gabor

Direktlänk till inlägg 21 juni 2012

Kanel som krydda och medicin

Av gabor - 21 juni 2012 07:21

Historien om kanel

Kanel är en av de äldsta kända kryddorna, som drar sitt ursprung från öst, och de första register över kanel skapades i Egypten år 2000 f Kr. Dessa register nämner sina medicinska och aromatiska egenskaper. Bildad genom torkning av bark av kanel träd. Den karaktäristiska smaken och aromen av kanel eterisk olja kommer från barken som är den viktigaste ingrediensen cinamaldehid. Kanel används också i antikens historia som en medicin, ännu mer än som en krydda.

Även om det finns fyra typer av kanel, Ceylon kanel är de mest populära och Cassius kanel. Ceylon kanel kommer i stick form, och ofta kallas äkta kanel. Den har en mjukare smak och används ofta som en krydda i kompotter, drinkar och desserter. Cassius kanel kommer i mald form och har en något mer intensiv smak och krydda och används främst för speciella rätter och såser.

Kanel är tillgängligt under hela året, och för närvarande den bästa kanel produceras i Sri Lanka. Den har en tunn skorpa och en slät ljus gulbrun färg och en mycket trevlig doft. Förutom kryddig egenskaper, som vi alla vet, kanel och en handfull dolda medicinska fördelar.

Hälsofördelar

I den antika traditionell medicin, är kanel används för förkylningar, gasbildning, illamående och diarré.

Det är utmärkt för att förbättra energi, vitalitet, och cirkulation, särskilt bland människor som känner värmen i den övre kroppen, och har kalla fötter.

I vissa länder används som ett botemedel mot diabetes , matsmältningsbesvär och kallt , och det är ofta rekommenderat att personer svagare karaktär, likgiltig, långsamma, och människor som är benägna till viktökning. 

Kanel har antibakteriella och antiparasitära egenskaper antifuginalna som är bra för att bekämpa vaginala infektioner, infektioner mun, öroninflammation och magsår.

Fatty, stekt och förädlade livsmedel orsakar inflammation i inre vävnad och organ, som är förknippade med de dödligaste sjukdomarna i vår tid - hjärtsjukdom. Kanel anti-inflammatoriska egenskaper skyddar mot hjärtinfarkt och stroke, samt från olika hjärt-och kärlsjukdomar.

Kanel kan hjälpa människor som lider av typ 2-diabetes Specifikt kontrollerar kanel blodsockernivåer, kan avsevärt minska nivåerna av dåligt kolesterol, totalkolesterol och fettsyror i blodet, eller triglycerider. En studie visade att helande effekterna av kanel varar upp till 20 dagar efter intag.

Kanel är en utmärkt källa till mangan, kostfiber, järn och kalcium. Kombinationen av kalcium-och fiber kan hjälpa till med avlägsnandet av galla, som kommer att förhindra skador på celler i kolon och kolon.

Kanel sänker smärta som orsakas av artrit och förhindrar spridningen av cancerceller.

Kanel är ett naturligt konserveringsmedel, vilket är bra för alla de människor som förbereder mat för vintern.

Det har visat sig att kanel hjälper till att förhindra mensvärk och infertilitet. Kanel för kvinnor ökade nivåer av progesteron och testosteron produktion minskar, vilket gör den till en utmärkt lösning för reglering av hormoner.

Kanel har visat sig vara lovande för olika neurodegenerativa sjukdomar inklusive Alzheimers sjukdom , Parkinsons sjukdom , multipel skleros , hjärntumör och meningit . Vissa studier har visat att kanel sänker kronisk inflammation i samband med neurologiska sjukdomar.

Om du inget av dessa fördelar är inte tillräckligt, är läkare närvarande på att genomföra forskning som visar sig vara gynnsamma effekter av kanel på minnet och utföra vissa uppgifter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards