gabor

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

Varför vi gillar linfrö?

Av gabor - 22 september 2013 08:07

Varför vi gillar linfrö?


Vissa anser dem vara hälsosamma livsmedel i världen. Det finns tecken som tyder på att minska risken för hjärtsjukdomar, cancer, stroke och diabetes.


Linfrön odlades i Babel, 3000 år före Kristus. Det tros ha kraftfulla helande egenskaper.


De innehåller många näringsämnen och medicinskt verksamma substanser. Omega 3-fettsyror de innehåller har en stor inverkan på hälsan hos hjärtat och cirkulationssystemet. En matsked linfrö innehåller ungefär 1,8 gram omega 3-fettsyror.


Lignaner, som hör till den grupp av fytoöstrogener har utmärkta antioxiderande egenskaper. Linfrö innehåller 75-800 gånger mer lignaner, jämfört med andra livsmedel av vegetabiliskt ursprung.


Linfrön innehåller lösliga och olösliga fibrer, som behövs för matsmältningen.


Cancer


Nyligen genomförda studier har visat att linfrö minskar risken för bröst-, prostata-och kolon.


Omega 3-fettsyror minska spridningen av cancerceller, och lignaner skyddar friska celler från cancerceller. Det blockerar även enzymer som är involverade i processen för expansion och tillväxt av cancerceller.


Kardiovaskulära systemet


Studier har visat att omega-3-fettsyror skydda det kardiovaskulära systemet. Minska risken för kronisk inflammation i kroppen, vilket minskar den redan befintliga kronisk inflammation och normalisera hjärtfrekvensen.


Omega 3-fettsyror kan också minska risken för plack byggs upp i artärerna som kan orsaka hjärtinfarkt och stroke. Linfrö framgångsrikt reglera kolesterolnivåer i blodet. Endast 4 teskedar om dagen kommer att vara tillräckligt för att öka nivåerna av det goda (HDL) och sänker det dåliga (LDL) kolesterolet.


Diabetes


Preliminära studier har visat att lignaner från linfrö reglera blodsockernivån och minskar risken för typ 2-diabetes


Värmevallningar


En studie visade att 2 matskedar linfrön om dagen kan minska intensiteten av värmevallningar med så mycket som 57%.


Frön lane är magiskt!


Det är intressant att observera linfrön som föda för de många underbara hälsofördelar. Dock bör du veta att det finns ingen magisk mat som garanterar ett liv utan några hälsoproblem. Linfrön är inte och bör inte vara ett substitut medicinering.


Vem bör undvikas?


Gravida och ammande kvinnor bör definitivt undvika linfrö eftersom det inte är bevisat att inte skada utvecklingen och tillväxten av barn.


Tips för användning


Experter tror att det är bättre att konsumera linfrön, jämfört med linfröolja, som innehåller endast vissa delar av utsädet. Men också påpeka att du bör vara väl förtrogen med aktuella forskningsresultat, som tyvärr ofta förändras.


Den optimala dosen är inte känd. Den nuvarande rekommenderade dosen är 1 till 2 matskedar per dag. Det är bäst att äta dem marken eller krossas eftersom hela linfrön brukar bara passera genom matsmältningssystemet, och din kropp absorberar inte några näringsämnen



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards