Huruvida broccoli gryta, grönsaksgratäng, zucchini, tomat, morot gryta - individuellt eller blanda allt - ingenting är så enkelt som en vegetarisk grönsakslåda. Ost för gratänger, örter, kryddor och grönsaker kan kombineras efter ditt hjärta innehåll.
Beroende på säsong värdefulla små experiment med pumpa , rovor, rödbetor och rovor . För allt, så förvänta köksträdgården kan användas. Fänkål eller selleri i små bitar glädja gommen. Således grönsakslåda inte bara smakar efter en grönsak, men bevarar smaker av varje ingrediens. Hjärtligt och enkel grönsakslåda recept får inte bara genom val av grönsaker, men också genom att matcha utvalda örter och kryddor, rätt kick. Exempel, om du någonsin provat fänkål? En stor krydda för vegetabiliska grytor, eftersom fänkål har en subtil anis anmärkning och biter dig på ett korn, så smaken utvecklas mer. Gillar det hjärtligt, är kummin ett alternativ eller färskriven muskot. Timjan, rosmarin och chili går bra med Medelhavet grönsaker mixar, t.ex aubergine, tomat, zucchini , paprika och oliver. Oriental är den vegetabiliska gryta med kryddor som kardemumma, gurkmeja och kanel.
Grönsaker behöver inte vara förkokt
Grönsaker bör inte vara en förkokt gryta. Om du av misstag kokta grönsaker kvar från dagen innan, naturligtvis kan användas. Men det är inte absolut nödvändigt. Även potatis, morötter eller frysta grönsaker behöver inte vara beredd. Men med frysta grönsaker finns en risk att överskridandet är vattnig. Detta bör användas mindre vätska än för färska grönsaker. Beroende på mängden och typen av grönsaker och kapaciteten av skålen bör vara ungefär den mängd vätska mellan 100 och 500 ml. Detta är inte exakt, du tror säkert. En korrekt indikering av vätska kan inte ges filt tyvärr. Denna erfarenhet eller en beprövad recept behövs. Till exempel, är potatis i grytan, kan de dra upp överskottsvätska och svälla lättare. När det fungerar, naturligtvis inte en tomat, som är något mer vätska i grytan. Även tillagning av olika grönsaker är naturligtvis annorlunda. Sön rå potatis och morötter i grytan behöver minst en halvtimme i ugnen, medan paprika, zucchini och tomater är mjuka redan. Verkligen gör något fel, kan du inte. Säsongens grönsaker infall i bitar bita storlek och dela losbacken på det! Så det är det roligaste och det finns ibland överraskande nya grytor av det.
Använd inte för mycket ost
Om du ärligt så grönsakslåda är egentligen bara ett bra tillfälle att ymnigt att kasta sig över den gyllene ost skorpa - grönsaker i krispiga-kryddig ost lager snabbt irrelevant. Den salta smaken är bara läcker, men också ganska påträngande. Tender grönsaker kommer med sin mest noga smaksatt hårt mot de starka ost motståndare, men har misslyckats totalt. Synd om den goda smaken! Grönsakerna ska handla om kärlek bäst helt undviker ost och inte alltför kryddig bättre alternativ som 1-1 blandad med gräddfil hälls över skålen. På grund av den sura smaken av gräddfil och sötma av krämen kittla ut vegetabiliska smaker snarare än överväldiga den. Så du bör definitivt försöka förbereda sig för exempelvis en potatis utan ost. Du kommer att bli förvånad! Kryddat med muskot det slår händerna ner ostliknande konkurrenterna.