Direktlänk till inlägg 12 augusti 2012
Färska örter
Färska örter och andra livsmedel kan göra mycket friskare. Istället för ohälsosamma krydda, använda örter som rosmarin, salvia, oregano eller timjan. Perfekt för kampen mot hjärtsjukdomar, stroke, högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes.
Svarta bönor
Det är en rik källa av näringsämnen som är hälsosamma för hjärtat, inklusive folsyra, magnesium och antioxidanter, som sänker blodtrycket, vilket hjälper till att kontrollera kolesterol och blodsocker nivåer. Svarta bönor kan framställas på olika sätt och är mycket prisvärd, så det finns ingen anledning att inte äta.
Resveratrol
Om du dricker alkohol, rött vin ett utmärkt val. Resveratrol, som rött vin är verkligen riklig, skyddar artären väggen. Kvinnor bör inte dricka mer än ett glas rött vin per dag, medan män inte skulle få dricka mer än två koppar om dagen. Du bör vara försiktig eftersom alkohol i kombination med vissa läkemedel, som aspirin, kan orsaka olika problem.
Lax
Detta är definitivt en av den bästa maten och hela organismen. Omega 3-fettsyror minskar risken för hjärtrytmrubbningar, vilket kan leda till plötslig hjärtattack. Lax sänker också blodtrycket och minskar inflammation. Förbereda den med örter, rostade i folie utan ytterligare olja till lax kvar alla sina egenskaper.
Tonfisk
Det är också en utmärkt källa till omega-3 fettsyror och betydligt billigare än lax. Fiskar som är rika på omega 3-fettsyror är makrill, sill, öring, sardiner och ansjovis.
Extra jungfruolja
Denna olja är särskilt rik på polyfenoler, antioxidanter, bra för hjärthälsa. Om du byter ut oljan från mättade fettsyror i olivolja, minskar kolesterolhalten. Polyfenoler spela en viktig roll för att skydda blodkärl. Olivolja kan användas på många sätt.
Valnötter
En handfull nötter per dag kan minska kolesterolnivåer och inflammation i artärerna. Valnötter är rika på omega-3 fettsyror, enkelomättade fetter och fibrer. Istället för ohälsosamma snacks, äta en handfull valnötter.
Mandlar
Mandel går bra i kombination med andra livsmedel såsom fisk och kyckling. Utmärkt för att förbereda alla typer av rätter, från förrätter till desserter. En rik källa till vitamin E, växtsteroler, fiber och hälsosamma fetter för hjärtat. De hjälper till att minska nivåerna av dåligt kolesterol och minska risken för diabetes.
Tofu
Den innehåller mineraler som är hälsosamma för hjärtat, fiber och fleromättade fetter, vilket kommer att undvika bördan av artärerna. Tofu kan framställas på olika sätt från grillen fram matskedar rätter.
Apelsin
Denna söta, saftiga frukt innehåller pektin och kalium för att reglera blodtrycket och minska kolesterolnivåer. Orange kan förbättra funktionen av blodkärl och hela hjärt-kärlsystemet.
Mangold
Denna mörka gröna bladgrönsaker är rika på kalium och magnesium, som hjälper till att kontrollera blodtrycket. Fibrer, vitaminer och antioxidanter som finns i betorna kommer definitivt att förbättra hälsan hos ditt hjärta.
Morötter
Reglera blodsockernivån och minska risken att utveckla diabetes. Morötter är också livsmedel som utförs bäst i kampen mot kolesterol, tack vare en stor grad av lösliga fibrer.
Korn
Fibrer består av korn kommer att minska kolesterol och blodsockernivåer. Korn används som livsmedelstillsats som soppor och grytor.
Havregrynsgröt
Havre i alla dess former bidrar till att minska halterna av dåligt kolesterol. Bowl of havregryn bidrar till att upprätthålla stabila blodsockernivåer, vilket är fördelaktigt för diabetiker.
Linfrön
En rik källa till fiber, phytochemical och omega 3-fettsyror. Fytokemikalier stimulera aktiviteten av omega 3-fettsyror, vilket är varför de är ännu starkare. Lägg dem i spannmål, yoghurt, mjölk eller mjöl.
Kaffe
Kaffe eller te skyddar hjärtat och förhindra uppkomsten av typ 2-diabetes Människor som dricker 3-4 koppar kaffe eller te om dagen, med så många som 25% lägre risk för hjärtproblem.
Körsbär
En rik källa av antocyaniner, en antioxidant som skyddar blodkärl. Körsbär i någon form, ger hälsosamma näringsämnen. Körsbär kan äta i kombination med spannmål, sallader eller som en del av kakan.
Blåbär
Blåbär innehåller antovijanin beta karoren, lutein, vitamin C, folsyra, magnesium, kalium och fibrer. Sådana ämnen blåbär gör definitivt mat för hjärtat. Blåbär också kan äta med en mängd olika spannmål, yoghurt, pannkakor och liknande.
Dumplings med plommon Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...
ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...
Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...
Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry . Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...
Hej
Vad skall man inte äta som diabetiker:
bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor,
ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat
Du bör undv...
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|