gabor

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2012

Insulinbehandling ökar dödsfallsrisken

Av gabor - 13 oktober 2012 14:10


 

Angiografi eller vaskulär radiologi är ett område inom medicinsk avbildning (radiologi) som gäller avbildning av insidan (hålrummet, lumen) av blodkärl och organ, och då framför allt artärer (arteriografi), vener (flebografi) och hjärtkammare. En bild framställd med hjälp av angiografi kallas för angiogram. Framställning av bilder sker genom att man sprutar in kontrastvätska i ett kärl vid ljumsken. Denna vätska sprider sig i blodomloppet, därefter tas en röntgenbild över det önskade området. Läkaren kan därefter se om det finns förträngningar, stenos, eller blockeringar i kärlen. Källa: Wikipedia även betydligt mer ingående i engelskspråkiga Wikipedia

Som jag förstår det är det inget för "friska" människor utan ett diagnosverktyg man använder där man misstänker risk för allvarliga hjärtåkommor. En svensk studie, Long-term mortality in patients with type 2 diabetes undergoing coronary angiography: the impact of glucose-lowering treatment, Saleh N et. al vid Karolinska Universitetssjukhuset har jämfört dödsfallsrisken för diabetiker typ 2 som undergått angiografi.

The aim of this study was to analyse whether the increased mortality rates observed in insulin-treated patients with type 2 diabetes and coronary artery disease are explained by comorbidities and complications.

Data från två svenska register över diabetiker typ 2 som genomgick angiografi mellan 2001 och 2009 analyserades, i allt 12 512 personer. Sambanden mellan blodsockersänkande behandling och dödlighet undersöktes efter omfattande justering för störande inslag. Patienterna delades in i olika grupper, enbart kostbehandlade, enbart tablettbehandling, insulin i kombination med tablettbehandling samt enbart tablettbehandling. (Min tolkning från abstract.)

Jag misstänker att denna uppdelning är betydligt luddigare i kanterna än den verkar. Begreppet "kostbehandlad diabetes" är så urvattnat att det närmast saknar substans. Traditionell diabeteskost har få inslag som effektivt sänker intaget av blodsockerhöjare, på sin höjd innesluter man kolhydraterna i svårsmälta fiberhöljen som gör att effekten blir utdragen så kallade "långsamma kolhydrater". Dessutom är det ytterst osannolikt att de tre medicinbehandlade grupperna skulle undanhållas kostbehandling, det vore straffbart oetiskt.

Efter en uppföljningstid om i medeltal 4,14 år var de absoluta dödstalen i de fyra grupperna, i samma ordning som ovan, 19,2%, 17,2%, 22,9% och 28,1%.  Jämfört med enbart kostbehandling var risken för död  + 27% hos tablett + insulin samt + 62% hos de enbart insulinbehandlade! Efter justering för skillnader i utgångsvärden föll riskerna till +22% respektive +17%, statistiskt säkerställda faktorer för ökad dödsfallsrisk.

Type 2 diabetes patients treated with insulin and undergoing coronary angiography have a higher long-term mortality risk after adjustment for measured confounders. Further research is needed to evaluate the optimal glucose-lowering treatment for these high-risk patients.

Vidare undersökning av den optimala blodsockersänkande behandlingen av dessa högriskpatienter bör alltså ske. Helt i linje med mina amatöråsikter, jag har på denna blogg och även i andra sammanhang hävdat att insulinbehandling av diabetiker typ 2 är olämpligt, detta under förutsättning att bukspottkörteln har kvar en basal insulinproduktion.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards