gabor

Direktlänk till inlägg 28 juli 2012

Arrowrot

Av gabor - 28 juli 2012 18:08


  
Arrowrot( Maranta arundinacea ) is an herbaceous perennial native to the tropical rainforests of the West Indies.  Arrowrot(Maranta arundinacea) är en örtartat perenn hemma i de tropiska regnskogarna i Västindien. The plant is also cultivated in South Asia, Africa, Australia, and in the more temperate regions of the US, such as Florida, Georgia, and South Carolina. Anläggningen är också odlas i södra Asien, Afrika, Australien och i de mer tempererade områden i USA, såsom Florida, Georgia och South Carolina. However, the majority of quality commercially grown Arrowrot is derived from the island of St. Vincent. Majoriteten av kvalitet odlas kommersiellt  Arrowrot kommer från ön St Vincent.
While etymologists continue to debate the exact origin of the word arrowroot, it is clear that the name is closely related to the original inhabitants that dominated the land now recognized as Haiti and the Dominican Republic since the 7th century. Samtidigt etymologists fortsätter att diskutera det exakta ursprunget av ordet arrowrot, står det klart att namnet är nära besläktad med de ursprungliga invånarna som dominerade landet erkänns nu som Haiti och Dominikanska republiken sedan 7: e århundradet. Unfortunately, with the arrival of the Europeans in the 15th century, the Taíno Indian population vastly declined, possibly progressing to the point of annihilation, as some experts believe. Tyvärr, med ankomsten av européerna i det 15th århundradet, minskade Taíno indiska befolkningen kraftigt, eventuellt utvecklas till den grad förintelse, som vissa experter tror. However, among many other legacies, these indigenous people left us with considerable knowledge of this herb, which they regarded as a culinary staple. Men bland många andra arv, lämnade dessa ursprungsfolk oss stor kunskap om denna ört, som de betraktade som en kulinarisk häftklammer. For that matter, many language experts believe that the word arrowroot may be a distortion of aru-aru, which translates from the Arawakian language to mean “meal of meals.” För den delen, många språk experter tror att ordet arrowrot kan vara en snedvridning av aru-Aru, som översätter från Arawakian språk betyda "måltid måltider."
English households became acquainted with arrowroot by the early 1730s, where the powdered rhizome was often combined with water to formulate a substitute for mother's milk for infants and later given to encouraging weaning from the breast. Engelska hushåll blev bekant med arrowrot av den tidiga 1730-talet, där pulveriserade rhizom var ofta i kombination med vatten för att formulera en ersättning för modersmjölk för spädbarn och senare ges att främja avvänjning från bröstet. Older children enjoyed arrowroot dissolved in boiled milk as an alternative to farina. Äldre barn njöt arrowrot löst i kokt mjölk som ett alternativ till Farina.
At one time, Arrowrot played an important role in the early history of the papermaking industry. Vid en tidpunkt, Arrowrot spelat en viktig roll i den tidigare historia av pappersindustrin. For instance, 19th century photographers eventually came to prefer the quality and color rendered from paper coated with a thin layer of arrowroot starch and sodium chloride (table salt) diluted in water as opposed to traditional albumen-treated paper. Till exempel, kom 19: e århundradet fotografen så småningom att föredra kvalitet och färg återges från papper belagt med ett tunt skikt av arrowrot stärkelse och natriumklorid (koksalt) utspädd i vatten i motsats till traditionella äggvita-behandlade papperet. Arrowroot powder was also a key ingredient used in producing the first carbonless copy paper. Arrowrot pulvret var också en viktig ingrediens som används vid framställning av den första självkopierande papper.
Today, arrowroot powder is primarily used to thicken foods and as a healthier substitute for talc in cosmetics. Idag är arrowrot pulver främst för att tjockna livsmedel och som ett hälsosammare alternativ till talk i kosmetika. In fact, it is very similar in appearance and consistency to cornstarch. I själva verket är det mycket likartad beträffande utseende och konsistens för att majsstärkelse. We have also learned that arrowroot powder isn't as nutritious as once thought. Vi har också lärt oss att arrowrot Pulvret är inte så näringsrik som en gång trodde. In fact, it is composed of little more than carbohydrates. I själva verket består den av lite mer än kolhydrater. Flour made from arrowroot starch is the perfect alternative for wheat flour when making baked goods. Mjöl från arrowrot stärkelse är det perfekta alternativet för vetemjöl när du gör bakverk. As such, it is still used today to make biscuits and cookies for teething infants and adults with digestive issues. Som sådan är det fortfarande används i dag för att göra kex och kakor för barnsjukdomar spädbarn och vuxna med mag frågor.
Using Arrowrot powder over other starches in cooking has additional advantages. Använda Arrowrot  pulver över andra stärkelse i matlagning har ytterligare fördelar. For one thing, acidic ingredients have no affect on arrowroot, which makes it highly suitable for making perfectly clear jellies, glazes, and sauces made from fruit. För en sak har att påverka sura ingredienser ingen på arrowrot, vilket gör den mycket lämplig för att göra perfekt tydliga geléer, glasyrer och såser gjorda av frukt. Arrowroot also thickens foods at much lower temperatures than other starches without altering the food's color or taste. Arrowrot tjocknar även mat vid mycket lägre temperaturer än andra typer av stärkelse utan att ändra matens färg eller smak. It also holds up to freezing. Den rymmer också upp till frysning. In fact, when added to homemade ice cream, arrowroot prevents the formation of ice crystals. I själva verket, när de sätts till hemlagad glass, förhindrar arrowrot bildningen av iskristaller. Arrowroot is also the preferred thickening agent when preparing meat pies, ala king, and other sauce or gravy-laden dishes intended to be frozen and reheated at a later date. Arrowrot är också föredraget förtjockningsmedel vid beredning kött pajer, ala kung och andra sås eller sås-lastade rätter avsedda att frysas och värmas vid ett senare tillfälle. The consistency of the dish will stand up beautifully to being reheated. Konsistensen på skålen kommer att stå upp vackert att bli värmas. In contrast, using other thickeners often produces unsatisfactory results when attempting to go from freezer to oven. I motsats, med andra förtjockningsmedel ger ofta otillfredsställande resultat när man försöker att gå från frysen till ugnen.
Generally, one teaspoon of arrowroot powder is equal to one tablespoon of wheat flour and two teaspoons equal one tablespoon of cornstarch. Generellt är en tesked av arrowrot pulver lika med en matsked vetemjöl och två teskedar motsvarar en matsked majsstärkelse. In addition to the foods mentioned above, Arrowrot may be used to thicken pie fillings, custards, puddings, dark hot sauces and, of course, used in making cakes, cookies, and other baked goods. Förutom de livsmedel som nämns ovan, Arrowrot kan användas för att förtjocka paj fyllningar, krämer, puddingar, mörka varma såser och naturligtvis, som används för att göra tårtor, kakor och andra bakverk. Like other starches, arrowroot should be made into “a slurry” when thickening sauces and gravies – that is, mixed with a cool liquid before adding to a hot liquid. Liksom andra stärkelse, bör arrowrot göras till "en slurry" när förtjockning såser och såser - det vill säga blandas med en kall vätska innan du lägger till en varm vätska. However, the arrowroot-thickened food should be removed from the heat immediately, whereas foods thickened with cornstarch or flour typically have to be returned to a boil to thicken. Bör dock arrowrot-förtjockade maten tas bort från värmen omedelbart medan livsmedel förtjockade med majsstärkelse eller mjöl normalt måste tillbaka till en böld att tjockna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards