gabor

Alla inlägg under februari 2013

Av gabor - 9 februari 2013 07:58




Ny forskning visar positiva hälsoeffekter av flavonoider som inkluderar citrusfrukter (apelsiner, mandariner, grapefrukt ...). Medan dessa flavonoider har fruktträd och därför är mest koncentrerade i jordskorpan, nämligen i den vita substansen under skorpan.

Det innebär, när du skal apelsiner, inte kasta den vita substansen, som var inslagna, men äter. Den är full av antioxidanter! Denna vita meterija ligger i och runt apelsin, mellan skivor, när man bryter dem. En av de mest intressanta flavonoid från skal och vit metarije naringenin i citrusfrukter, som förekommer i alla citrusfrukter (och i tomat skal). Studier har visat att naringenin och andra flavonoider i citrusfrukter, inte kan "fixa" det DNA-skador som kan leda till cancer. Andra studier har visat att naringenin stimulerar levern att bränna överflödigt fett och uppfödning möss kan återställa normal vikt. Djurförsök har också visat att naringenin och andra flavonoider från citrus kan återgå till det normala triglycerider och kolesterol, samt för att normalisera nivåerna av socker nivåer. Så, inte bara citrusfrukter livsmedel, men även medicin. Så gör inte skal vit rock när du äter apelsiner och grapefrukt. Detta gör att du kan få mest nytta av denna läckra grapefrukt ... Källa: www.medicinal-örter-och-spices.com

Av gabor - 9 februari 2013 07:49

  • 300 g mjöl
  • 400 g socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vinäger
  • 30 ml röd kaka
  • 250 ml yoghurt
  • 360 ml olja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk vanilj extrakt
  • med
  • FIL:
  • 240 ml mjölk
  • 3 msk mjöl
  • 200 g socker
  • 250 g smör
Förberedelser
          Blanda socker och olja, sedan lägga till dem, slå ägg väl. Sedan prosejano Rör mjöl med bakpulver och en halv tesked salt. Kakao Blanda med färg för kakor, tillsätt sedan vanilj, vinäger och yoghurt. Rör i mjöl blandningen nedifrån och upp, och häll i en tårta pan med en diameter på ca 24 cm, som kantas av bakplåtspapper. Grädda cirka 30 minuter vid 180 ° C, sedan bort från ugnen och låt svalna och förbjuda kakan horisontellt i 3 lika stora delar. Medan jordskorpan bakar, napavite fyllning: Sätt mjölken och låt det värme och häll det i mjölet och koka tills tjocknar. Låt svalna. Blanda smör och socker i en krämig blandning, tillsätt sedan grädden av hennes mjölk och mjöl. , Beat väl och låt svalna, dra sedan nafilujte tårta och ordna dem en till en annan. Dekorera kakan som önskas.   
 

Av gabor - 9 februari 2013 07:05

Serbiska grönsakslåda eller Djuvece  Detta recept för serbiska grönsakslåda eller djuvece använder sommarens bounty - zucchini, tomater, morötter, selleri, potatis, lök och grön paprika. Skålen är igång på stovetop och sedan blandas med ris och bakade. Det gör en stor fasta maträtt eller vegetarisk huvudrätt. Vitlök är inte traditionella, men jag gillar att lägga till den. Du kommer förmodligen behöva 2 tsk salt eftersom ris och planteras verkligen behöver det, men använd på din diskretion. Här är en större bild av grönsakslåda . Gör 6 till 8 portioner av serbiska grönsakslåda - Djuvece


Prep Tid: 30 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Total tid: 1 timme, 30 minuter

Ingredienser:

  • 1/4 kopp olivolja eller rapsolja
  • 2 stora lökar
  • 4 morötter, skalade och skivade 1/4-tums tjock
  • 3 medelstora potatisar, skalade och skivade 1/4-tums tjock
  • 2 medelstora zucchini, skivad 1/2-tums tjock
  • 1 stor tärnad grön paprika
  • 3  selleri, skivad 1/4-tums tjocka
  • 1 lagerblad
  • 4 stora, skalade, seedade och hackade tomater eller 1 (16-ounce) kan ångade tomater
  • 1 kopp sköljda och avrunna långkornigt ris
  • Salt och peppar

Förberedelser:

  1. Värm ugnen till 375 grader.  fräs löken i olja tills genomskinlig. Lägg morötter, potatis, zucchini, grön paprika, selleri och lagerblad och koka 15 minuter, rör om ofta.
  2. Tillsätt tomater, ris och salt och peppar och rör om väl. Lägg tillräckligt med buljong eller vatten till knappt täcka grönsakerna. grädda 45 minuter till 1 timme.
Av gabor - 9 februari 2013 07:01

Söt Ost Palachinke 

Kroatiska-Serbiska palachinke är tunna crepe-liknande pannkakor. När de är fyllda med sylt, frukt eller söta eller kyndel ostar och rullade, är de fortfarande kallas palachinke (judiska).

Ungrarna kallar crepes palacsinta , polacker kallar dem nalesniki , litauer kallar dem naliesnikai, ukrainare kalla dem nalysnyky och i rumänska, det clatita. Det är mycket liten skillnad i den grundläggande receptet, så palachinke smeten receptet räcker för alla.


Prep Tid: 30 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 50 minuter

Ingredienser:

  • Palachinke Batter:
  • 1 kopp allrengöringsmedel mjöl
  • 1 stort uppvispat ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 kopp helmjölk
  • .
  • Söt Ost Fyllning:
  •  1 keso
  • 3 dl grädde ost, mjukt
  • 2 msk tapioka
  • 1/4 dl socker
  • 2 stora lätt slagna ägg
  • .
  • Topping:
  • 8 uns gräddfil
  • 1 stort slagen äggula
  • 2 msk socker

Förberedelser:

  1. I en medelstor skål, kombinera alla söta ostfyllning ingredienser. Låt det vila, täckt och kylda, under 1 1/2 timmar medan du gör palachinke.
  2. I en mixer eller matberedare, kombinera smeten ingredienser tills slät. Överföring till en kanna, täck med plastfolie och låt vila i 30 minuter så att vätskan kan absorberas av mjölet.
  3. Med hjälp av en 2-ounce slev, del ut smeten i en nonstick stekpanna som har belagts med lika delar smör och olja. Rotera pannan och snurra smet tills den täcker hela botten av pannan. Koka tills lätt brun eller fläckig brun på undersidan. Vänd och stek andra sidan tills ljusbrun. Se dessa steg-för-steg crepe-making instruktioner .
  4. Ta till vaxat papper eller pergament papper och upprepa med resterande smet, separera palachinke med vaxat papper eller pergament. Vid denna punkt, kan palachinke användas omedelbart eller inslagna och fryst upp till 1 månad.
  5. Placera 2 rågade matskedar fyllning på en kant på varje palachinke och rulla bort från dig själv.
  6. Värm ugnen till 350 grader. Plats fylld palachinke på en smord eller pergament-fodrade bakplåten. Comine alla toppning ingredienser, blanda väl och spridning ovanpå fyllda palachinke. Grädda 20 minuter.

Presentation


Du hittar oss på Hitta Recept

Libo 59 shop

Sök i bloggen

Hitta recept

Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Travel in Bokovina

RSS

Besöksstatistik

5 vanligaste myterna av kost

 
Det finns olika dieter som lovar snabb och hälsosam viktminskning. Är det möjligt att en diet, du nu praxis, full av lögner och desinformation? Många saker kan hindra viktminskning, och vi ger dig de vanligaste myterna om kost och sanningen om dem.

Diet läsk är bättre

Dietdrycker har färre kalorier än vanlig eftersom det inte innehåller socker. Men diet drycker innehåller artificiella sötningsmedel som är förknippade med viktuppgång.

Specifikt har forskare visat att konstgjorda sötningsmedel stimulerar receptorer som känner igen socker i matstrupe och magsäck. Bukspottkörteln börjar sedan att frisätta insulin för att reglera blodsockret. Samtidigt, skickas signaler till hjärnan som är ansvarig för att erkänna känslor av mättnad, och han är fortfarande förbryllad eftersom han inte fick kalorier.

Din kropp är bedragen, och längtan efter mat blir större, vilket gör dig mer benägen att hetsätning för att tillfredsställa hunger kval, vilket leder till viktökning. Det är bäst att dricka vanligt vatten, och om du inte är förtjust i vatten, tillsätt lite citron, lime eller om du dyrbara frukt som kommer att berika smak, uppfriskande och viktigt att förebygga viktökning.

Mindre kalorier betyder mindre vikt på vågen

Vid första anblicken verkar det logiskt, men för lågt kaloriintag kan ha en kontraproduktiv effekt. Naturligtvis är det önskvärt att reducera kaloriintag, men inte alltför mycket. Med andra ord behöver kroppen ett minsta antal kalorier för grundläggande funktioner (andning, promenader, tänkte).

Om du anger för få kalorier, kommer din kropp börja bränna så många kalorier från musklerna, vilket ger en stor andel av fett och långsam ämnesomsättning, som i alla fall inte hjälper på lång sikt viktminskning. Fett och kalorier krävs organism, faktiskt, utan dem kunde inte överleva. Det är viktigt att synkronisera inträde av näringsämnen som behövs och en organism som en diet som är bättre. Till exempel, minska ditt intag av mättade fettsyror och öka intaget av omättade fettsyror.

Pasta tjockare

Problemet i sig är inte pasta, men portioner pasta. Om överdriven konsumtion av livsmedel, men det brinner, är det normalt att du kommer att gå upp i vikt. Oavsett om det är bröd, pasta eller ris, ligger lösningen i måtta, och inte upphör intaget av kolhydrater. Lägg pasta sås och kaloriinnehåll stor mängd parmesan och naturligtvis kommer det att bli ett hot att förlora vikt.

Det är också viktigt att veta att det finns hälsosammare sätt att förbereda pasta, som du skriver färre kalorier. Pasta är frisk, men som allt annat, med måtta.

Ät inte efter 8

Självklart är det inte hälsosamt att äta sent på natten, särskilt svårt att smälta maten. Forskning visar att det inte är hälsosamt att äta på natten eftersom det är mer benägna att äta större mängder mat på grund av dålig förmåga att bedöma den mängd mat som behövs. Den sena starten att känna trött , börjar energin att släppa, och du ersätta trötthet med hunger.

Det är dock inte avgörande när man äter, men vad du äter. Ha alltid i åtanke hur mycket du ätit den dagen och för kvällsmål välja något lättsmält.

Fet mat är ett hälsosammare

Fett är en av de ingredienser som gör maten smakar bra. När du tar bort allt fett kommer massor av mat smakar inte så bra. För att ersätta, lägga tillverkare av låg fetthalt livsmedel i stället för fett olika tillsatser för att maten var god smak. Dessa tillsatser din hälsa skador betydligt mer än fett, som är nödvändiga i viss mån organismen.

Väl läsa på livsmedelsmärkningen se till att det inte innehåller några tillsatser, och det bästa skulle vara att laga mat själv så att du kan använda hälsosamma fetter som du hittar i vissa typer av oljor som oliv.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards