gabor

Direktlänk till inlägg 6 juli 2012

anti-kolesterol

Av gabor - 6 juli 2012 08:04

Fram till igår kunde jag inte uttala ordet kolesterol , och här i dag, frågar vår husläkare, helt enkelt, för oss titta på det.

Inte undra på några av oss känner något förvirrad. En sak är säker: du har redan hört, sa det att kolesterol :
... är nödvändigt för hälsan
... orsaka hjärtattacker och beslag
... bra
... dåligt
... inte bara kolesterol , men LDL, HDL, kolesterol diet, serum, etc.. kolesterol bra eller dåligt? Kolesterol är grundläggande hälso-, vilket betyder att det är bra. Men samtidigt orsakar den hjärtattacker och slaganfall,



 

det kan vara dåliga. Sanningen ligger någonstans mellan dessa två uttalanden, allt beroende på vilken kolesterol är.

Anti-kolesterol åtgärd
 

Kolesterol är livsviktigt i hormonproduktionen, cell föreningar och skyddande beläggningar av nerver, men kroppen är fullt kapabel att tillverka allt kolesterol den behöver, utan att använda mat.
din kropp inte begära mer, och om du äter ett överskott av kolesterol , använder han det. Innehåll att låta honom gå där han finner lämpligt och att leta efter en håla eller en bekväm nisch för att bo, för att göra skada. Varför är så viktigt att kontrollera kolesterol diet. Om du äter för mycket kommer överskottet blockera flödet i dina vener och artärer (och dessa block är ansvariga för "kända" attacker och hjärtsvikt).
ätit mat med högt kolesterol kan öka serumkolesterolnivåer. Mättade fetter kan producera i sin tur ökar kolesterolhalten i blodet, medan enligt studier, kan omättade fetter sänka dess värde. Men en diet med låg fetthalt en av de bästa sakerna du kan göra för din kropp Det finns också folk rättsmedel. På vissa av dem du presenteras nedan.
* Vitlök - är en av de äldsta medicinalväxter. Traditionell kinesisk medicin rekommenderar att äta 3 eller 4 vitlöksklyftor om dagen för att kontrollera kolesterol. Västerländska studier har bekräftat att vitlök kan minska blodfetter 5% (vid en dos på 600 piller mg vitlök).
* äpple vinäger och honung - när ditt kolesterol är för hög, dryck - före måltider - ett glas varmt vatten som du lägger en tesked av äpple vinäger och en tesked honung. Denna åtgärd fungerar underverk i fall av anemi ", säger Maria Treben.

Anti-kolesterol åtgärd
 

* gröna kaffebönor - bara ett litet trick för att minska kolesterol. Dryck, för nio dagar efter beredningen: krossade kaffebönor 9 (morgon), låt dem suga 24 timmar i ett glas ljummet vatten och dricka att vatten nästa morgon på fastande mage. Upprepa rengöring varje månad.
* Apple - är oerhört intressant för hyperkolesterolemi. Denna egenskap kommer från pektin som den innehåller, eftersom fibern spelar en grundläggande roll i elimineringen av gallsalter som stör kolesterol produktion av kroppen själv. Studier vid universitetet i Toulouse (Frankrike) visade att äta två äpplen om dagen, kan vi minska kolesterolnivåer och kan förbättra förhållandet mellan det goda kolesterolet och det dåliga. Resultaten är ännu bättre om de äpplen äts med huden på - tvättad, naturligtvis, och obehandlade.
* sojalecitin - två matskedar soja lecitin pulver strös över mat eller dessert. Det finns i växtbaserade butiker eller stormarknader, de kostvanor distrikt. Jag har ingen smak, så det kan strös på någon mat. Fungerar som en veritabel "detergent" av artärerna. På grund av detta, tidig botemedel, kan öka kolesterolhalten i blodet (faller av artären väggarna och in i blodet, innan det släpps ut). Generellt rekommenderar vi två månader för att bota, innan ett nytt blodprov.
* Aubergine - innehåller ämnen som kan sänka höga kolesterolvärden. De finns bara i vegetabiliska massa. Vi rekommenderar baka dem i skalet, värmen, auberginen salladen.
* Kronärtskockor - ges som sallad, råa eller lätt kokta, eller ännu bättre, i form av juice ur centrifugen. Ta två matskedar, tre gånger dagligen under flera veckor, utspädda i lite vatten.
* Tomat - varje morgon dricka ett glas juice, helst tillagad i hemmet. Dämpar höga kolesterolvärden. Lägg till det några droppar olivolja.

Anti-kolesterol åtgärd
 

* fet fisk - sardiner är konserverad, par excellence, ett livsmedel-läkemedel. Fettsyror innehållande 30, men ändå deras nivå av kolesterol är lägre än den hos ägg och kött. Och inte alla! 150 gram sardiner per dag dag täcker behoven av protein, vitamin D och E.
* Sojabönor - efter, i 1995 tidskriften "New England Journal of Medicine" publicerat en studie som betonar betydelsen av soja i en signifikant minskning i nivån av kolesterol , verkar det oftare läkemedelsrecept. Tidskrävande massor av bara 25 gram sojaprotein per dag resulterar i en minskning med 9 mg / dl blod-kolesterol och triglycerider.
* Infusion av löv stack n - förutsatt att du dricker, medan 21 dagar per månad, 3 koppar en infusion av 10 olivblad i en kopp vatten kolesterolnivåer regleras. Drick en halv timme före huvudmåltider.
* morot - enligt en ny studie, äta två medelstora råa morötter per dag, dvs ca 200 gram, är tillräckligt för att minska kolesterolnivåer med 10-20% till människor som drabbats av hyperkolesterolemi. I andra, behandling av kolesterol-hålla sig till det normala.

Anti-kolesterol åtgärd
 


* Korn - det gav våra förfäder mat för hästar, medan han vände sig till dem i kli. Under tiden har man visat att endast 6 gram havrefibrer (flingor) per dag producerade en betydande minskning

kolesterol. För att få detta belopp, tillräckligt att äta 125 g kokta havre korn per dag.
* vitt vin med purjolök - fint 30 gram väl tvättad purjolök stammen. Sätt den i blöt i tio dagar i en liter vitt vin, sedan filtrera och dricka ett glas om dagen.
* Nötter - enligt en färsk brittisk studie, valnötter minskar risken för hjärt-olyckor med 45%, sänka kolesterolnivåer. Rekommenderat dagligt intag är 40 gram nötter. Andra tips Ät fibrer för att minska kolesterol En kost rik på lösliga fibrer hjälper till att absorbera överskottet kolesterol från matsmältningssystemet och dess avlägsnande från kroppen. Havregryn, havrekli, korn, torkade bönor och andra baljväxter är bland livsmedel som minskar kolesterol. Ät minst en av dem. Om du vill lägga fem (eller fler) portioner grönsaker och två portioner av färsk frukt varje dag. Äpplen, bär, apelsiner, persikor, bananer, broccoli, morötter, gröna bönor, majs, katrinplommon, spenat och sötpotatis är utmärkta källor för lösligt fiber. Byt skadliga fetter med hälsosamma fetter

Anti-kolesterol åtgärd
 


Mättade fetter (som finns i smör, ost och kött), som härdade fetter (som finns i feta ämnen i margarin och i många industriella mat) producerar förhöjda nivåer av kolesterol. Istället hälsosamma fetter såsom mono-omättade olivolja pressad olja kallt och Omega 3-fettsyror, som finns i kallt vatten fisk i valnöt och linfrön, är raka motsatsen: att hjälpa ett effektivt håller artärerna smidig och minska kolesterol. Använd - i matlagning -. Kallpressad olivolja och minst en portion daglig konsumtion av livsmedel rika på Omega 3-fetter för att förhindra hyperkolesterolemi aerobics aerobics, praktiseras regelbundet, är avgörande för att förebygga och minska hög kolesterolnivå . Detta innebär att du bör göra gymnastik i 30 minuter om dagen i fem dagar i veckan. Aerob träning ger effektivt sänka skadligt kolesterol, LDL (låg intensitet lipoprotein), och öka den friska HDL (hög intensitet lipoprotein). Praktiken - så mycket som möjligt - fysisk aktivitet utomhus, utomhus solen i rimlig hjälper kroppen metabolisera kolesterol och minska dess nivå.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards