Alla inlägg under september 2012
förberedelsetid: 1 timme och 30 minuter (medelhög komplexitet)
Ingredienser:
1/2 kg. fläsk
1/4 kg. nötkött
1/4 kg. fårkött eller rökt fläsk hals
ris
lök
paprika
tomatsås
kyndel
dill
Förberedelser:
RO
Ingrediente:
1/2 kg. carne de porc
1/4 kg. carne de vita
1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata
orez
ceapa
piper
suc de rosii
cimbru
marar
Mod de preparare:
1 ankbröst, ca 350 g salt 100 g chorizo korv 150 g rökt sidfläsk 200 g vitkål, hackad 1 fänkål 1/2 isbergssallad 3 pickles, val 1 rödlök 4 hela vetetortillas 4 msk majonnäs 4 tråd gräslök
Värm ugnen till 150 grader. Säsong Anka bröst och yngel det något på båda sidor tills de är gyllenbruna. Ta bort den från pannan och ge det till ugnen i 20 minuter.
Samtidigt skalad och skuren i tunna skivor chorizo. Hetta lite olja i en stekpanna och stek chorizo skivor.
Skinka skär tunna remsor och stek det och det i en annan kastrull. Lämna åt sidan.
Strö salt över hackad kål och blanda det med händerna. Rengör fänkål och skär den i tärningar, med pickles.
Tvätta och rengör sallad och lök, sedan hacka dem fint.
Ta bort ankbröst från ugnen och skär den i strimlor. Ge lite bakade tortilla att värma.
Borsta varje tortilla med en matsked majonnäs. Häll i alla ingredienser på varje tortilla, hålla 1/3 till garnering. Rulla ihop tortillas och binda dem med garn gräslök.
6-8 portioner Tid 30-60 minuter Ingredienser:1 burk 5-minuterssill (420 gr) med spadet bortsilat och skuren i mindre bitar.
Senapssill En sats senapsås blandas med den skurna sillen . Låt allt marinera över natten. Vitlöksill 1 dl majonnäs 1,5 dl gräddfil 2-3 st vitlöksklyftor pressade 0,5 dl gräslök, grovhackad 0,5 dl dill grovhackad rivet skal från ½ citron (endast det gula) eventuellt lite salt Blanda alla ingredienser till såsen, lägg i den skivade sillen och låt marinera över natten. Citronsill 4 msk dill finhackad 1 rödlök skivad 1 lagerblad i bitar 1 morot i tunna skivor rivet eller strimlat skal från en av citronerna (endast det gula) Citronlag 1,5 dl ättiksprit (12%) 1,5 dl strösocker saften av 2 citroner Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna. Varva sill grönsaker och kryddor i en glasburk och slå den kalla lagen över. Marinera över natten.
Ingredienser 1 sats
1 dl | gula senapsfrön |
---|---|
0,75 dl | guinness, (eller annat mörkt öl) |
0,5 dl | lundgrens lager, (eller annan mörk lager) eller 1 dl valfritt mörkt öl |
1 msk | ättika, ren (24 %) |
3 msk | farin, brun, eller flytande honung |
1 tsk | gurkmeja |
1 dl | rapsolja |
Senapen ska stå minst 2 dagar före servering, då smakar den så mycket mer.
Senapen blir godast om den får stå ca 2 veckor och mogna
Ingredienser 10 person
80 g | senapsfrön, gula och bruna |
---|---|
1 msk | strösocker |
1 msk | vitvinsvinäger |
1 msk | vatten |
3 msk | rapsolja |
3 msk | honung, flytande |
Julens goda cheesecake som inte behöver gräddas i ugn smakar apelsin och pepparkaka
Ingredienser 10 bitar
100 g | digestivekex |
---|---|
100 g | pepparkakor |
100 g | smör |
500 g | kesella |
5 st | gelatinblad |
rivet skal av en apelsin | |
2 dl | socker |
3 dl | grädde |
vinterfrukter, (fikon, granatäpple, ananas) |
4 - 6 portioner
Ingredienser
1 st | äpple |
---|---|
0,5 st | purjolök, liten |
2 dl | inlagda rödbetor, fintärnade |
250 g | kesella |
2 tsk | pepparrot, riven |
1 msk | rödbetslag |
salt |
Diet läsk är bättre
Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.
Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.
Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.
Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen
Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).
Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.
Pasta tjockare
Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.
Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.
Ät inte efter 8
Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.
Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.
Fet mat är ett hälsosammare
Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.
Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||
|