gabor

Alla inlägg den 11 september 2012

Av gabor - 11 september 2012 07:57

Till två liter
8 cl madeira
8 cl gin
33 cl julöl
33 cl  julmust
Till servering av 1 liter:
5 dl essens
5 dl färsköl eller  julöl
Sprite efter smak
Gör så här:
1) Blanda alla  ingredienser till essensen och rör om.
2) Låt essensen stå kallt över  natten.
3) Till serveringen:Ta 5 dl essens. Fyll på till 1 liter med färsköl  eller julöl, allt efter smak och hur mörk och fyllig du önskar din mumma. Toppa  med en skvätt Sprite för att få en fruktig touch.

Av gabor - 11 september 2012 07:56

20 stycken
20 st 0,5 cm tunna skivor vitt bröd
1/2 finhackad  rödlök
1 tsk tomatketchup
10 ansjovisfiléer av skarpsill, hackade
lite  salt och nymalen vitpeppar efter smak
smör
Gör så  här:
1) Skär bort kanterna på brödet.
2) Blanda rödlök, ketchup  och ansjovis och krydda med salt och peppar. Bred blandningen på skivorna.
3)  Dela skivorna tvärs över i trianglar och lägg ihop dem två och två med  blandningen emellan.
4) Stek gyllenbruna i smör på båda sidor.

Av gabor - 11 september 2012 07:54

Ingredienser

500 gblandfärs av nöt och fläsk
0,5 dlvispgrädde
1 dlmjölk
0,5 dlströbröd
1 stliten gul       lök
1 stvitlöksklyfta
3 msksmör
1 stägg
2 tskmald       kanel
1,5 tsksalt
2 krmsvartpeppar

Tillagning

Kanel är en av julens härligaste  kryddor och att här blanda den med köttbullar är en smakupplevelse.
1. Blanda grädde och mjölk med ströbröd. Låt svälla ca 5  minuter. 2. Finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i smör. Låt svalna. 3.  Lägg färsen i en bunke och tillsätt ströbrödsblandningen, lök, ägg och kanel.  Smaksätt med salt och peppar. 4. Rulla små fina köttbullar och stek i smör.  Ta inte för många åt gången - då är det lätt att de kokar i stället för att  stekas.
 
Av gabor - 11 september 2012 07:53

Ingredienser

3,75 dlhavregryn
33 clvichyvatten, i       flaska
4 dlvatten, kallt
3 stägg
2 msksalt
0,5 tskvitpeppar, mald    
1 tskkryddpeppar,       mald
1 tsksvartpeppar,       mald
1 strödlök,       finhackad, lättfräst i smör
1 stgul       lök, riven
1,75 kgnötfärs
800 gfläskfärs
5 mskpotatismjöl

Tillagning

Det blir mycket att trilla, men i  sällskap går det lätt.
1. Blanda havregryn med vichyvatten och kallt  vatten. Låt stå 15 minuter. 2. Vispa upp äggen och blanda dem med  havregrynen. Tillsätt kryddor och lök. 3. Rör ner färserna och  potatismjölet och blanda ordentligt. 4. Forma köttbullar och stek dem i smör  eller lägg dem i smord långpanna och stek dem mitt i 250° varm ugn gyllenbruna,  8-10 minuter. Låt kallna och lösfrys köttbullarna på en bricka innan de läggs i  frysplastpåsar
Av gabor - 11 september 2012 07:51

Ingredienser

0,5 dlströbröd
1 dlmatlagningsgrädde
2 stschalottenlökar
5 stsvartpepparkorn
5 stkryddpepparkorn
1 stägg
1 tsksalt
0,5 tskspiskummin,       mald
500 gnötfärs

Till stekning

2 msksmör

Tillagning

Farfar i familjen använder mycket  spiskummin i matlagningen. Nu har den till och med hamnat i  julköttbullarna!
1. Blanda ströbröd och grädde i en skål. Låt svälla 5 min.  Skala och finhacka löken. Stöt de båda pepparsorterna fint. Blanda ner ägg, lök  och kryddor i ströbrödet. Rör blandningen med färsen tills allt är väl  blandat. 2. Forma till små köttbullar med vattensköljda händer. Stek  köttbullarna runt om i omgångar i smör i en stekpanna på medelvärme ca 7  min.
 
Av gabor - 11 september 2012 07:49

Ingredienser

300 gpasta       (penne)
1 paketfryst       hel spenat, (250 g)
200 grökt skinka eller kalkon
4 stägg
250 gkesella (10%)
2 dlmjölk
1 tsksalt
1 krmsvartpeppar
1 dlriven       lagrad ost

Tillbehör

stekta tomater

Tillagning

En variant på makaronipudding som vi  lagar med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och  spenat. Den är också god att värma nästa dag.
1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka  pastan. 2. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och  peppar. 3. Rör ner skinka och spenat i äggsmeten. 4. Låt pastan rinna av  ordentligt. Häll den i botten på en ugnssäker form. 5. Häll över äggsmeten  och strö över osten. 6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards