gabor

Direktlänk till inlägg 21 juni 2012

Vitlök - en krydda som läker

Av gabor - 21 juni 2012 06:31

 

Det bästa är fräscht!

Vitlök är en ört mest känd som en krydda för mat. Men vitlök är också för medicinska ändamål för att förhindra olika sjukdomar och störningar. Kan användas färsk vitlök eller tillägg gjorda av färsk vitlök.

Vitlök hör till liljefamiljen och är nära förknippad med schalottenlök, gräslök och purjolök. Vitlök har en yttre skorpan som varierar från vitt till färgen lila. Det finns många sorter av vitlök, ett vanligt vitt vitlök.vit till färgen lila. Det finns många sorter av vitlök, ett vanligt vitt vitlök.

Vitlök odlas sedan urminnes tider. Egyptiska härskare har använt det för att mata slavarna för att öka fysisk styrka. Idag har vitlök blivit populär i matlagning. Det är bra som kan ätas råa eller beredda. Den har en lång rykte i folkmedicinen, och några av dess egenskaper (antibakteriell) och är vetenskapligt bevisat.

Om du inte gillar smaken eller lukt av vitlök, men du är fortfarande intresserad av sina medicinska egenskaper, överväga att köpa kosttillskott. Men när det gäller matlagning vitlök egentligen inget substitut, kan denna smak inte ge dig någon smaktillsats.

Allicin är den förening som ger vitlök dess säregna smak och lukt. Många kosttillskott innehåller allicin som vitlök skulle vara lukt-och smaklösa, men ett förfarande som tar bort allicin kan förstöra vissa medicinska egenskaper av vitlök. Därför skulle det vara bäst om du äter rå vitlök.

Det finns många varianter av vitlök som används för medicinska ändamål. Mängden allicin, den aktiva ingrediens som en distinkt smak och lukt av vitlök ger, beroende på metoden för framställning av produkter. Allicin är instabil och lätt svara på olika kemiska stimuli. Vissa tillverkare använder ju äldre vitlök till lukt och smak var mindre intensiv. Tyvärr minskar också nivån av effektivitet allicin och vitlök ensam. Vissa produkter kan innehålla för lite eller ingen mängd av allicin, en metod för att krossa färsk vitlök är det mest effektiva.

Eftersom vitlök används ofta som en krydda, forskarna säger att kan spela en viktig roll för att förebygga matförgiftning. Det finns tecken som tyder på att färsk vitlök effektivt kan bekämpa bakterier som Escherichia coli, eller bakterier som är resistenta mot antibiotika som Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus) och Salmonella.effektivt bekämpa bakterier som Escherichia coli, eller bakterier som är resistenta mot antibiotika som Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus) och Salmonella.


Fördelar med vitlök

Använts under många år för symtom relaterade till hjärt-och cirkulationssystemet, inklusive högt blodtryck, högt kolesterol, kranskärlssjukdom, stroke och ateroskleros . Några av dessa användningsområden stöds av vetenskapen. Vitlök kan vara effektiv i att bromsa utvecklingen av ateroskleros och verkar vara riktigt kan sänka blodtrycket.

Vissa använder vitlök att förhindra cancer i kolon , rektum, magcancer , bröstcancer , prostatacancer och lunga . Den används också för att behandla prostatacancer och blåscancer .

Vitlök används för att behandla förstorad prostata, diabetes , artros , hösnuva, astma , bronkit , andningssvårigheter, lågt blodtryck, lågt blodsocker, högt blodsocker och stygn. Används ofta för att bekämpa stress och trötthet, såväl som för bibehållande av leverfunktionen.

Vissa människor gäller vitlöksolja på huden för att bota svampinfektioner, vårtor och liktornar. Det finns vissa bevis som stödjer effekten av vitlök för jäst infektion, men effektiviteten av vitlök mot vårtor och liktornar fortfarande inte helt bevisat.

Några av effekterna av vitlök fortfarande obevisad:

  • Vitlök har inte visat sig särskilt effektiva för att sänka blodsockernivån hos personer med diabetes, och de som inte lider av diabetes.
  • Många studier har undersökt effekten av vitlök på kolesterol. Vissa resultat har visat effektivitet medan andra inte är det. Därför är det inte säkert att det kommer att påverka vitlök på kolesterolnivåer. Om vi tar endast hänsyn till hög kvalitet forskning visar resultaten ingen speciell effektivitet, till skillnad från andra naturliga ingredienser.
  • Så långt som bröstcancer och lungcancer, vitlök också inte har uppvisat någon betydande effekt.
  • Smärta i benen på grund av dålig blodcirkulation inte försvinner eller minskas varar i flera veckor efter att ha ätit vitlök.

Biverkningar

Vitlök är säkert för de flesta människor när konsumeras färsk. De vanligaste biverkningarna är obehaglig lukt, brännande känsla i munnen eller magen, gas, halsbränna, illamående, kräkningar, kroppsodör och blödning.

Det fanns rapporter om kraftig blödning efter operation hos personer som konsumerar vitlök dagligen.

När vitlöken används på huden kan orsaka hudskador som liknar solbränna. Vitlök gäller även för huden i form av olja, innan det blandas med matolja.

Applicera extra försiktig om du är gravid eller ammar. Specifikt finns det inte tillräckligt tillförlitlig information för att bekräfta säkerheten vid överdriven användning av vitlök. Överdriven användning av vad vi tror är inte inom en balanserad kost.

Vitlök skulle vara en mindre mängd bör tas och barn, eftersom vissa källor tyder på att vitlök kan vara farlig, till och med livshotande för barn. Jag vet fortfarande inte exakt orsaken till denna varning, men bara i fall att se till att mängden av vitlök konsumeras av dina barn.

Om du har några problem med magen med din läkare om den rekommenderade dosen av vitlök, eftersom vitlök irritera hela matsmältningssystemet.

Ät inte vitlök minst 2 veckor före operationen eftersom det ökar risken för kraftig blödning.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Tidigare år

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards