gabor

Direktlänk till inlägg 11 september 2012

Ris ā la Malta

Av gabor - 11 september 2012 08:03

I stället för att servera ris ā la Malta med enbart saftsås brukar vi göra  flera olika tillbehör att välja mellan. De flesta tycker om variationen, att  plocka lite här och lite där.

4 portioner Ingredienser, ris ā la Malta: drygt 1,5 dl grötris 1  liter standardmjölk 1 kanelstång 1,5 dl strösocker 1 nypa salt 1 msk  koncentrerad apelsinjuice 1 tsk vaniljsocker 3 tsk florsocker 5 dl  vispad grädde Gör så här: 1) Sjud ris, mjölk, kanelstång,  socker och salt på mycket svag värme (det får inte ens koka) i 90 minuter. Rör  om då och då. 2) Låt kallna. Blanda försiktigt gröten med apelsinjuice,  vaniljsocker, florsocker och sist grädden.

Aprikos- och russinkompott:

2 dl sockerlag (recept nedan) 1 limefrukt 250 g torkade  aprikoser 1OO g russin 4 cl (knappt 3 msk) mörk rom Gör så  här: 1) Riv det yttersta av skalet av den väl tvättade limefrukten.  Pressa ur saften. 2) Koka upp saften och skalet i sockerlagen. Tillsätt  aprikoser och russin. 3) Låt koka på låg värme i 15 minuter. Tillsätt rom.  Låt kallna. Gör sockerlagen på 2 dl vatten och 1 dl  strösocker. Öka mängden efter behov, men bibehåll proportionerna.

Kanderade nötter:

300 g kärnor av en eller flera sorters nötter 50 g florsocker 1 msk  vatten Gör så här: 1) Lägg nötterna på en plåt och rosta  i 150 grader i ugn i 10 minuter. 2) Strö över hälften av florsockret och  spreja/häll på lite vatten om de är torra. 3) Rör om och rosta ytterligare i  5 minuter. 4) Tillsätt resten av florsockret och rör om.

Jordgubbs- och Cointreaukompott:

500 g jordgubbar 50 g Cassonadesocker (råsocker. Cassonadesocker har en  speciell smak, men det går lika bra med farinsocker eller vanligt  strösocker). 3 dl sockerlag saften av 1 citron 2+2 cl (drygt 1 msk x 2)  Cointreau Gör så här: 1) Lägg jordgubbarna på en plåt,  strö över sockret och rosta i 150 grader i ugn i 20 minuter. 2) Blanda  sockerlag, citronsaften och 2 cl Cointreau och låt koka i 5 minuter. 3) Häll  lagen över jordgubbarna och tillsätt ytterligare 2 cl Cointreau. 4) Låt  kallna.

Janssons frestelse

6–8 portioner 4–6 stora potatisar 2 gula lökar smör 200 g  ansjovisfilé av skarpsill (ta vara på spadet om du tänker göra kräft- och  tomatströmming) salt och nymalen peppar efter smak 3 dl vispgrädde 1  msk ströbröd Gör så här: 1) Sätt ugnen på 180 grader.  Skala och strimla potatisen i ganska grova stavar. Skiva löken och stek den  gyllenbrun i smör. 2) Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad ugnsfast  form. Spar några filéer och lökringar till dekoration. 3) Salta, peppra och  slå på grädden. Strö över ströbröd. 4) Grädda i ugn i 35–40 minuter eller  tills potatisen känns färdig. Garnera med ansjovisfiléer och lökringar. Tips!  Testa Jansson med kaviar och tomat: Blanda 1 matsked slottskaviar och 1 matsked  tomatpuré i grädden och gör sen på samma sätt

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gabor - 24 februari 2017 06:15

Dumplings med plommon   Förbereda dumplings det klassiska receptet är ganska krävande jobb, bland annat på grund av att degen behöver koka och skala potatis, som tar en hel del tid. Dock kommer receptet som du inte behöver potatis inga ...

Av gabor - 20 november 2016 11:16

ProteinerKyckling• kycklingbröst• kycklinglår Fisk/skaldjur• forell• makrill• torsk• lax• räkor• kokt krabba• tonfisk• rökt lax• rom Kött• entrecote• inner- och ytterfilé av nötkött...

Av gabor - 20 november 2016 11:05

Ingredienser 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 700 g kycklingfilé i bitar 2 st röda paprikor 1 st zucchini 1 burk krossade tomater 2 dl créme fraiche mini lite färsk oregano 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Gör så här ...

Av gabor - 20 november 2016 10:52

  Ingredienser 400 g nötfärs 280 g papprika 280 g vitkål 2 klyftor vitlök 1 chilipeppar 1 msk soja 1 msk rapsolja salt, paprikapulver, curry .   Gör så här Strimla pappika och vitkål. Stek tillsammans med nötfärs, papprika, vitkål och pr...

Av gabor - 20 november 2016 10:26

Hej Vad skall man inte äta som diabetiker: bröd,potatis,ris,pasta,smör,margarin,mjölk,ost,griskött,pi
zza,nötter,socker,godis,sprit,vin,öl,citrusfrukter,ärtor,vit
abönnor, ägg (bara äggvitan inner håller protein),färdiglagad mat   Du bör undv...

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards