gabor

Direktlänk till inlägg 21 juni 2012

14 friska livsmedel för diabetiker

Av gabor - 21 juni 2012 07:31

När du har diabetes är det viktigt att vara uppmärksam på vad de ska äta och vad du måste undvika. Många diabetes experter och dietister urskilja fyra hälsosamma näringsämnen (fiber, omega3 fettsyror, kalcium och vitamin D) som är viktiga i kosten för diabetiker.

Först Bönor

Bönor är rika på fiber som hjälper dig att känna full, stabilisera blodsockret och även sänker kolesterolet. En bra källa till kalcium, ett mineral som forskning visar kan hjälpa bränna kroppsfett. I ½ dl vita bönor, får du nästan 100 mg kalcium, vilket är ungefär 10% av det dagliga intaget. Bönor är en utmärkt källa till protein. Till skillnad från andra proteiner som normalt Jeďte (såsom rött kött), bönor innehåller ringa mättat fett, vilket kan leda till hjärtsjukdomar.

Andra Mjölkprodukter

Du kommer inte hitta en bättre källa till kalcium och vitamin D från mejeriprodukter som mjölk, ost och yoghurt. En studie visade att kvinnor som konsumerade mer än 1200 mg kalcium och mer än 800 IE (internationella enheter) av vitamin D per dag hade 33% mindre risk att utveckla diabetes än de som konsumerade mindre kalcium och vitamin D. mjölkdryck vissa måltider istället för juice, äter yoghurt eller ost som ett mellanmål eller efterrätt.

Tredje Lax

Lax är en rik källa till omega-3 fettsyror, nyttiga fetter som minskar risken för hjärtsjukdom, minska midjan, inflammation och förbättra insulinresistens. Lax är också ett av de bästa icke mejeri källor till vitamin D.

4:e Tonfisk

En annan frisk fisk rik på omega 3-fettsyror och vitamin D. Men kan tonfisk innehåller kvicksilver, en förening som i höga doser kan orsaka neurologiska problem. För att vara säker, begränsa ditt intag av tonfisk till 350 g per vecka.

5:e Korn

En av de mest hälsosamma kornen har du förmodligen inte äter, är rikt på en typ av lösliga fibrer beta-glukan. Studier har visat att beta-glukan kan sänka total-och LDL-kolesterol genom att förhindra kroppens förmåga att absorbera det. Konsumerar bara 3 gram per dag kan sänka kolesterolet med 8%. Med massor av fibrer, kan korn också bidra till att stabilisera blodsockret.

6:e Havre

Som med korn och bönor, havre är rika på fibrer och som sådan är ett utmärkt mat för diabetiker. Forskning har visat att havre kan också minska den totala och "onda" LDL-kolesterolet och förbättra insulinresistens. Alla lösliga havrefiber som innehåller en låg hastighet med vilken kroppen kan bryta ner och absorbera kolhydrater, vilket innebär att ditt blodsocker stabilt.

7:e Bär

Bär är naturens godis, men till skillnad från den söta, rik på fiber och antioxidanter som kallas polyfenoler. En kopp björnbär innehåller 7,6 g fibrer, 3,5 g blåbär innehåller antioxidanter i bär är också bra för ditt hjärta. En studie från 2008. i American Journal of Clinical Nutrition funnit att personer med riskfaktorer för hjärtsjukdomar som åt bär 8 veckor hade en blodtrycksfall och öka det "goda" HDL-kolesterol.

8:e Datum

Dessa frukter är inte något speciellt att titta på, slätten, brun och lite klibbig. Men sätter en i munnen och du kommer att belönas med en söt smak och behaglig konsistens. Utmärkt smak, i kombination med massor av fibrer (7 datum innehållande 4 g), gör dem till perfekta söta mellanmål för diabetiker. De är också rika på antioxidanter, innehåller de per portion mer än vindruvor, apelsiner, broccoli och paprika.

9:e Grönt

Du tänker förmodligen på en sallad, men i denna kategori är rödbetor, kål och Chard. Alla är utmärkta källor till fiber (1 kopp eventuella kokta grönsaker är mellan 3 och 6 g) och kalcium (100 till 250 mg per kopp). Gröna grönsaker är också bra för ditt hjärta, tack vare innehåller folat. Detta B-vitamin sänker nivåer av homocystein, kan en aminosyra i höga mängder ökar risken för hjärtsjukdom. Studier visar att 400 mikrogram folsyra om dagen kan sänka homocystein med 25% (kopp kokta rödbetor innehåller 170 mikrogram).

10:e Lins

Liksom bönor, håller linser en mängd fiber. En kopp kokta linser innehåller en jättestor 16 år ger också nära 360 mikrogram folat. Om du inte är en kött person är linsen ett bra alternativ källa till protein, och innehåller ett antal vitaminer och mineraler.

11 Lin

Lin är känd som en källa till fiber och alfa-linolensyra (ALA), som kroppen omvandlar omega-3 fettsyrorna EPA och DHA. I flera stora studier har forskare upptäckt ett samband mellan ökat intag av alfa-linolensyra och en minskad risk för sjukdom än av hjärtsjukdom och stroke. Lin hjälper att sänka kolesterol och blodsocker.

12 Valnötter

Endast en dussin valnötter ger nästan 2 gram fibrer plus 2,6 g alfa-linolensyra. Men med tanke på att den innehåller en hel del kalorier, vara noga med att ange om du tittar på din vikt. Du kan äta dem i stället för snacks och lägg till dina favoriter sallader.

13 Peanut Butter

Tro det eller ej, har vissa studier kopplat jordnötssmör med en minskad risk för diabetes. Orsaken kan ligga i vad du har 2 msk av nästan 2 g fiber. Och eftersom det innehåller mest enkelomättat fett, som anses hälsosamt för hjärtat. Var uppmärksam på portion eftersom den innehåller en massa kalorier.

14:e Mörk choklad

Rik på antioxiderande flavonoider kan förbättra din goda och dåliga kolesterolet och sänka blodtrycket. Häll den över frukten för en sund efterrätt

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards