gabor

Alla inlägg den 10 mars 2013

Av gabor - 10 mars 2013 08:04

Insulin är ett hormon som produceras i betacellerna i de Langerhanska öarna i bukspottkörteln. Insulin styr cellernas upptag av energi i form av glukos vilket verkar fettinlagrande samtidigt som det motverkar förbränning av befintligt kroppsfett och stimulerar inflammationer.

Insulin påverkar såväl muskel- som fettceller att ta upp energi i form av glukos från blodet (blodsocker).


Den glukos som transporteras in i fettceller omvandlas till triglycerider och lagras som kroppsfett. Dessutom ser insulinet till att fylla levern med glykogen som består av sammankopplade glukosmolekyler. Detta är den enda form av kolhydrat som kan lagras i kroppsvävnader. Insulin stimulerar upptaget av fettsyror från cirkulerande lipoproteiner. Detta är ett kraftfullt skäl till varför man skall undvika att äta sockerkedjor (kolhydrater) och fet mat samtidigt!

Insulin behövs i fettomvandling av de essentiella fettsyrorna Omega-3 och Omega-6. Den som har diabetes har en störning i endera produktionen av eller reaktionen på insulinet. Diabetes typ 1, så kallad ungdomsdiabetes, innebär att bukspottkörteln inte producerar insulin alls eller i begränsad omfattning. Detta innebär att man måste tillföra insulinet via injektioner. Diabetes typ 2, åldersdiabetes, beror på att kroppen har minskad eller ingen förmåga att reagera på normala insulinmängder. Cellernas insulinreceptorer reagerar ej som de ska. Detta kallas insulinresistens. När blodglukosen stiger frisätts insulinet i en första dos. Detta sker främst efter att du ätit sockerkedjor (kolhydrater), men även överkonsumtion av protein har denna inverkan om än svag.

Tyvärr är insulinmängden i den första dosen beroende av hur du brukar äta, inte nödvändigtvis i proportion hur mycket du äter. Det finns alltså en slags anpassningsbar minnesfunktion. Om du är en högkonsument av insulinkrävande sockerkedjor (kolhydrater) så står kroppen alltså redo med en rejäl dos, oavsett om den är lagom eller ej. Det betyder att en enstaka mindre försyndelse kan utlösa en våg av insulin som på kort tid sänker blodsockret under basnivån. Den första godisen kräver snart sällskap av flera. Känns det igen? Sötsug kallas det ibland. Insulin i överskott har minst 3 verkningar som åtminstone jag tolkar som nackdelar för god hälsa.

Det styr fettinlagring, hämmar det fettförbrännande hormonet glukagon och är kärlretande på ett sätt som påskyndar plackbildning i blodkärlen, så kallad åderförkalkning. Insulin kan framställas genom genteknik.

Det behövs alltid en basal nivå av insulin för blodsockerreglering. Om denna nivå underskrids, börjar levern syntetisera glukos samtidigt som ketoner bildas till dess nivåerna normaliseras.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YXFJWoHura8#t=0s

http://www.youtube.com/watch?v=fDjWczxy374

Stress http://www.youtube.com/watch?v=y8OdjZIw6fA

Ketoacidos

Om bukspottkörteln inte kan syntetisera insulin till normal nivå, vid diabetes typ 1 eller ett sent utvecklingsskede av diabetes typ 2 så kan ketoacidos uppstå. Levern gör då kontinuerligt blodglukos av kroppsfettet och blodsockret går i taket. På grund av att insulinproduktionen saknas så finns det ingen mekanism som stoppar processen utan den kan gå till döden. Vanlig ketos vid fasta eller LowCarb reglerar sig själv när blodglukosen hamnar på normala nivåer och insulinet likaså. Ketoacidos uppstår alltså vid diabetes typ 1 eller långt gånget diabetes typ två. Med LCHF-kost minskar risken för diabetes och därmed ketoacidos.

Av gabor - 10 mars 2013 07:57

Vid nedbrytning av fettsyror bildas ketonkroppar som är energibärare och föredras framför glukos som energi av kroppens muskler samt större delen av nervsystemet utom mindre delar av hjärnan. Även andra speciella organ behöver exklusivt glukos för sin energiförsörjning.

De som äter reducerade mängder sockerkedjor (kolhydrater) och ersätter detta med fett kommer helt naturligt att ha förhöjda keton-halter. Detta har stora fördelar eftersom man får större uthållighet samt mindre risk för att de med diabetes typ 1 skall få så kallad insulinkänning.

Även de som är överviktiga och ersätter kolhydrater med fett kommer att ha förhöjda keton-halter på grund av fettnedbrytningen.

Halten ketoner i blodet är förhöjd t.ex efter en natts sömn och vid fasta. Detta beror på att mängden tillgängligt blodsocker minskar vilket leder till att hormonet glukagon startar nedbrytningen av kroppsfett. Om man nu börjar dagen med en långpromenad så utnyttjar man att kroppen börjar dagen i eller nära ett fettförbrännande läge.

Ketonkropparna består av acetoättiksyra, 3-hydroxysmörsyra och aceton, det senare är en nedbrytningsprodukt av de två första. Fettsyror bryts ner till acetoättiksyra och 3-hydroxysmörsyra i levern så fort glykogenet är slut och skickas med blodet till alla organ, inklusive hjärnan där det används som bränsle istället för glukos.

Fettsyror kan inte direkt användas som energi för hjärnan eftersom de inte kan passera den så kallade blod-hjärnbarriären.

Vissa celler (bl.a. blodceller, retina, njurmärg) har få eller inga mitokondrier, vilka krävs för att kunna förbränna ketoner, det är dessa som behöver glukos.

När du äter så att du ständigt försörjer ditt energibehov via ketoner säger man att du äter en ketogen diet.

(från LCHF)

Av gabor - 10 mars 2013 07:41


 

Har du kanske har hänt dig šunkice alltför kokta för påsk och pofarbali för mycket ägg är underbara, men inte att äta, och nu vet inte vad resterna av kokt skinka och ägg? Vi här på är. Därför har vi för lunch i dag, bestämde sig för att göra något för att tillbringa dessa ingredienser och ändå äta något trevligt och små rostfria smaker. Recept på pommes frites är förmodligen något du redan vet och har verkligen gjort hittills. Denna gruva är lite annorlunda så jag bestämde att dela med dig. Många människor vid blotta omnämnandet av franska potatis spinning ögon och uppleva denna maträtt som ett nödvändigt ont i köket. Varken jag personligen inte en stor beundrare, men i denna version,, förbättrad svarthakedopping kryddig korv med massor av fina kokt skinka, med en toppning av gräddfil och ägg är denna maträtt omvandlas till en mycket fin delikatess som kunde hittas oftare på menyn.

Behövs:

  • 1,5 kg potatis
  • 3 kokta ägg
  • 5 tjocka skivor av kokt skinka
  • Torkad korv från Balkanshop (om önskad mängd ;)  i min regel är: ju mer - desto bättre)
  • 4 ägg
  • 1 gräddfil
  • Vegeta, salt, peppar, smör för beläggning

Förberedelser:

  1. Koka potatisen i ett skal, cool och skär i tunna skivor.
  2. Kokt ägg till skal och skär i tunna skivor.
  3. Kokt skinka, skuren i kuber och korv i tunna skivor.
  4. I en smord ugnsfast form tillsammans röda potatis, povegetiti ga, sedan skivad skinka och ägg, och alla upprepar bara en korv. Av ovanstående vara röda potatis.
  5. Häll alla grädde och äggsmeten och grädda i ugnen i ca 20 minuter vid 200 grader C.

Servera i en skål som var stekt med syltade gröna tomater och pickles.

Bon appétit!

Ett recept i bilder:

Av gabor - 10 mars 2013 07:20


 

Detta är en ovanlig version av pizza, mycket lättare, snabbare och verkligen mycket välsmakande. Den dagen jag fick idén eftersom jag befann mig på en förlust vad man ska göra av pasta och att vara lite annorlunda och jag behöver inte sätta köttet i ett recept som bara idag som jag hade tinat. Jag är i denna ovanliga pizza sätta vad jag hade i kylskåpet. Du är fri att låta din fantasi och sätta dig eget hjärta och stänger ditt kylskåp ;)  kombination har oändliga. Njut och Bon appétit!


BEHÖVER:

  • 30 gram spagetti
  • 4 ägg
  • 4 msk gräddfil
  • Ketchup
  • 25 gram skinka i höljet eller korv
  • 4-5 tunna skivor av torr port
  • 30 g  ost
  • liten burk majs
  • 1 grön paprika
  • salt, vegeta, oregano
  • olja

BEREDNING:

  1. Ju större mängden salt vatten för att koka pasta al dente.
  2. Rör med en visp ägg och grädde, povegetiti. Töm pasta och blanda med en blandning av ägg och grädde.
  3. Jämnt i ett större ark och begrava ketchup.
  4. Håller med ovanstående skinka, fläsk hals, ost, majs och paprika, strö generöst med riven ost och oregano, är begravda så sätta ketchup Grädda i en förvärmd ugn på 200 ℃ för ca 20 min.

Av gabor - 10 mars 2013 07:05


Han passerade och påsk. Vi åt kakor, skinka och ägg, en stor del av det är fortfarande i kylskåpet, så jag är ganska säker på att det kommer att bli denna vecka på menyn för att hitta någon mängd olika rätter i kombination med skinka och ägg .Och nu ska vi dra ihop den nya arbetsvecka och vinna igen ... och så tänker på vad man ska laga skinka försvinner när ;)  mina barn är mitt i allt detta kollektiva  grill och ville varken mer eller mindre än tortillas. Men, som i dag är en ledig dag och inte ge upp sin butik på den andra änden av staden, bestämde jag mig för att träffa dem och göra något liknande. Flera pannkakor, klassisk tortilla fyllning av malet kött, sallad grädde och tomat och perfekt mexikanska pannkakor var på bordet i två timmar. Här är receptet:

Behövs:

  • 10-12 pannkakor
  • 50-60 gram köttfärs
  • 2 dl vitt vin
  • 2 ml flytande tomat
  • liten ketchup
  • lök
  • liten burk majs
  • konserverade röda bönor
  • vegeta
  • salt
  • peppar
  • för fyllning: 2 dl matlagningsgrädde
  • och 2 ml tomat

Förberedelser:

  1. Pannkakor Grädda på ett sätt som du gör.
  2. För att göra dressing blanda i en skål grädde och tomat, salt eller povegetiti.
  3. Köttfärs stekt i olja, tillsätt vin och kryddor, stek en minut eller tills vinet har avdunstat och häll tomat och ketchup. Propirjati kort, lägg sedan till majs och bönor, som tvättas och vred (annars skapar en ful skum på toppen). Möjligen stekt.
  4. Crepes fyllda med fyllning, kast och stack i en smord plåt sida vid sida. Häll gräddsås med tomater, strö över riven ost och bryna i ugnen vid 180 ° C tills fint brungjord nej.

Servera med en grönsallad och ett glas gott vin. Bon appétit!

Recept i bilder ( fotograferade  Olympus  digitalkamera) :

Av gabor - 10 mars 2013 06:52


 

Vad gör du när du bara verkligen äta tortillas och du har inget där att köpa färdiga pannkakor för tortillas och för att göra hemgjorda tortilla pannkakor har inte tid? Jo, naturligtvis, uppfinna Spagetti tortillas! : D  Hur som helst, när vi här på recipeci redan Spagetti pizza , varför inte vi hade spagetti tortillas?! I grund och botten, idén till lunch kom vi fram till en oorganiserade helt. Att du kan se ut så här: Jag står nära en öppen kylskåp, se vad som är upp och vad jag kunde laga mat, jag tycker lite köttfärs, jag går till skafferiet, hittar jag lök, majs och bönor och börja nu ... men i en total bråttom eftersom jag måste laga något för en timme och en halv på sin höjd, placera lök bilden stek köttet tillsammans ännu så jag kunde glida in och tomater och vin som doftar trevligare, lägga bönor och konserverad majs och nu ... vad? Panikaaa, gräva igenom en låda i garderoben och jag finner spagetti och som sådan helt oväntat min son: jag trebalaaa, spagetti i stället för tortilla pannkaka ;)  Och det är hur nästan från ingenstans fanns det lunch, så trevligt att ha försvunnit vid den tiden och barnen är Jag kommenterade: " dessa super mamaaaa dessa falska tortiljeee, den bästa lunchen någonsin ! "Och vem skulle inte tro det när barnen är så ärliga ;)  utan falsk blygsamhet, det är det bästa jag har kokta nyligen. Om du trodde att det var omöjligt att ansluta den italienska och mexikanska köket, du har fel. Denna rätt är ett perfekt komplement och komplettera söt, lätt och kryddig Italien, Mexiko hård. Om du inte tror mig - prova;)

BEHÖVER:

  • 30 -40 g köttfärs (helst)
  • 1 stor lök
  • liten burk majs
  • små burkar röda bönor kidny
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 oz tomater (kan koncentrera från röret och kan färska hackade tomater)
  • liten ketchup
  • 3 tsk kryddig röd paprika (söt och kryddig, som du föredrar)
  • nypa chili
  • handfull hackad persilja
  • vegeta, salt, peppar

Till ytan av spagetti:

  • 25 gram spagetti
  • 2 ägg
  • 1 gräddfil (180g)
  • vegeta, salt, peppar

Sås:

  • 1 gräddfil (180g)
  • 1 lök
  • 3 oz tomat vätska
  • handfull hackad färsk basilika
  • 1 ml vatten
  • 15 g  ost ( Gouda)

BEREDNING :

  1. Kött Stek finhackad porten tills den ändrar färg. Lägg vin och kryddor, stek tills vinet har avdunstat. Tillsätt tomater, ketchup och peppar och låt sjuda i ca 10 minuter. Slutligen tillsätt majs och bönor.
  2. Samtidigt, tills köttet är rostning, i en större mängd kokande saltat vatten koka pastan al dente. När de är klara (6 minuter), dränera dem och blanda med gräddfil och ägg som du tidigare skapat och vispa lite krydda.
  3. Sedan förbereda topping: i olja stek hackad liten lök tills den är mjuk, tillsätt tomater till det, krydda efter smak (salt, socker, peppar) och låt sjuda i 5-10 minuter. Och häll sedan vattnet och grädde och låt det koka upp.

GÖRA:

  1. I bakning medelstora (min 38 × 25) som satts samman av den nedre halvan av förberedda spagetti. Genom dem distribuerar blandning kött tortilla. Under spagetti kött igen. Häll alla beredda topping och strö rikligt med riven ost.
  2. Grädda i ugn vid 200 ° C i 30 minuter tills fint brungjord nej.

Servera skärs i rutor med en grön sallad.

Bon appétit!

Recept i bilder  ( fotograferade  Olympus  digitalkamera) :

Av gabor - 10 mars 2013 06:43


Detta är en soppa som brukar göra när jag måste laga något i en hast. Utan att tänka, öppnar jag kyl och frys, där nästan alltid har en snygg grönsak. Och denna soppa kan göras från verkligen alla grönsaker som du kan hitta tillgängliga. För mig är det oftast en kombination av lök, potatis, morötter, vitkål, blomkål och ärter. Så lite av allt. Om grytan bara sätta in en bit färsk paprika, kommer att bli mycket rikare smak. Nästan en minut, under förutsättning att blancherade grönsaker innan eftersom han var då en kortare tillagningstid och att det inte finns någon kött i grytor, men bara som en sida skålen kokta korvar eller varm korv. Eftersom vi alla föredrar en annan, tätare "konkreta" grytor, lägger jag alltid soppa och tomatjuice och massor av mjöl . Det kanske inte är det mest hälsosamma,  men är bra för Sweet!

Behövs:

  • 1 lök
  • 2 morötter
  • halv ett kål huvud
  • några blommor blomkål
  • liten ärta
  • 2 stora potatisar
  • halv en gul paprika
  • 2 oz av tomatjuice
  • 3 msk mjöl
  • 2 tsk söt röd paprika
  • kött kuber, korv , Vegeta, salt, peppar

Förberedelser:

  1. Oljan sjuda hackad lök, tillsätt söt paprika och mjöl, rör om ordentligt med en visp blandning tillsätt vatten till toppen av potten.
  2. Lägg till alla andra hackade grönsaker, rör i lite vatten om för tjock tomat och lägga till den. Kryddat till smak (salt, peppar, grönsaker, kub för soppa) och koka i polupoklopljenoj skål tills grönsakerna är mjuka.
  3. Mot slutet av matlagning dumplings laga mat i soppa gjord på mjöl och ägg (blanda 1 kopp mjöl, ägg och sked och lägre i kokande gryta)

Servera med kokta korv eller korv.

Bon appétit!

Av gabor - 10 mars 2013 06:38

Varje dag är inte lätt att räkna ut vad man ska laga mat och att det är bra för alla att vara frisk, näringsrik och på samma kurs och billigt. Även om det är tveksamt genomförbarheten och inköpspriset för potatis i våra butiker är det slags gryta med potatis vanligaste alternativet för oss för lunch. Ibland är det en klassisk gryta av kött, ibland med kött, ibland en fin gryta med massor av grönsaker med potatis och idag säger repertoaren gryta med korv! Och det är inte bara en delikatess, men om de gjordes på rätt sätt så är det bara bra och välsmakande maträtt som är lika glad att äta och barnen och vuxna. Många har redan sagt till mig: " Vad ungen utstationering recept för sådana rätter bonde, enkelt och nej, så alla vet att laga mat ". Men eftersom detta är en blogg där jag delar med dig några av mina personliga grejer, tankar och känslor, och jag delar allt med oss, på bordet, vad det brukar lät. Även många av oss behöver ibland bara en liten knuff för att laga något nästan glömt, så du kan ta detta som en idé om vad man ska laga mat. Varje hemmafru har sitt eget sätt att laga mat som kan förvandlas till stora ett och samma mat och det är alltid en utmaning att försöka laga något på ett sätt som någon annan gör. Jag har träffat många människor som har berättat för mig att deras stuvningar tillagade min väg ganska speciell och trevlig. Jo det är om du är i denna grupp som inte har försökt att laga gryta på mitt eget sätt, är det hög tid att göra det

Behövs:

  • 1,5 ett par torkad korv (hemlagad eller Kranj finns på Balkanshop)
  • 1 kg potatis
  • 1 lök
  • 3 morötter
  • 1 persiljerot och blad
  • vegeta, peppar, salt
  • 2 msk hackad röd paprika

Förberedelser:

  1. Med lite olja, stek den hackade löken och morötter, lägga korv skuren i skivor och stek under omrörning tills saker är skrumpnar och inte krossas.
  2. Tillsätt sedan röd paprika och tillsätt vatten till toppen.
  3. Lägg skivad potatis och persilja, krydda efter smak med Vegeta, salt peppar. Stor smak till denna gryta ger en grönsak eller kött buljong kub.
  4. Koka på svag värme tills potatisen är mjuka (cirka 35 minuter). Om det inte är tjock nog (vanligtvis thickens nog potatis, men har den typ av matlagning potatis som förblir mycket stark), tillsätt lite mjöl eller densitet razmućenog med lite vatten och koka en kort stund.

Bon appétit!

Ett recept i bilder:

 
 
 

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards