gabor

Direktlänk till inlägg 22 mars 2013

Bakade stoppade capun

Av gabor - 22 mars 2013 05:30

Capon är en kastrerad tupp till 70 dagar före försäljning och hans ålder bör inte överstiga 140 dagar innan den skärs. Capon kött smakar bra och är mycket anbud. Om du inte kan hitta en capo, kan du använda denna fyllning för att fylla ankor, gäss eller kyckling.

Ingredienser

  • 1 Capon 2,5 kg
  • 300 g kokt kastanjer
  • 150 gr malet kyckling eller kalvkött
  • 1 mars
  • 2 svart tryffel
  • 200 g torkade plommon
  • 1 litet glas marsala
  • 2 ägg
  • 2 skivor bröd indränkt i mjölk (utan bark)
  • 50 g smör
  • 1-2 glas vatten
  • 1 kopp vitt vin
  • salt
  • peppar
Baka kastanjer, låt dem svalna och sedan ren. Vi plommon i en skål och hälla ett glas marsala. De lämnar ca 30 minuter för att återfukta och doft.

I en annan skål, blanda kastanjer skalad och skuren i stora bitar, plommon och skär dem i stora bitar, Marsala, 1 äpple skalad och skuren i små fyrkanter, hackad kyckling eller kalvkött, avrunna väl smula, ägg, tryffel riven data, salt och peppar. Blanda alla ingredienser väl,

 

Tvätta kapun bort de inre organen (lever, efter att jag bort järn dem och lägg dem att fylla tocam) rent tårta, skär spetsen på vingarna (jag var riktigt trött och f jag glömde att klippa dem) och det flammande.

Fyll den sedan sy. Smörja det med smör under huden och ovanpå det dammas med salt och peppar och bind den så att den inte deformeras under mognaden,

Du sitter i en rymlig form som tillsätt 1 dl vatten och ett litet glas vitt vin kvalitet.

Täck med aluminiumfolie och form i vår förvärmd ugn vid 180 ° C. Capon grädda i 2 timmar omfattas. Från 30 till 30 minuter, kontrollera om någon vätska i pannan. Om det finns behov, tillsätt en kopp varmt vatten.

Under de senaste 30 minuter, ta folie och låt brunt vackert Capon. Från 10 till 10 minuter, öppna ugnsluckan och smörja yta bildade kapun med kastrull.

För såsen behöver vi:

  • resterande fett kapun sås
  • 1-2 tsk stärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • 30 ml marsala
  • salt
  • vitpeppar

Efter kapuner till brunt jämnt ut på en tallrik, täck den med aluminiumfolie och avfetta sås i pannan. Lös 1-2 tsk majsstärkelse i skumma sås, tillsätt 1/2 kopp vatten, 30 ml marsala, salt och vitpeppar. Sätt såsen i en kastrull på låg värme och låt den tjockna (ca 2-3 minuter).

Till garnering behöver vi:

  • 3-4 potatis
  • 150 gr ärtor
  • 100 gr gröna bönor
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar
Rena potatis, skär dem i tärningar passar du koka i saltat vatten. I två andra separata kock craticioare, al dente, ärtor och gröna bönor. Sätt 50 g smör i en kastrull och varm lägger avrunna grönsaker väl. Calima dem i 5-6 minuter, krydda med salt och peppar till vitt.

Capon servera med grönsaker garnering och sås,

Bon aptit!

Jag glömde att berätta att inte kasta fett som finns i insidan av kapun. Innan du rengör de inre organen, noggrant rengöra fett som är posten längst ned i husets kapun.

En bra tvätt och sedan lägga den i en carticioara på låg värme. Lägg en matsked vatten och smälta. När den är helt smält, släcka elden, låt den svalna ca 10-15 minuter efter en slip rakt in i en burk. Stäng burken ordentligt och förvara den i kylskåpet.

Kan kokas på detta sätt och varsamt plockade från fett kycklingar, gäss och ankor. När du gör kycklingsoppa, tillsätt 1-2 matskedar ister kapun. Du får en läcker smak.

 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards