gabor

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2012

Esterhazy tårta

Av gabor - 24 augusti 2012 17:25

Esterhazy tårta

Esterhazica byggdes först någon gång i 19th century att hedra prins Pál ANTAL Esterházija, minister i den österrikisk-ungerska imperiet. Även om det har blivit en av de mest berömda kakan i Europa, hur och varför det inträffade är svårt att säga. Det finns påståenden som gjordes för en prinsessa från Esterházy familjen. Hur som helst, om du är i Budapest eller Wien, bör du försöka är obligatorisk, eftersom det finns en verklig bäst.

Esterhazy tårta

Esterhasy Cake


sockerkaka botten

8 äggvitor 200 g skållade mandlar 170 g socker

Grädda mandlar i teflon i ca 5 minuter, tills de får en gyllene färg. Låt svalna och slipa dem. Från bakplåtspapper rutor skär 7 sidor 30 cm. Vid varje kompass rita en cirkel 26 cm i diameter. Ordna papperen på bordet (mer exakt, var du kan, eftersom du inte kommer att ha en garanti platser vid bordet ;)). Cirklar Gnid smör (detta är mycket viktigt att skälla i bakning inte sticka). Ta upp ugnen till 200 ° C.

Vispa äggvitorna till en styv snö. Luckan i marken mandel noggrant. Fördela blandningen jämnt som möjligt inom plottade cirklar .Grädda en i en skorpa ungefär 7 minuter - tills de är guld-liknande .

Fyllning

8 äggulor, 1 påse = 25 g vaniljsocker , 150 g florsocker, 50 g mjöl , 250 ml mjölk , 250 g smör

Bländare för att piska smöret krämig. Vispa äggulorna med särskild vanilj och strösocker. Försiktigt luckan i mjölblandningen i äggulorna. Sätt mjölken att koka, ta bort från värmen och Vik träsked blandning av äggula. Återvänd till spisen och omrörning, koka tills tjock (som det kommer att ta några minuter). Ta bort från värmen och kombinera biandaren. Placera grädden i en kastrull med en större kastrull som du har hällt isvatten och fortsätter att vispa mixer tills krämig kyld. Tillsätt vispat smör och blanda lite mer.

Nu tar en av ett blad och täck med ett tunt skikt av kräm över varje. Smörj inte den sista skorpan hela vägen, men bara något .I slutändan täcker sidorna viker. Planera så att du har tillräckligt med kräm.

Vit glasyr

1 äggvita , 200 g  florsocker, 1 msk citronsaft

Tillsätt socker till äggvita, lite i taget. Blanda tills du får en tjock blandning och tillsätt citronsaft och sedan, beroende på storleken på äggvita, tillsätt mer socker. Blandningen ska vara tjock inte många, inte många rader.

Om du har problem med att leva i äggvitan glasyr, pr saften av apelsiner och citroner.

Nätverk

30-40 g blockchoklad

Placera chokladen att smälta medan du förbereder vit glasyr. Häll den i en väska för en fris, och lite slarva väskor. Du måste arbeta veeery snabbt - nätet kommer inte vara ganska om isbildning börjar härda innan du smeka den!

Så spred glasyr över toppen skorpa och omedelbart (men omedelbart) börja njuta henne drar koncentriska cirklar av smält choklad  och sedan snabbt tandpetare växelvis dra linje från mitten till kanten och kanten till mitten .I slutändan, dekorera tårtan med malet mandel. Även traditionellt gå här rostade mandel skivor, jag föredrar malet.

Låt kakan i kylskåpet över natten.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards