gabor

Alla inlägg under november 2012

Av gabor - 3 november 2012 09:12

Vienna vanilla cookies
Ingredienser :
Produkter 40 till 50 stycken:
240 g mjöl
2 äggulor
60 g socker
nypa rivet citronskal
180 g smör, skuren i bitar
120 g malda valnötter
och vanilj strösocker att strö
Metod: Sikta mjölet i en skål, gör en bra i mitten. häll den i andra produkter. Knåda smidig deg, linda in den i folie och kylskåp i en timme. kortare bitar av degen och form mellan handflatorna i små rullar. Skruva dem i form av croissanter. Klistra dem med papper som bakplåt . dem Grädda 15-20 minuter i förvärmd 150 graders ugn. strö med färsk varm blandning av båda typerna av socker.

Av gabor - 3 november 2012 09:05

Ingredienser för 2 st.

250 ml .. mjölk

350 g socker

30 g jäst

250 g smör

2 ägg 900 g mjöl

skal av 1 apelsin,  

muskot

5-6 - kryddnejlika

 

Fyllning:

300 g torkad frukt / fikon,aprikoser,katrinplommon

 300g russin

skal 1 apelsin  

skal 1 citron

1 tsk kanel

100 g mjöl

Metod: upplösning jästen i 100 ml. mjölk till $ 1. salt och 2-3 dollar. socker. Lägg 100 g mjöl och låt den jäsa. Samtidigt tiden blanda till smör och socker tills det blir en krämig, tillsätt äggen, återstående varm mjölk, jäst eller surdeg, rivet apelsinskal, muskot och krossade kryddnejlikor. Knåda den mjuka degen och låt jäsa till dubbel storlek. Samtidigt förbereder platkata och hackad torkad frukt / jag använde fikon / add russin, riven apelsin och citron   skal, kanel och 1 nypa mjöl för att absorbera fukt. Rör om väl. Sedan dela den uppståndne degen i två delar. Kavla ut en del i form av en rektangel, sprids med smält smör och strö över hälften av fyllningen. Rullade och sätta i en smord ugnsform. Likaså förbereda andra och rulla. Vi lämnar det jäsa i ca 20 minuter och grädda i 180 grader för att baka. När den är kall  strö med strösocker.

Av gabor - 3 november 2012 08:58

Tyska julkakor
Produkter:
3 äggulor + 1 äggula för beläggning cookies
200 g smör
200 g socker
4 msk mjölk
ca 1/2 kg mjöl
1 tsk bakpulver  
3 tsk  vanilj
 
Förberedelser: I mjöl blandat med bakpulver, är bakning gjort bra. Lägg äggulor, socker, vanilj och mjölk. Samla allt och blir smulig sand deg. Smör mjuk men inte smält, skär degen i bitar. Det knådas väl. Sätt i färskt folie och låt i kylen att vila i minst 12 timmar. Degen kommer att hålla i 2-3 dagar. rullade mycket tunn skorpa (räknaren att komma igenom). Bänkskiva och kavel är belagda med mjöl. Skär i bitar om så önskas. beläggs med äggula blandat med lite mjölk godis. Placera mandlar, hasselnötter eller andra nötter och strö med socker. Baka i varm ugn (gruva i 175 grader Celsius från 5 till 8 minuter Söt bör vara rosa, nästan vit. på smord pappersfacket Grädda. Hot tas bort från facket. Låt svalna och bli krispiga.

Av gabor - 3 november 2012 07:56

 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser :
1 kg. fårkött peppar, mynta, kummin, timjan, paprika
Forma på Grillspett.
 
  
För såsen behöver du yoghurt med hög fetthalt, som satte den krossade vitlöken och krossad mynta enligt dina önskemål. Förutom sin en bit av röd lök fräknar, bristningar försiktigt med händerna och smaksatt med citron peppar och lite mynta .
 
 
 

Av gabor - 3 november 2012 05:48

Saltkringlor
Ingredienser :
3/4 kopp varm mjölk 20g jäst 2 matskedar olja 3 msk smält ister 2 ägg (en för spridning på bagels) 1 msk socker 1 tsk salt 2 och 1/2 kopp mjöl / och knåda för lite / bakas i 270 grader
 
 

Av gabor - 3 november 2012 05:41


 

Ingredienser

Är nödvändig:

  • 1/2 hackat fläskkött ( går att andvända nöttfärs )
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl torrt rött vin
  • 2 malet  toast bröd
  • 1 ägg
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • Olja för stekning

För såsen:

  • 1 burk tomatjuice eller 4 färska tomatpuré
  • 1/2 tsk socker
  • salt och nymalen peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk olivolja eller smör

Förberedelser

1

SOUTZOUKAKIA: Lägg köttfärs och andra ingredienser i en skål och knåda i ca 5 minuter tills blandningen är jämn. Blandningen ska sedan lämnas i kylskåpet i en halvtimme för att "vila". Därefter, blandningen göra små korvar. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg hushållspapper för att absorbera överflödigt fett.

2

SOS: Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka på svag värme i 10 minuter med omröring då och då tills ingredienserna är inte förenade men så sås blir för tjock. Så snart sås är klar, ta bort kastrullen från spisen, häll soutzoukakia korvar i sås att suga upp sin smak. Servera med pilaff och grönsallad.

Av gabor - 2 november 2012 06:41



3 burkar blandade bönor (ca 750 g) eller koka  bönor med salt och vatten häll ut spat och koka igen med salt och vatten häll ut spat och andvänd bönorna i bönsoppan

2 gula lökar (finhackade)

2 morötter (i småbitar)

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 tsk röd pulver paprika

ca 1 lit vatten

250 g sidfläsk eller liknande (kan gärna även skiva ner 1-2 starka

korvar EX; sremska stark korv )

några lagerblad

Vegeta och peppar efter smak

1,5 dl olja

4 msk vetemjöl

3 msk paprikapulver


Fräs lök, vitlök och morötter en kort stund i en gryta.


Häll i bönor, vatten, lagerblad och sidfläsk.



Koka i ca 20-30 min.



Häll oljan i en liten stekpanna och hetta upp. Blanda i mjöl och

paprikapulver och vispa runt. Häll oljeblandningen över bönorna

och låt koka ytterligare 10-15 min.



Servera med vitt bröd och rå lök.

Av gabor - 2 november 2012 06:33

Att kombinera ajvar, som är en typisk balkanprodukt, med mozzarellaost, som är näst intill en italiensk nationalprodukt, är inte så konstigt. Mozzarella används i flera länder runt Medelhavet, som t.ex Serbien och Makedonien, som räknas som ajvarens ursprungsländer. Ajvarens pikanta smak passar bra med den milda mozzarellan.

För 4 personer:


  • 500 g cajna kobasica eller sremska kobasica ( cajna korv - sremska korv )
  • 4 msk ajvar ( mild eller stark )
  • 1 tsk röd pulver paprika ( kan uteslutas )
  • 1 bit mozarella, ca 125 g
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett snitt längs med korven.
  3. Lägg korven i en ugnsfast form.
  4. Fyll snittet med ajvar.
  5. Riv eller strimla mozzarellan.
  6. Tryck ner mozzarella i snittet med ajvar.
  7. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
  8. Blanda grädde och ajvar. Smaka av med salt och peppar.
  9. Ta ut och häll såsen runt korven.
  10. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 min med bara övervärme.
  11. Ta ut och servera med potatisklyftor.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards