gabor

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

14 hälsosamma livsmedel för diabetiker

Av gabor - 22 september 2013 07:26

 

14 hälsosamma livsmedel för diabetiker


 

När du har diabetes är viktigt att vara uppmärksam på vad du ska äta och vad man ska undvika. Många diabetes experter och dietister urskilja fyra hälsosamma näringsämnen (fiber, omega3 fettsyror, kalcium och vitamin D), som är viktiga i kosten för diabetiker.

Först Bönor

Bönor är rika på fibrer, som hjälper dig att känna full, stabilisera blodsockret, och ännu lägre kolesterol. En bra källa till kalcium, ett mineral som studier visar kan hjälpa bränna kroppsfett. I ½ dl vita bönor, får du nästan 100 mg kalcium, vilket är ca 10% av det dagliga intaget. Bönor är en utmärkt källa till protein. Till skillnad från andra proteiner som normalt jedte (t.ex. rött kött), bönor innehåller lite mättat fett, vilket kan leda till hjärtsjukdomar.

2nd Mjölkprodukter

Du kommer inte hitta en bättre källa till kalcium och vitamin D från mejeriprodukter som mjölk, ost och yoghurt. En studie visade att kvinnor som konsumerade mer än 1200 mg kalcium och mer än 800 IE (internationella enheter) av vitamin D per dag hade 33% mindre risk att utveckla diabetes än de som konsumerade mindre kalcium och vitamin D. dricker mjölk vissa måltider istället för juice, äta yoghurt eller ost som mellanmål eller efterrätt.

3rd Lax

Lax är en rik källa till omega 3-fettsyror, de hälsosamma fetter som minskar risken för hjärtsjukdomar, minska midjemått, inflammation och förbättra insulinresistens. Lax är också en av de bästa icke mejeri källor till vitamin D.

4:e Tonfisk

En annan frisk fisk rik på omega 3-fettsyror och vitamin D. Men tonfisk kan innehålla kvicksilver, en förening som i stora doser kan orsaka neurologiska problem. För att vara säker, begränsa ditt intag av tonfisk till 350 g per vecka.

5th Korn

En av de mest hälsosamma flingor, du förmodligen inte äter, är rik på en viss typ av lösliga fibrer betaglukan. Studier visar att beta glukan kan sänka total-och LDL-kolesterol genom att förhindra möjligheten för kroppen att absorbera det. Konsumerar bara 3 gram per dag kan sänka kolesterolet med 8%. På grund av det överflöd av fiber, kan korn hjälper också stabilisera blodsockret.

6th Havre

Liksom korn och bönor, havre är rika på fibrer och som sådan är ett utmärkt mat för diabetiker. Forskning visar att havre kan också minska den totala och "onda" LDL-kolesterolet och förbättra insulinresistens. Alla lösliga havrefiber som innehåller bromsa hastigheten med vilken kroppen kan bryta ner och absorbera kolhydrater, vilket innebär att ditt blodsocker att förbli stabil.

7th Bär

Bär är ett naturligt godis, men till skillnad desserter är rika på fibrer och antioxidanter som kallas polyfenoler. En kopp björnbär innehåller 7,6 g fibrer, 3,5 g blåbär innehåller antioxidanter från bär är också bra för ditt hjärta. En studie 2008. i American Journal of Clinical Nutrition fann att personer med riskfaktorer för hjärtsjukdom som åt bär 8 veckor hade ett blodtrycksfall och öka "goda" HDL-kolesterolet.

8th Dadlar

Dessa frukter har något speciellt att titta på, är vanligt, brunt och lite klibbig. Men sätter en i munnen och du kommer att belönas med en söt smak och behaglig konsistens. Utmärkt smak, i kombination med en mycket fiber (7 dadlar innehåller 4 g), gör dem till den perfekta söta mellanmål för diabetiker. De är också rika på antioxidanter, per portion dem innehåller mer än vindruvor, apelsiner, broccoli och paprika.

9th Grönt

Förmodligen tänker på en sallad, men denna kategori ingår även rödbetor, gröna och Mangold. Alla är en utmärkt källa till fiber (1 kopp eventuella angivna kokta gröna grönsaker har mellan 3 och 6 g) och kalcium (100 till 250 mg per kopp). Gröna grönsaker är också bra för ditt hjärta, tack vare folat de innehåller. Denna B-vitamin sänker nivåerna av homocystein, en aminosyra, som i stora mängder kan öka risken för hjärtsjukdom. Studier visar att 400 mikrogram folsyra om dagen kan sänka homocystein za25% (kopp kokta rödbetor innehåller 170 mikrogram).

10th Lins

Liksom bönor, bevarar linser en mängd fiber. En kopp kokta linser innehåller en jättestor 16 g också nära till 360 mikrogram folat. Om du är en person av kött, är objektivet en bra alternativ källa till protein, och innehåller en rad vitaminer och mineraler.

11th Lin

Lan är mest känd som en källa till fiber och alfa-linolensyra (ALA), som kroppen omvandlar till omega-3 fettsyrorna EPA och DHA. I flera stora studier fann forskarna ett samband mellan ökat intag av alfa-linolensyra och minskade chanser krämpor från hjärtsjukdomar och stroke. Lin hjälper till att sänka kolesterol och blodsocker.

12th Valnötter

Endast ett tiotal valnötter ger nästan 2 g fiber plus 2,6 g alfa-linolensyra. Men med tanke på att de innehåller en hel del kalorier, måste du ange om du tittar på din vikt. Du kan äta dem i stället för snacks eller lägg till din favorit sallad.

13th Peanut Butter

Tro det eller ej, har vissa studier kopplat jordnötssmör med en minskad risk för diabetes. Orsaken kan ligga i det faktum att två matskedar har nästan 2 g fiber. Och eftersom det innehåller mest enkelomättat fett anses hälsosamt för hjärtat. Var uppmärksam på portion eftersom den innehåller en hel del kalorier.

14th Mörk choklad

Rik på antioxidanter, kan flavonoider bidra till att förbättra din goda och onda kolesterolet och sänka blodtrycket. Häll det över frukten för en frisk dessert.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards