Direktlänk till inlägg 24 augusti 2012
Den mest kända ungerska tårta i världen, var Dobos Torte först gjorde för den ungerska staten utställningen 1885. Det bestod av 8 speciellt bakade skorpa mellan vilka det fanns en choklad grädde.
Författaren var en tårta och konditor, ägare och författare till 15 konditorer, József C. Dobos. Tack vare kakan, som har gjort anmärkningsvärda framgångar i utställningen, har Mr Drum blivit världsberömd. Dess konditori i Kecskemet Street har blivit en av de mest kända platserna i Budapest och äta en bit av kakan i det har blivit en fråga om prestige.
Original Dobos torte skickas i flera elit kafeterior i Europa och medlemmar av societeten, däribland Franz Josef, beställdes för banketter och fester. vid tiden för sin största popularitet bland undrar, och kaustik konkurrens cirkulerade nästan 120 exemplar recept. Naturligtvis var ingen ens nära originalet.
Till mångas förvåning fick de oräkneliga försök att rekonstruera den ursprungliga recept avbryts av József C. Dobos personligen, då han släppte den ursprungliga 1906 receptet efter att han drog sig tillbaka från det offentliga livet. Hans kakan var dock blev en av de mest kända kakan i världen.
Valery Rodek
5 ägg 250 g socker 125 g blockchoklad 320 g smör, vid rumstemperatur
Vispa ägg med socker tills fluffigt och krämigt. Denna blandning laga ångas tills det tjocknar. Lägg choklad, blanda väl och koka i ytterligare 2-3 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna helt. Tillsätt smör och blanda. Låt i kylskåp medan du förbereder skorpa.
6 ägg 6 msk socker 7 msk mjöl
Vispa äggvitorna till en styv snö. Mot slutet av tortyr och tillsätt sockret och vispa tills företaget. Sedan Vik äggulor en i taget, och slutligen mjöl.
Mät blandningen och dela i 10 bitar (inget fel i att skriva ;)). Värm ugnen till 200 ° C. Från bakplåtspapper skär 10 cirklar med en diameter av 20 cm. För varje skorpa behövs för att forma tårta pan diameter 20 cm papper, papper först ansöka lite smör och häll 1/10 med äggsmeten och grädda, i 5-6 minuter gjort eller tills. Varje skorpa lock med en fuktig trasa. Senaste skorpa skuren i 16 lika stora delar och delarna för att anordna en stor plåt från ugnen, så att de är separerade från varandra.
200 g socker 2 msk smör 2 msk citronsaft
Karamelizujte socker på hög värme. När det börjar skumma och husrum ga Vik i smör och citronsaft. Kombinera väl, tillbaka till värme och koka tills helt upplöst. Häll över skära upp de 16 delar.
Denna del kan hoppa avslappnad. Om du var lycklig och lyckades göra den perfekta karamell, kommer dessa delar av kakan vara ändå bara för dekoration (eftersom de är för svårt att äta), och de flesta människor kommer bara lämna dem på plattan medan resten äta tårta.
Skorpa, fyllning, skorpa ... Så tills du har använt ingredienser. Lämna lite grädde senare komplexa fett kaka. Om du väljer det kola dekoration, sprutor, pressa små mängder grädde på ytan av kakan, runt kanten. Du behöver en liten hög med 16 som du kommer, lite snett, sätta karamell marker.
Dumplings med plommon Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...
ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...
Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...
Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry . Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...
Hej
Vad skall man inte äta som diabetiker:
bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor,
ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat
Du bör undv...
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|