Senaste inläggen
smör
1 stor gul lök
2-3 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
2-3 dl vatten
7-10 st potatis smakrik och god korv efter behag (från Balkanshop ) salt ev peppar
Skala och hacka löken. Smält löken i smöret, dvs låt inte löken bli brun. Skala och hacka vitlöken.
Skala potatisen.
Tillsätt vitlöken och paprikapulvret när löken nästan är klar. Vänta några minuter.
Tillsätt potatisen och vattnet. Låt potatisen koka i 25 minuter.
Tillsätt korven. Ju godare korv desto gryta. Puttra tills korven är färdig. Smaka av med salt och eventuellt även med peppar.
Grovkrossa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt mer vatten om det behövs. Det ska inte bli för torrt och det blir lite torrare när man mosar sönder potatisen. Du ska inte göra potatismos av det, men det ska slaska ihop lite.
600 g Ungersk bond korv (från Balkanshop )
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk paprikapulver
3/4 dl tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk hel kummin
1 tsk rivet citronskal
4 dl köttbuljong
2 msk vetemjöl
Servering: kokt pasta, gröna ärtor, lätt crème fraiche, hackad persilja
Gör så här:
Skär korven i grova bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs gul lök och korv på svag värme utan att det tar färg. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, vitlök, kryddor och citronskal. Häll över buljong och låt grytan koka upp. Rör ut mjölet i lite kallt vatten och blanda ner det i grytan, låt sjuda i 3 minuter. Servera grytan tillsammans med kokt pasta, gröna ärter, lätt crème fraiche och lite hackad persilja.
8 hg potatis
1 lök
1 msk smör
50-100 g fet bacon
2 tsk paprikapulver (från Balkanshop )
salt
(kummin)
100 g tomatpuré
färsk tomat
3 hg rökt korv-helst ungersk (från Balkanshop )
2 gröna paprikor (gärna den avlånga sorten)
Skala och skiva potatisen. Lägg den i en skål så att den inte tar färg. Hacka löken fint och fräs den i smöret och baconfettet tills den är genomskinlig. Den får inte ta färg. Sänk värmen och blanda ned paprikapulvret, sjud några minuter under omrörning. Blanda ned den väl avrunna potatisen i löken. Blanda ordentligt så att alla potatisskivor blir röda. Salta (och häll i ev. kummin), tillsätt tomaten och paprikan samt häll i vatten så att det täcker potatisen. Sjud i ungefär en kvart innan den skivade korven tillsätts. Sjud tills potatisen är mjuk. Även till den här rätten kan man äta bröd, det är mycket gott att suga upp såsen med brödet. I Ungern har man inte gräddfil till den här rätten men det gör den mycket god.
Chateaubriand är en av de mest kända rätter. Uppkallad efter den franske författaren och diplomaten Francois Rene de Chateaubriand . Hans personliga kock kom upp med denna maträtt i hans heder.
Izlupajte, salt och släpp i den uppvärmda oljan kött. Fry ga plötsligt med ena handen och med den andra handen. Sedan minska värmen och fortsätt att steka på låg värme, med hackad persilja och peppar.
för 4 personer
500 g nötstek tjocklek på 5 cm 150 g smör 1 knippe persilja 1 dl olja 1 tsk peppar salt efter smak
Kokt nötkött med pepparrot sås bereds på följande sätt:
Rengör köttet, lägg den i en kastrull och täck med varmt vatten. Lök Tvätta och lägg i vattnet med kött. Tillsätt lagerblad, pepparkorn, salt och låt det koka. När köttet nästan är kokt, tillsätt gröna.
för 4 personer
500 gr nötkött bröst 1 lök salt 1 lagerblad 4 pepparkorn 1 knippa grön pepparrot sås: 20 g smör 20 g mjöl ¼ l soppa ½ dl mjölk 30 gr Pepparrot
Tvätta potatisen väl och vrid var och en i aluminiumfolie.
Placera på en plåt och grädda i 1 timme vid 210 ° C.
Samtidigt hacka gorgonzola och blanda med smör, vi hade lite tid vid rumstemperatur.
När bakad potatis, skär dem i toppen med en kniv och fylld med gorgonzola ost och smör
Potatis | 8 stycken |
---|---|
Gorgonzola | 150g |
Smör | 100g |
Hushållsvåg |
---|
Pan |
Ugn |
Kniv |
Skärbräda |
Plastskålar |
SAMMANSÄTTNING 500 g polenta 2 röda paprikor 1 lök 250 g champinjoner 200 g bacon 250 g skalade tomater 150 g fetaost 150 g smör 4 msk olja oregano \
FÖRBEREDELSE
Först Hela skalade tomater skärs i kuber, bacon och paprika på spett, lök i skivor och svamp på bladen. 2. Lite olja stek lök och lägg sedan till bacon och paprika, och dem kortfattat stek. Lägg svamp, skalade plommontomater och koka tills överskottet vätska inte uvri grönsakerna är mjuka. Mot slutet grytor lägga oregano och kryddor efter smak. 3. Koka polenta enligt anvisningar på påsen. 4. Lämplig ugnsform täckt med papper bakning, diffus i det beredda polenta på en centimeter tjock och låt svalna. 5. De formar för munkar rita cirklar kylda polenta. Stek dem i lite smör på båda sidor och ta sedan bort till en pappersservett till av ring av fett. 6. På varje rulle polenta sätta lite riv fetaost.
Ingredienser: 250 g smördeg 4 äggvitor av 100 g , 30 g mjöl, 3 x 100 g socker, 2 vaniljsocker ,750 ml mjölk, 300 ml vatten, 250 ml grädde
Tillvägagångssätt: 1. Smördeg utvecklades tunt, uppdelat i två storlekar mindre fyrkant pan, en gaffel och grädda toppen av varje kaka. Lämna en skorpa på botten av pannan, med basen, och en annan skärs i rutor, det belopp som blir småsaker. 2.Äggvitor och 100 gram socker i en robust visp snö. 100 g äggulor och vispa socker, tillsätt vaniljsocker, majsstärkelse, mjöl och vatten (majsstärkelse och vatten växelvis vid flera tillfällen). 3. Mjölk, låt det koka, så när det börjar koka, tillsätt blandning av äggulor och densitet. Koka på medelvärme under ständig omrörning tills krämen blir mycket tjock. Ta bort från värmen och i det fortfarande varma grädden långsamt blanda äggvita. Häll över botten skorpa, platta. 4. När vaniljsås har svalnat och fast utstryk av söt grädde vispas med 100 g socker. läg på dom skurna platorna och låt det hela hårdnar i kylen. Innan servering strö med strösocker.
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
||||||||
|