gabor

Direktlänk till inlägg 22 mars 2013

Baigli - Ungerska tårta

Av gabor - 22 mars 2013 05:44

Baigli - Ungerska kaka , mer som en rulle med mer fyllning än klassiska kakan är högre och mindre fyllning. Cozonac Baigli är utbredd i Banat och Transsylvanien som vanligtvis under påskhelgen. Även om denna aspekt har rullen ärligt säga att jag haft mer än många kakor som jag har ätit i tid.


Om du inte älskar så mycket vallmo, kan du fylla med nötter. Vi rekommenderar att fylla kakan med valnöt mutter . Det är mycket bra och passar perfekt för baigli.

Baigli-ungerska tårta

Ingredienser Baigli - Ungerska tårta

  • 250 g mjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tip salt
  • 50 gr mjukt smör
  • 90 ml varm mjölk
  • 15 gr färsk jäst eller 7 g torrt
  • 1 medelstor ägg
  • skal orange / citron

Fyllning Baigli

  • 50 g russin
  • 2 msk rom
  • 125 gr vallmo ( mac)
  • 4 msk honung
  • skal orange / citron

Förberedelser

  • Baigli deg jag gjorde bröd maskin men om du tar i hand, gör så här: Placera mjöl i en skål och blanda det med salt och socker.
  • Tillsätt smör rumstemperatur och blanda tills smulig deg resultat.
  • Lös jästen i varm mjölk, gör en grop i mjölet och tillsätt det till gropar.
  • Tillsätt ägg och knåda från mitten till kanterna för att ge en mjuk och elastisk deg.
  • Om det finns behov kan vi lägga en matsked mjöl (för mig det inte var nödvändigt).
  • Vid första bröd maskin lägger den våta ingredienser och slutar med mjöl och jäst.
  • Vi ställer in maskinen och knåda bröddeg program och handling.

Framställning fyllning mac

  • Medan fyllningen degen jäsa.
  • Under vallmo mark, häll kokande vatten tillräckligt för att täcka det, och låt den dra i ca 30 minuter, låt rinna av väl.
  • I en teflonpanna, tillsätt 4 msk honung, apelsinskal och russin, rom hålls för 30 minuter) och dräneras väl.
Baigli - Ungerska tårta
  • När honungen har smält, tillsätt avrunna vallmo och lämna den på elden, rör det ofta, ca 10 minuter.
Baigli-ungerska tårta
  • Vid påfyllning är homogen konsistens, släcka elden och låt den svalna vallmo.

Vad formar Baigli?

  • Dammas lätt med mjöl bänkskivan och rulla degen till en plåt inte tjockare än 1 cm.
  • Poppy umpltura sträcker sig över hela arket och dra ändarna.
Baigli-ungerska tårta
  • Det drivs och placera den i ugnen facket, fodrad med bakplåtspapper, jäsa i 1 timme.
  • Inte för att vara lateasca medan leavens lyfter sidorna på bakplåtspapper och sätta i vänster och höger baigli sockerkaka, en kaka eller form av kakor eller någon annan form högre så att "kroppen" sockerkaka som skall stödjas former medan leavens och inte plattas till.
Baigli-ungerska tårta
  • Värm ugnen till 180 ° C, smörja baigli tårta med äggula gnuggas med en tesked strösocker och 2-3 msk mjölkpulver med vallmo och grädda den i upp till 30 minuter eller tills ytan är fint brynt.
Baigli-ungerska tårta
  • Klipp och servera den när den raceaste mindre. Det är en absolut läcker tårta!

Baigli-ungerska tårta

Bon aptit!

Baigli - Ungerska tårta

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards