt blodsocker, huvudvärk, bakterie-och svampinfektioner, matsmältningsbesvär, och ibland tros kunna framkalla abort och förhindra de skadliga effekterna av insekter

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards