gabor

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

Vitlök - en krydda som botar

Av gabor - 22 september 2013 07:38

Vitlök - en krydda som botar

Det bästa är färskt!

Vitlök är en ört mest känd som en krydda för mat. Men vitlök används allt mer för medicinska ändamål att förhindra en rad olika sjukdomar och störningar. Den kan användas färsk vitlök eller tillägg gjorda av färsk vitlök.

Vitlök tillhör liljefamiljen och är nära besläktad med schalottenlök, gräslök och purjolök. Vitlök har en yttre skorpa som sträcker sig från vitt till färgen lila. Det finns många typer av vitlök, den vanligaste vita vitlök.

Vitlök har odlats sedan urminnes tider. Egyptian linjaler har använt för att mata slavar för att öka fysisk styrka. I dagens era av vitlök har blivit den mest populära i tillagning av måltider. Tja vad kan ätas råa eller beredda. Den har en lång rykte inom folkmedicinen, och några av dess egenskaper (antibakteriell) är vetenskapligt bevisat.

Om du inte gillar smaken eller lukten av vitlök, men du är fortfarande intresserad av den helande egenskaper, överväga att köpa kosttillskott. Men när det kommer till matlagning, vitlök egentligen inget substitut, såsom smak inte kan ge någon krydda.

Allicin är den förening som ger vitlöken dess distinkt smak och arom. Många kosttillskott innehåller allicin vitlök vara luktfritt och smaklöst, men ett ingrepp som tar bort allicin kan förstöra vissa medicinska egenskaper av vitlök. Därför skulle det vara bäst om du äter rå vitlök.

Det finns många varianter av vitlök som används för medicinska ändamål. Mängden allicin, den aktiva ingrediensen som en distinkt smak och lukt av vitlök ger, beroende på metoden för framställning av produkten. Allicin är instabil och lätt svara på olika kemiska stimuli. Vissa tillverkare använder äldre vitlök till lukten och smaken var mindre intensiv. Tyvärr, det minskar också graden av allicin och vitlök mycket effektiv. Vissa produkter kan innehålla för lite eller ingen mängd allicin, en metod för att krossa färsk vitlök är den mest effektiva.

Eftersom vitlök används ofta som en krydda, forskare hävdar att kunna spela en viktig roll för att förhindra matförgiftning. Det finns tecken som tyder på att färsk vitlök kan effektivt bekämpa bakterier såsom Escherichia coli eller bakterier som är resistenta mot antibiotika, såsom Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus) och Salmonella.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards