gabor

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2012

De mirakulösa fördelar vitamin D

Av gabor - 12 augusti 2012 09:25

 

I själva verket skulle det vara perfekt att ge dig ett vitamin kan stärka skelettet, skyddar dig från diabetes, multipel skleros, cancer, hjärtsjukdomar och depression. Eller ännu bättre, kan ni hjälpa till med viktminskning. Forskare har höga förhoppningar på D-vitamin som produceras som en reaktion på solen, kommer i vissa typer av livsmedel eller genom kosttillskott.

Ben

Vitamin D spelar en viktig roll i ben utveckling, från befruktningen till döden. Det hjälper ben absorbera kalcium från maten. För vuxna, vitamin D och kalcium förhindrar benfrakturer och stärka ben. Barn behöver särskilt vitamin D eftersom de kan utveckla hela kroppen, inklusive ben.

Multipel skleros

Multipel skleros är vanligast i länder som längst bort från ekvatorn. Experter har i åratal studerat sambandet mellan solljus och D-vitamin med denna autoimmun sjukdom som innebär nervsystemet. En studie har visat att det kommer till sällsynt genetisk sjukdom som orsakar produktion av låga mängder av vitamin D i kroppen. Trots dessa resultat finns det fortfarande inte finns tillräckliga bevis som vitamin D skulle användas för förebyggande eller behandling av multipel skleros.

Diabetes

Vissa studier har visat att låga nivåer av D-vitamin kan öka risken att utveckla typ 2-diabetes, tätare sjukdomar. Men för närvarande finns inte tillräckligt med experter inom detta område som skulle bekräfta detta påstående.

Viktminskning

Studier har visat att feta personer har lägre nivåer av vitamin D i blodet. Kroppsfett på något sätt fånga D-vitamin, vilket gör det kroppen kan använda. Det är fortfarande oklart om minskad fetma nivåer av vitamin D eller alltför låga nivåer av D-vitamin orsakar fetma. Vissa experter hävdar att tillsatsen av vitamin D dagligen kosten verkligen kan hjälpa till med viktminskning.

Depression

Vitamin D spelar en viktig roll i utvecklingen och funktion i hjärnan. En studie visade att höga nivåer av vitamin D lindrar symptom på depression. Det är bäst att söka råd från sina läkare om ökat intag av vitamin D.

Cancer

Det är för tidigt att dra några slutsatser, men ny forskning visar att D-vitamin kan slåss cancerceller. Resultaten av en studie visade att människor som har normala nivåer av vitamin D, har en lägre risk för kolorektal cancer. Andra studier har visat att vitamin D kan förhindra bröstcancer och prostatacancer. Däremot har forskarna inte hitta tillräckliga bevis för att bekräfta detta resultat.

Hjärta

Otillräckliga nivåer av vitamin D är associerad med ökad risk för hjärtsjukdom. Men det är fortfarande inte klart hur D-vitamin minskar risken, eller exakt hur vitamin behövs för att minska risken alls.

Demens

Äldre personer bör medföra ökat vitamin D. Forskarna har funnit att äldre personer som har tillräckliga nivåer av vitamin D, har mindre minne och svårare att upprätthålla koncentrationen. Det är dock nödvändigt att fortsätta forskningen för att vara övertygande bevis.

Solen som en källa till vitamin D

När solen skiner på kroppen producerar det bara D-vitamin Solen är den största källan till D-vitamin, som sådan, men ofta inte tillräckligt för alla människor. Lättare flådda människor är tillräckligt för att spendera 5 till 10 minuter sola, och några gånger i veckan. Det är viktigt att använda skydd mot solstrålning, oberoende av molnigt väder. Äldre och personer med mörk hy, får inte mycket nytta av solen som en ljushyade människor. Experter säger att det är bäst för dem att ta D-vitamin genom kost och kosttillskott.

D-vitamin i kosten

Många av de livsmedel vi äter inte innehåller vitamin D. Undantagen är några fisk (lax, svärdfisk, makrill) som kan ge den rekommenderade dosen av vitamin D. Annan fisk (tonfisk, sardiner) innehåller D-vitamin, men inte i sådan utsträckning. Du hittar en liten mängd gula i äggula, nötlever och vitamin D-berikade livsmedel som mjölk. Ost och glass innehåller inte vitamin D.

Välj din måltid klokt och UNECE tillräcklig mängd av vitamin D. De flesta typer av mjölk är berikade med vitamin D, inbegripet vin som tillsatts sojamjölk. Apelsinjuice, flingor, bröd och en del yoghurt innehåller även vitamin D Titta på märkningen av produkter som innehåller vitamin D eller inte.

Har du tillräckligt med vitamin D?

De problem som uppstår vid skapandet av D-vitamin från solen och dess absorption från mat kan orsaka en brist på vitamin D i kroppen. Faktorer som ökar risken för brist på vitamin D är:

  • Ålder över 50 år
  • Den mörka stigen
  • Otillräcklig exponering för solljus
  • Övervikt, fetma
  • Allergi mot mjölk
  • Intolerans mot laktos
  • Sjukdomar i lever eller matsmältningssystemet

Symtom på vitamin D-brist är ofta inte synlig. Vissa vitamin D-brist hos vuxna kan orsaka osteomalaci, en sjukdom där skelettet blir känsliga och smärtsamma, och symtom är ofta ersätts med reumatoid artrit. När barn saknar D-vitamin kan orsaka rakit och mjuka ben.

Lyckligtvis finns det ett enkelt blodprov, 25-OH-D (25 hydroxi-vitamin D-test), vilket kan kontrolleras vitamin D-nivåerna. Dessa prov kan också fastställa det exakta beloppet av vitamin D som är nödvändig för individen. I genomsnitt behöver varje person i en milliliter av blod har ungefär 20 nanogram av vitamin D.

När det gäller spädbarn är bröstmjölk den bästa typen av kost, men innehåller inte tillräckligt med vitamin D. Spädbarn behöver tillskott av vitamin D. Från den första levnadsåret, barn får dricka andra typer av mjölk, så de brukar inte behöver tillskott.

Experter rekommenderar att vara försiktig med konsumtionen av vitamin D på grund av mycket höga halter kan öka nivåerna av kalcium, som orsakar skador på blodkärl, hjärta och njure. Skadliga effekter av D-vitamin när de konsumeras i stora mängder är en vetenskapligt bevisat, och i detta fall kan vara en av de farligaste vitaminer.

Vissa läkemedel påverkar absorptionen av vitamin D, speciellt förebygga det. I denna grupp av läkemedel som tillhör laxermedel, steroider, p-piller och läkemedel för att kontrollera kolesterolvärden. Om du förbrukar digoxin, ett läkemedel för behandling av hjärtsjukdomar, kan höga halter av D-vitamin ökar väsentligt nivån av kalcium i blodet och orsaka sjukdom hjärtrytm. Det är viktigt att söka råd från din läkare eller apotekspersonal.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards