gabor

Senaste inläggen

Av gabor - 9 februari 2013 08:05

Regelbunden konsumtion av druvor kan hjälpa till att sänka blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdomar, fann studien Centrum för kardiovaskulär forskning vid University of Michigan.


Undersökningen genomfördes genom ett experiment på råttor som är genetiskt predisponerade för att utveckla högt blodtryck med en kost rik på salt. har visat att trycket i råttor som konsumeras pulvret (koncentrat) Grape minskade i samma utsträckning som de som fick drogtester . minskning av tryck, hydrazin Även druvor innehåller många användbara ämnen, forskare antar att de måste sänka trycket de värst drabbade flavonoider från druvor, är det välkänt antioxidant effekt, antingen på en indirekt verkningsmekanism på celler. Men det är inte allt: en grupp råttor som hade förbrukats druvor hade signifikant mindre inflammation, fungerade hjärta bättre och det fanns mindre skador på hjärtat än i den grupp råttor som administrerades hydrazin, ett läkemedel mot högt blodtryck ... Allt detta har lett forskarna att dra slutsatsen säker på att dricka druva minskar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Av gabor - 9 februari 2013 08:03

Resveratrol, som är finns i röda och lila druvor, den huvudsakliga beståndsdelen i denna läckra frukt som är skyldig en gynnsam effekt på hjärtat, bibehålla optimal vikt, förebyggande av denna sjukdom, liksom att skydda huden från skador orsakade av sol garvning ...

Skyddar hjärta   Studier visar att resveratrol kan expandera blodkärlen för att underlätta blodflödet. Man slappnar också blodkärlens väggar, vilket gör dem diametern är större. Således förbättrar cirkulationen och påverkar lägre tryck, och utbudet av näringsämnen och syre till alla celler i kroppen. hjälper viktminskning och bibehålla en hälsosam vikt,  fann forskning dr Merien Fera del av University of Georgia att resveratrol (särskilt med kombination med sojaisoflavoner) Det finns två sätt att det hjälper kroppen att gå ner i vikt: det minskar cellernas förmåga att lagra fett med ca 130% och orsakar sönderfall av fettceller under 246% mer än vanligt. Förhindrar bildandet av plack som skadar hjärnan  schweiziska universitet forskning har visat att resveratrol skyddar hjärnan. Specifikt förhindrar bildandet av plack som skadar hjärnan och är associerad med Alzheimers sjukdom. Förbättrar Brain  En brittisk studie, undertecknad i studenterna, fann att resveratrol ökar blodflödet till hjärnan med 200%. Forskare tror att resveratrol kan bidra till att påskynda processen att tänka. Skyddar hudcancer  flertal studier har visat att resveratrol skyddar huden mot UVB-strålning är en av orsakerna till hudcancer. skyddar kroppen mot strålning  Denna kraftfulla ingrediens skyddar kroppen under strålbehandling och ublažva negativa effekter. den påverkar livslängden  I en studie har forskare identifierat resveratrol som en ingrediens som aktiverar genen ansvarig för underhåll och livslängd. Hjälper med diabetes  i studien Albert Einstein College of Medicine, människor som var i predijabetičnom skick och som fick resveratrol hade . släppa 10% av nivån av socker i blodet Lindrar inflammation  verkar resveratrol och antiinflammatoriska -. det är en av anledningarna till att det kan vara effektivt för att förhindra hjärtsjukdomar uppmuntrar muskel återhämtning  som en kraftfull antioxidant, hjälper resveratrol i elimineringen av urinsyra och andra gifter från cellerna och organ, vilket främjar muskel återhämtning i idrottare.

Av gabor - 9 februari 2013 08:01


 

Kokosolja verkar mot de bakterier som orsakar karies, rapporterats av forskare vid konferensen av samhället av General Microbiology, den Vorvik University i England. Och det verkar som kokosolja agerar i stort sett mot många patogener, vilket gör det viktigt, naturligt verktyg för att bekämpa infektioner.


Forskare Atlona Institute of Technology i Irland har testat den antibakteriella effekten av kokosolja, behandling ga enzymer i process liknande svetsning, för att se hur den beter sig när oljan förbrukas. De fann att när de intas, är kokosnötolja kunna stoppa tillväxten av de flesta stammar av streptokocker bakterier, inklusive Streptococcus mutans. Denna bakterie är en viktig orsak till karies, producerar syra som skadar tänderna. Dessutom forskargrupp funnit att ned (enzym-modifierad) kokosolja agerar i och mot svamp, candida, som orsakar en rad hälsoproblem. Ytterligare studier i denna riktning är upptagen bestämma hur kokosolja reagerar med streptokocker bakterier på molekylär nivå, och om den kan förstöra andra typer av skadliga bakterier och svampar. Dejmian Dr Breda, som ledde forskningen, sade att de produkter för tandhygien bör innehålla en relativt naturprodukt-baserade enzym-modifierad kokosnötolja, särskilt eftersom han är effektivt i små koncentrationer. Med tanke på att problemet med karies som lider 60 till 90% av befolkningen av barn och vuxna i utvecklade länder, är detta ett viktigt alternativ till kemiska preparat -. Särskilt eftersom bakterierna gradvis blivit resistenta mot antibiotika Till detta lägger vi till den lilla konstiga tänkande som bör göra förberedelser för att skydda tänderna från enzymmodifierad kokosnötolja, som simulerar behandling av kokosolja i kroppen. Jag antar att det räcker om du äter kallpressad kokosolja - enzymer i vår kropp kommer förmodligen redan gjort vad du behöver!

Av gabor - 9 februari 2013 07:58




Ny forskning visar positiva hälsoeffekter av flavonoider som inkluderar citrusfrukter (apelsiner, mandariner, grapefrukt ...). Medan dessa flavonoider har fruktträd och därför är mest koncentrerade i jordskorpan, nämligen i den vita substansen under skorpan.

Det innebär, när du skal apelsiner, inte kasta den vita substansen, som var inslagna, men äter. Den är full av antioxidanter! Denna vita meterija ligger i och runt apelsin, mellan skivor, när man bryter dem. En av de mest intressanta flavonoid från skal och vit metarije naringenin i citrusfrukter, som förekommer i alla citrusfrukter (och i tomat skal). Studier har visat att naringenin och andra flavonoider i citrusfrukter, inte kan "fixa" det DNA-skador som kan leda till cancer. Andra studier har visat att naringenin stimulerar levern att bränna överflödigt fett och uppfödning möss kan återställa normal vikt. Djurförsök har också visat att naringenin och andra flavonoider från citrus kan återgå till det normala triglycerider och kolesterol, samt för att normalisera nivåerna av socker nivåer. Så, inte bara citrusfrukter livsmedel, men även medicin. Så gör inte skal vit rock när du äter apelsiner och grapefrukt. Detta gör att du kan få mest nytta av denna läckra grapefrukt ... Källa: www.medicinal-örter-och-spices.com

Av gabor - 9 februari 2013 07:49

  • 300 g mjöl
  • 400 g socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vinäger
  • 30 ml röd kaka
  • 250 ml yoghurt
  • 360 ml olja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk vanilj extrakt
  • med
  • FIL:
  • 240 ml mjölk
  • 3 msk mjöl
  • 200 g socker
  • 250 g smör
Förberedelser
          Blanda socker och olja, sedan lägga till dem, slå ägg väl. Sedan prosejano Rör mjöl med bakpulver och en halv tesked salt. Kakao Blanda med färg för kakor, tillsätt sedan vanilj, vinäger och yoghurt. Rör i mjöl blandningen nedifrån och upp, och häll i en tårta pan med en diameter på ca 24 cm, som kantas av bakplåtspapper. Grädda cirka 30 minuter vid 180 ° C, sedan bort från ugnen och låt svalna och förbjuda kakan horisontellt i 3 lika stora delar. Medan jordskorpan bakar, napavite fyllning: Sätt mjölken och låt det värme och häll det i mjölet och koka tills tjocknar. Låt svalna. Blanda smör och socker i en krämig blandning, tillsätt sedan grädden av hennes mjölk och mjöl. , Beat väl och låt svalna, dra sedan nafilujte tårta och ordna dem en till en annan. Dekorera kakan som önskas.   
 

Av gabor - 9 februari 2013 07:05

Serbiska grönsakslåda eller Djuvece  Detta recept för serbiska grönsakslåda eller djuvece använder sommarens bounty - zucchini, tomater, morötter, selleri, potatis, lök och grön paprika. Skålen är igång på stovetop och sedan blandas med ris och bakade. Det gör en stor fasta maträtt eller vegetarisk huvudrätt. Vitlök är inte traditionella, men jag gillar att lägga till den. Du kommer förmodligen behöva 2 tsk salt eftersom ris och planteras verkligen behöver det, men använd på din diskretion. Här är en större bild av grönsakslåda . Gör 6 till 8 portioner av serbiska grönsakslåda - Djuvece


Prep Tid: 30 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Total tid: 1 timme, 30 minuter

Ingredienser:

  • 1/4 kopp olivolja eller rapsolja
  • 2 stora lökar
  • 4 morötter, skalade och skivade 1/4-tums tjock
  • 3 medelstora potatisar, skalade och skivade 1/4-tums tjock
  • 2 medelstora zucchini, skivad 1/2-tums tjock
  • 1 stor tärnad grön paprika
  • 3  selleri, skivad 1/4-tums tjocka
  • 1 lagerblad
  • 4 stora, skalade, seedade och hackade tomater eller 1 (16-ounce) kan ångade tomater
  • 1 kopp sköljda och avrunna långkornigt ris
  • Salt och peppar

Förberedelser:

  1. Värm ugnen till 375 grader.  fräs löken i olja tills genomskinlig. Lägg morötter, potatis, zucchini, grön paprika, selleri och lagerblad och koka 15 minuter, rör om ofta.
  2. Tillsätt tomater, ris och salt och peppar och rör om väl. Lägg tillräckligt med buljong eller vatten till knappt täcka grönsakerna. grädda 45 minuter till 1 timme.
Av gabor - 9 februari 2013 07:01

Söt Ost Palachinke 

Kroatiska-Serbiska palachinke är tunna crepe-liknande pannkakor. När de är fyllda med sylt, frukt eller söta eller kyndel ostar och rullade, är de fortfarande kallas palachinke (judiska).

Ungrarna kallar crepes palacsinta , polacker kallar dem nalesniki , litauer kallar dem naliesnikai, ukrainare kalla dem nalysnyky och i rumänska, det clatita. Det är mycket liten skillnad i den grundläggande receptet, så palachinke smeten receptet räcker för alla.


Prep Tid: 30 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 50 minuter

Ingredienser:

  • Palachinke Batter:
  • 1 kopp allrengöringsmedel mjöl
  • 1 stort uppvispat ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 kopp helmjölk
  • .
  • Söt Ost Fyllning:
  •  1 keso
  • 3 dl grädde ost, mjukt
  • 2 msk tapioka
  • 1/4 dl socker
  • 2 stora lätt slagna ägg
  • .
  • Topping:
  • 8 uns gräddfil
  • 1 stort slagen äggula
  • 2 msk socker

Förberedelser:

  1. I en medelstor skål, kombinera alla söta ostfyllning ingredienser. Låt det vila, täckt och kylda, under 1 1/2 timmar medan du gör palachinke.
  2. I en mixer eller matberedare, kombinera smeten ingredienser tills slät. Överföring till en kanna, täck med plastfolie och låt vila i 30 minuter så att vätskan kan absorberas av mjölet.
  3. Med hjälp av en 2-ounce slev, del ut smeten i en nonstick stekpanna som har belagts med lika delar smör och olja. Rotera pannan och snurra smet tills den täcker hela botten av pannan. Koka tills lätt brun eller fläckig brun på undersidan. Vänd och stek andra sidan tills ljusbrun. Se dessa steg-för-steg crepe-making instruktioner .
  4. Ta till vaxat papper eller pergament papper och upprepa med resterande smet, separera palachinke med vaxat papper eller pergament. Vid denna punkt, kan palachinke användas omedelbart eller inslagna och fryst upp till 1 månad.
  5. Placera 2 rågade matskedar fyllning på en kant på varje palachinke och rulla bort från dig själv.
  6. Värm ugnen till 350 grader. Plats fylld palachinke på en smord eller pergament-fodrade bakplåten. Comine alla toppning ingredienser, blanda väl och spridning ovanpå fyllda palachinke. Grädda 20 minuter.

Av gabor - 26 december 2012 12:03

 
 Förberedelser
  1. Pressa 1/2 citron, skal äpplen och päron och skär dem i fyra delar. Skala kvitten, halvera dem, rengör fröna och sedan skärs i tunna skivor.
  2. Äpplen, päron och kvitten, häll citronsaft. Tvätta apelsin, ta bort skal och pressa saften ur plommonen.
  3. Behållaren straviti vin, socker, svål och saft av apelsin, kanel och låt det koka i ca 8 minuta.Nakon detta lägger all frukt och koka i ca 40 minuter.
  4. När frukten är kokt, ta bort den från värmen och lägg i en skål kompott, pressa ut saften.
  5. Den ansträngda saft tillbaka på spisen. Koka på hög värme tills halv har avdunstat. Sedan hälla juice, låt svalna och placera i kylskåp.
  6. Servera kall.
 
  Antal portioner:
4
  

Ingredienser

  • 125 g plommon
  • 4 äpplen
  • 4 päron
  • 2 kvitten
  • 1 apelsin
  • 1/2 citron
  • 1 flaska vin
  • 1/2 tsk kanel
  • 200 g strösocker

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards