Alla inlägg under juli 2012
ingredienser:
2 kg färsk fisk (om du vill, karp)
200g majsmjöl
100 g fårost
100 g urkärnade oliver
200 g ost
1 aubergine
1 gul lök
3 tomater
1 kö selleri
1 tsk kapris
1 knippa Den vilda vitlök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 nypa kummin frön 1ingurita
1 tsk torkad basilika (om du har färska är bättre)
svartpeppar
salt
1 msk olivolja
4 portioner
4 portioner
4 portioner
Recept på mozzarellastickers, friterad mozzarella. Friterad ost.
För 4 personer:
2 paket Mozzarella
1 Ägg
1-2 dl Vetemjöl
2-3 dl Ströbröd
1 Citron
Olivolja
Flingsalt
1. Skär mozzarellan i stavar, panera den sedan i först mjöl, sedan ägg och till sist
ströbrödet som skall täcka runt om.
2. Värm upp oljan och stek sedan mozzarellastavarna till de blir gyllenbruna, vänta inte
för länge så de smälter!
3. Servera mozzarellastavarna med marinarasås, flingsalt och citronklyftor.
För 4 personer:
700 gram Köttfärs
2 Ägg
1 dl Creme fraiche
1 gul Lök
1 msk Torkad svamp
2 msk Rårörda lingon
150 gram ostronskivling eller annan svamp
1 burk Keso
Salt & peppar
ca 2 paket Bacon
Olja
Rosmarin
Persilja
1. Finhacka den gula löken. Stek den sedan mjuk i olja.
2. Blanda köttfärsen med ägg, creme fraiche, hälften av löken och smulad svamp. Rör även ner
lingonen, avsluta med att salta och peppra.
3. Forma 12 järpar med hjälp av en sked. Snurra en baconskiva runt varje järpe och stek
runtom i en stekpanna. När de fått färg runtom, stek färdigt i stekpannan eller i ugnen.
4. Hacka ostronskivlingen och stek den med resten av lökfräset. När all vätska försvunnit,
krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda svamp och keso i en bunke, servera tillsammans
med klyftpotatis eller potatismos med gräddsås.
Recept på mexikanska köttbullar, även kända som albondigas. Köttbullar från Mexiko.
För 4 personer:
ca 400 gram Köttfärs
1 Ägg
ca 5 msk Mexikansk kryddblandning
ca 3-4 dl Ris
Smör
Olja
Gurkmeja
Gräddfil
Guacamole
Tomatsås:
½ Burk krossade tomater
1 chilifrukt
1 tsk Socker
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
Salt & Peppar
1. Finhacka löken, vitlöken och chilifrukten, som du även bör skrapa kärnorna ur.
Stek sedan i smör tills det börjar bli mjukt.
2. Slå på tomaterna och salta och peppra. Tillsätt även sockret. Låt sedan stå och puttra
på svag värme under lock.
3. Blanda köttfärsen med kryddblandningen och ett ägg. Forma relativt stora bollar av den.
4. värm sedan olja och smör i en stekpanna, när smöret börjar bubbla, lägg i köttbullarna.
Häll sedan vatten i en kastrull som du blandat med gurkmeja och koka riset i detta.
5. Laga köttbullarna tills de är helt genomstekta. Servera med det gula riset, tomatsalsan,
guacamole, gräddfil, och eventuellt några nachochips.
Recept på äppel och rosmarinkotlett med ugnsbakat vitlöksmos.
Fläskkotlett med äpplen, potatismos och sås.
För 4 personer:
ca 4 fläsk-kotletter eller liknande
1-2 Äpplen
Smör
Rosmarin
Salt&Peppar
Socker
Rosmarinsås:
2,5 dl matlagningsgrädde
ca 1 kött eller kycklingbuljongtärning
Rosmarin
Ungsbakat vitlöksmos:
ca 12 potatisar
3-4 Vitlöksklyftor
50-100 gram smör
2 dl Mjölk
0.5 dl Grädde
Salt&Peppar
1. Börja med att ugnsbaka potatisen och vitlöksklyftorna, båda ska ha skalet på,
efter ungefär 30 minuter, ta ut vitlöken, skala den och lägg i en kastrull med mjölk
och lite grädde. Efter ca 1 timme, känn på potatisen, är den mjuk så ta ut den och skala.
2. Lägg potatisen i kastrullen med vitlöken och mjölken och koka upp. Mosa ihop allt
eller vispa med elvisp till ett fluffigt mos. Salta och peppra och låt stå på svag värme. Skiva äpplet.
3. Stek köttet i smör i en stekpanna, krydda med rosmarin, salt & peppar.
När köttet börjar bli färdigt, lägg i äppelskivorna, och strö över lite socker.
4. När äpplena och köttet är färdigt, så ta ur dem och häll i grädden och en buljongtärning,
låt puttra en stund, peppra och servera sedan såsen med övriga ingredienser.
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|