Direktlänk till inlägg 25 augusti 2012
4 portioner
400 g, 3dl mjöl
4 stora ägg, rumstemperatur
½ tsk salt
1 msk olivolja
Blanda samman mjöl ,salt olivolja,ägg i skålen av ett stativ blandare, eller blanda dem och skapa en kulle på den bänk med en krater i mitten. Om du använder en monter mixer , tillsätt äggen i degen och blanda ihop dem med paddeln eller degkroken tills väl blandat. På bänk , knäcka äggen i mitten av mjöl och mannagryn. Använd fingrarna för att gradvis dra de torra ingredienserna i centrum, blanda dem med äggen. Degen blir svårt att blanda först - en bakelse skrapa hjälper dig dra ihop allting - men så småningom kommer det att komma tillsammans och vara relativt jämn.
Knåda degen med hälen av handen i minst tre minuter tills degen är mycket smidig. Degen ska inte känna klibbig. Om det fastnar på fingrarna, knåda i en liten mängd mjöl, bara tillräckligt så fingrarna kommer bort ren när du drar bort dem. Slå in degen och låt det sitta i rumstemperatur i en timme.
(Du kan hålla degen i flera timmar vid rumstemperatur.)
(Du kan hålla degen i flera timmar vid rumstemperatur.)
Att rulla ut pastan på en lätt mjölat underlag, skär degen i sex eller åtta stycken. Arbeta en bit i taget, mode varje bit till en grov rektangel, sedan passera den genom din pasta maskin på den bredaste inställningen (vanligtvis # 1). Vik degen i två halvor eller tredjedelar och passera den genom igen. Sedan vika och passera den genom en gång till.
Fortsätt passera pastan genom maskinen, stänga öppningen av rullarna några steg med varje pass (och damma dem mycket lätt med mjöl eller mannagryn om degen fastnar) tills du har nått önskad tjocklek. Sedan, om du vill göra fettuccine eller spaghetti, använd den bifogade pasta saxen för att klippa arken till önskad tjocklek, eller klippa pastan för hand på den bänk med en kock kniv oavsett storlek trådar eller former som du vill.
När valsade, färsk pasta ska dammas med mannagryn (helst) eller mjöl för att hålla den från att fastna om du inte kommer att laga det direkt. Du kan lägga den på en mannagryn-eller mjöl dammas-plåt eller linne kökshandduk, tills de ska koka. Eller drapera den över en upphängd brödkavel eller pasta torkning rack tills det ska användas.
När du fått kläm på att göra färsk pasta, kan du börja lägga till egna handen till den. Experimenterande är roligt och även pasta som du tycker ser rolig eller inte ser perfekt smak ganska darned bra när kastade med smör eller olivolja, stekt vitlök, skarpa bitar av bacon och några heta chili flingor. Egentligen, nu när jag nämner det, jag kommer att ha det i kväll.
Prova att lägga till några hackade färska örter eller nyligen knäckt svartpeppar, eller kanske någon saffran till degen i början, eller experimentera med olika mjöl, ersätta en del av vetemjölet med bovete eller hela vetemjöl.
Dumplings med plommon Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...
ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...
Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...
Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry . Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...
Hej
Vad skall man inte äta som diabetiker:
bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor,
ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat
Du bör undv...
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|